Közgazdász diplomával bruttó 690 ezer forintos fizetés jónak mondható?
"De én úgy látom ez a szakma nem fizet jól. IT-s csávó diploma nélkül többet kap"
Nő vagyok amúgy.
Elmegyek én is szakmát tanulni...
Azzal 3 milliót is megkeresnék
Nem...
De tök gáz ez hogy egy csaj érettségivel többet kap nálam... én tele vagyok kisebbségi komplexusokkal és nem bírom ezt elviselni
Az IT egy kicsit másképp működik, mint mondjuk a közgáz, ahol a diploma alapelvárás (amennyire tudom). Attól, hogy nincs ITs diplomám, elég erős azt mondani, hogy "csak egy érettségizett nő" vagyok. Van másmilyen diplomám amúgy, ami abszolút nem kapcsolódik a munkámhoz (bölcsész szak), meg van két felsőfokú nyelvvizsgám, és 5 különböző, elég keresett cetrificate-em. És akkor még a soft skillekről nem beszéltünk, ami valakit igazán jó munkaerővé tud tenni.
Szerintem most egy pillanatra állj meg, és örülj a bőven átlag feletti fizudnak (bőven junior vagy még, azt se felejtsük el, senki sem csúcsfizetéssel kezdi a karriert ), aztán pedig gondold át, merre szeretnél továbbmenni, továbbfejleszteni magad. Aztán ha megvan a cél, készíts tervet, hogyan érheted el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!