Gépészmérnökként mennyit lehet keresni?
Nagy vonalakban azt kell csinálni, ami a munkaköri leírásodban szerepel. Konkrétabban pedig azt, amit a főnököd, managered mond.
Hogy ez mi lehet? Konkrétan bármi, ami gépekkel, fizikailag megfogható termékekkel kapcsolatos és más, az utcáról beesve nem tudná megcsinálni.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Én gépépítőkkel dolgozom, nem vagyok gépész de tudom mit csinálnak. Jön az ügyfél, kér bizonyos feladatot ellátó gépre egy árajánlatot. A gépészmérnök az, aki a gépkonstrukciót kitalálja és modellezi, továbbá az adott fealadat elvégzéséhez szükséges technológiát fizikailag megvalósíthatóvá teszi. A technológiát a vezérlést tervező és programozó villamosmérnök(ök)kel, és az adott gépépítő cégnél vagy az ügyfélnél dolgozó technológussal, technológiai mérnökkel, méréstechnikussal, projektvezetővel közösen találják ki, sokszor inkább másolják némi módosítással. Mikor ez meg van, elkezdődik a tervezés, cégtől, projekttől, géptől, bonyolultságtól függően 2-x gépészmérnök elkezdi tervezni a gépet, egymás között felosztják a munkát. Van aki a gépvázat tervezi, van aki a szerelőasztalt, van aki a munkadarab tartó bakokat, van aki a villamosmérnökkel karöltve kiválasztja az adott munkafolyamathoz szükséges pneumatikus/hidraulikus elemeket, szenzorozást, majd azt integrálja (megtervezi hozzá a tartókat, perselyeket, furatokat, lemodellezi a mozgástartományt, mérési tartományt, kiszámolja a tervezőprogram segítségével a fellépő nyíró, szakító, nyomó erőket. Megtervezi a hidraulika, vákuum, klíma csövezést. A szelepvezérlést (szelepszigetek) cége válogatja hogy ki tervezi, állítja össze. Jelenlegi cégemnél a gépészek csinálják, előző munkahelyeimen a villamosmérnök csinálta, valójában a mechatronikus dolga, de nem minden cégnél tartanak fent külön mechatronikai tervező-szerelő gárdát. A gépészmérnök választja ki és integrálja a különböző elektromos hajtásokat az adott célnak megfelelően (motor, hajtás (fogasszíjas, bordásszíjas, excenteres, lineár motoros, hidro motoros, stb.) hajtómű, áttétel a szükséges nyomaték, fordulatszám, préserő, tömegáram, stb. függvényében.
De egy épületgépész vagy szerszámtervező pl. teljesen mást csinál.
"Gépészmérnökként mennyit lehet keresni?"
Havi 0 Ft-tól akár eljuthatsz a forbes billionaires listájáig is. De Budapestre leszűkítve mondjunk egy kb. bruttó 450-500-as átlagos kezdőfizut.
"Mit kell csinálni?"
Lehetsz media markt-ban eladó, bankban részvényelemző vagy pilóta (való életből vett példák).
De többségében egy gyárban fogsz ülni egy tervezőprogram előtt.
# 7
Úgy rámtámadsz, mintha bárhol is állítottam volna ilyet. Közben meg pont azt hangsúlyoztam a válaszommal, hogy nagy a szórás.
Ennyi ésszel nem csoda, hogy itt tartasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!