Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha egy pszichológusnak mondaná...

Ha egy pszichológusnak mondanám, hogy önpusztító módszereket alkalmazok, ha mélyponton vagyok, kórházba küldene?

Figyelt kérdés
Voltam már pszichológusnál és ugye ők nem adhatnak ki semmit harmadik félnek, kivéve néhány esetet. Ha mondanám, hogy vágással csitítom az öngyilkos gondolataimat, mit tenne?

2020. aug. 22. 22:31
 1/5 anonim ***** válasza:
8%
Ne mondj ilyet neki mert olyan erõs antidepresszánsokat ír fel hogy belegajdulsz. Ha mégis így tennél vevõ vagyok a tabikra.
2020. aug. 22. 22:39
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
A pszichológus nem ír fel tabikat. Kényszerrel nem vitethetne kórházba max javasolhatja. Továbbküldhet orvoshoz ha azt gondolja gyógyszerre lehet szükséged. De szerintem inkább segítene az okokat feltárni.
2020. aug. 22. 22:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus max. pszichiáterhez küldhet tovább. Igaza van #2-nek, a pszichológus feladata az, hogy valós, ténylegesen ható kezelést adjon, amit úgy hívnak, hogy pszichoterápia, ehhez azonban a te közreműködésed is kell. Ez nem gyógyszer, ami elnyomja a tüneteidet, hanem ez az, ami meg is szünteti őket.
2020. aug. 22. 23:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem első beszélgetésen mondta a pszichológusom,hogy neki bármit elmondhatok,mert nem fogja rám hívni a mentőket. Tényleg nem tette. Viszont,ha azt mondanám neki,hogy amint kilépek az ajtón megölöm magam, akkor szólna a pszichiáternek(gondolom én) de,csak ebben az esetben. De vagdosás miatt nem fog elvitetni,max javasolja a kórházat vagy a pszichiátert.
2020. aug. 23. 17:49
 5/5 anonim ***** válasza:
40%
Ettől én is tartok, úgy vagyok vele, hogy olyan dolgot amely törvényellenes vagy árthat nekem inkább el se mondok
2020. aug. 28. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!