Voltatok már anyagi mélyponton?
Amikor hiába dolgoztatok mégis hónapról hónapra éltetek mert kevés volt a fizetés és nem tudtatok váltani.
Vagy fizetni kellett valamilyen hitelt és féltetek váltani mert mi van ha nem találtok új munkát stb.
Jelenleg ilyen helyzetben vagyok.
Természetesen örülök, hogy van munkám, ne értsetek félre. Főleg ebben a helyzetben kell örülni neki.
Kíváncsi vagyok ki hogy lábalt ki a mélypontból mert én most nagyon kilátástalannak érzem a helyzetemet.
Ha valaki kíváncsi bővebben annak szívesen mesélek üzenetben.
Igen.
Bár nem úgy, mint te. Nekem sajnos nem lehetett meló, mert a gyerek folyton beteg volt az oviban, és a munkáltatók nem szívesen foglalkoztatna olyat, aki két hétig dolgozik, két hétig nem.
És még mielőtt jönnétek: amikor vállaltuk a gyereket, mindkettőnknek volt biztos (annak hittük) munkahelye. Amikor teherbe estem (még nem tudtam róla) csoportos létszámleépítés volt a kórházban, ahol dolgoztam. Már nem volt visszaút, amikor kiderült, hogy terhes vagyok. Aztán a gyerek 3 hónapos korában a férjemet engedték el szintén csoportos létszámleépítés keretében. Akkor volt a gazdasági válság, 2009-10.
Nagyon nehéz idők jöttek, akkor kezdtünk vaterázni. Mert előtte viszonylag jól éltünk, így a javakat adogattuk el, a férjemnek csak alkalmi munka akadt évekig. Nekem csak a gyerek 5 éves korában lett normális munkám, a férjemnek 1 évre rá. Most már sokkal jobban állunk, mint azelőtt.
A folyamatos bevetélszerzés legyen a szemed előtt! Én már mindenben a bizniszt kerestem, ne gondolj nagy dolgokra, mindenféle baba-mamás csoportokban lestem a tippeket, spóroltam, ahogy tudtam, akkor még voltak dm kuponok, azokkal "kereskedtem".
Én 3 műszakra kapok 130-140-et.. most 126-ot kaptam mert elvette a az összes prémiumot a főnök..
Csak akkor megy 130 fölé ha bejövök szombaton kétszer..
Igen, egyetem alatt, a válság közepén, a családomban betegség, munkanélküliség, hitel, minden is volt, amit el lehet képzelni. Kénytelen voltam felvenni a diákhitelt, mellette nagyon keményen tanultam, hogy mindig kapjak ösztöndíjat és még ezen felül diákmunkáztam iskola után és hétvégén. Az ösztöndíj és munka együtt adott kb havi 100-150 ezer bevételt, de mind elment arra, hogy a család valahogy a felszínen maradjon és még így is sokszor ment a sakkozás a számlákkal... Szóval borzasztó volt. Aztán szépen lassan kimásztunk a bajból, lediplomáztam, elkezdtem dolgozni, azóta szerencsére rendeződtek a dolgok. Tippet nem tudok adni, mert mindenkinek egyedi a története, de amikor fogni kellett a pénzt, akkor forintra pontosan vezettem minden kiadást, magamra nem költöttem kb semmit, igazából ahogy elkezdtem főállásban dolgozni, utána kezdett el javulni a helyzet. Ez az élmény viszont annyira belémégett, hogy azóta is vezetem a kiadásokat, folyamatosan teszek félre pénzt a jövedelmemből és ami még segített, hogy kb 2 évente váltottam munkahelyet, így most a tapasztalatomhoz és életkoromhoz képest jobban keresek, mint az átlag. Nyitott vagyok minden új dologra, és sokat olvasok a szakmámról. Sztem ez mindig segít abban, hogy elismerjék a munkádat, és azzal együtt már jön a magasabb bér is.
És ami a legfontosabb dolog talán, amit ebből az egészből tanultam, hogy minden elmúlik, a rossz is, és a jó is. Ezért kell ésszel bánni a pénzzel mindig. Kitartást neked kérdező, tényleg el fog múlni és jobb lesz, de tegyél meg mindent aktívan azért, hogy tényleg így is lehessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!