Mélyponton vagyok a diétámban. Kérlek írjatok tapasztalatokat/dolgokat, amik segítettek átlendülni az után miután volt egy nagy "csalás", félreevés a fogyásotok során?
Szia!
Én pont ma tartottam “csalónapot”, nem kissé túl is toltam, azt hiszem. :D
De semmi baj, holnap ugyanúgy folytatom tovább az egyébként kiegyensúlyozott étrendem, plusz edzeni az ugyanúgy fogok.😌 Nem gondolom, hogy 1-2 nap miatt, amikor mondjuk azt a néhány szelettel több (teljes kiőrlésű) pizzát magamhoz veszem, dőlnie kellene hónapok munkájának - legalábbis magamból kiindulva.
A helyedben nem mindig sovány húson és salátán élnék, hanem azt is, amit a többiek - persze nyilván, kisebb adagot, esetleg kicsit gyomorkímélőbb formában elkészítve.
*az helyett is
*azt is ennék
Bocsánat, kidőltem a falatozás után. :D
Nekem is volt ilyen. A párommal közösen kezdtünk diétába, sportolásba, ő szépen fogyott, én meg nem. Leadtam pár kilót, és elkezdtem visszahízni.
Irigykedve néztem a páromat, hogy ő még úgy is fogy, ha néha nasizik, és bármikor ehet egy pizzát. Persze emiatt én is motiválatlan lettem és elkezdtem nasizni össze-vissza, meg néha elhanyagoltam a sportot.
Végül megbeszéltük, h innentől mind a ketten nagyon komolyan vesszük a diétát, és egymásnak segítünk benne. Szegény, tök jófej volt h belement :)
Az étrendet nagyon pontosan tartottuk, mérleggel mértük, mindent felvittünk egy applikációba. Édességet, édes löttyöket sztem nem ettünk egyáltalán, hónapokig. Az edzéstervet, ha kihagytuk, különféle büntetéseket találtunk ki egymásnak, vagy magunknak. (Ez mondjuk inkább a vicces része volt. De mégis segített komolyan venni.)
Voltak nehéz pillanatok. Pl. este elmentem ismerősökkel borozni, és max egy pohárral ihattam, cserébe aznap nem ehettem vacsorára kb semmit... Manapság már inkább elhagyom az alkoholt, és probléma megoldva. De nyilván vannak nehéz pillanatok. Egyedül még nehezebb, azt elhiszem. Jó ha találsz vkit aki segít benne, akivel közösen csinálhatjátok. Ha nincs párod akkor barátnő, tesó, anyukád, bárki.
Én azt képzeltem, hogy hajszál van a sütikben, meg bogár mászik a rántott húson, kilóg egy fanszőr a sültkrumpliból, stb. Nekem ez elég jól bevált.
Viszont a csirkemell-zöldség valóban baromi unalmas kombó helyett szerintem keress inkább érdekes, izgalmas, új ízvilágú diétás ételeket. Vannak, nem is kevés!
Ha pénteken még mindig ugyanezt a motiválatlanságot érzed, szombaton egyél valamit, amit szeretsz. Aztán vasárnap folytasd a diétát. Hajrá, ne add fel!
Ne haragudj, de nem teljesen értem mi szükség van rà, hogy sovàny húson és salàtàn élj, mindig minden finomat nélkülözve. Pont ezért érzed szarul magad, mert így csinàlod.
Szimpla àltalânossàgban vett szénhidràtszegény étrenddel, sok fehérjével, sok zsírral fogyok. Eddig 49 kg-t. (16 hónap alatt)
Inkàbb zsíros húsokat, zöldségeket, tojàst, tejtermékeket, olajos magvakat, szénhidràtcsökkentett kenyeret- tésztàt, diabetikus édességeket, eszem (mértékkel) és havi 1 csalónappal élve minden gond nélkül tartom az étrendem szenvedés nélkül. A pörköltektől kezdve a sült zöldségen, leveseken, és salàtàkon àt a spagettiig mindent eszem. Mindössze odafigyelek arra, hogy a magas szénhidràttartalnú ételek ritkàbban szerepeljenek az étrendemben, de teljesen 100%-ig semmiről sem mondtam le.
Természetesen van kontroll, és fejben nagyon ott kell lenni, de ennyi munkàt megér❤️
Régen én is folyton mindig mindent meg akartam vonni, tiltólistàim voltak, mit nem ehetek, koplaltam, majd egy idő utàn nem bírtam tovàbb és feladtam. Ezért jojózott a súlyom, minden leadott felesleg a baràtaival együtt jött fel újra, össze vissza jojóztam sok évig, és az eredeti 35 kilós feleslegemből idővel 105 lett. Gyűlöltem magamat, sajnàltam magamat, reménytelennek làttam a fogyàst, meg kínszenvedésnek. Aztàn ràjöttem, hogy van màs út is. Ha későn is, de tanultam a hibàimból, és új életet kezdtem.
Mióta màsképp csinàlom, inkàbb élvezem. Mint írtam, nem kis felesleggel rendelkezem. 170 kilóról indultam, most 121 vagyok, és 65 kg a cél.
Kitartottam és csináltam tovább, mert akartam, hittem magamban.
Ma már könnyen hozzá lehet jutni minden információhoz, rengeteg a fitnesz blog és az életmódváltós csoport.
Szerintem is az étrendeddel van a baj. Bár nem írtad, hány kiló/cm vagy és hány kalóriát viszel be naponta, nem tartom kizártnak, hogy koplalsz, és az egysíkú étrended miatt tápanyag- vagy vitaminhiányod is lehet. Esetleg már nem is kellene fogynod.
Ha kimerültél a sok sporttól, akkor azt is lehet, hogy túltoltad. Nekem az a tapasztalatom, hogy a fogyáshoz elsősorban jó étrend kell, a mozgás arra jó, hogy minél kevesebb izmot veszíts közben. Kimerítő edzések helyett most folytasd valami kellemesebb mozgásfajtával, és tarts pihenőnapokat is. Én heti 3x 20 percet szoktam tornázni, súlyzózni, néha úszok fél órát. Biztosan vannak, akik szerint ez nagyon kevés, de nekem ennyire van időm és energiám, és így is le tudtam fogyni, az izmaimon is látom a változást. Sok évvel ezelőtt kétnaponta 1 órát edzettem, de csak pár hónapig bírtam, utána már egyszerűen nem bírtam rávenni magam.
Voltam már ilyen helyzetben.
Kezdetben próbálkoztam a teljesen elhagyós módszerekkel, de mindig az lett a vége hogy "hát így meg se éri vékonynak lenni, finomakat akarok enni" meg a bezabálás.
A hús+zöldségeknél szintén így jártam.
Sokszor
Aztán jött a kalóriaszámolás. Nem érdekel, ha cukros vagy lisztes dolgot eszem amíg beleférek a keretembe. Átvariáltam kicsit recepteket, de majdnem ugyanúgy eszek mint eddig, csak odafigyelek mennyit meg mikor mit.
Nem lehet úgy életmódot tartani, hogy utálod amit eszel. Én pl mára rakott karfiolt főztem. Este gyümölcs leves lesz, de van hogy krumplit eszek chilivel vagy sütőben sült rántott húst.
Nem szabad minden nap ugyanazt enni. Én így utáltam meg a tojást meg a joghurtot.
Az első válaszoló vagyok.
Ez már inkább a fogyás pszichológiájával kapcsolatos, de gondoltam, hogy megosztom Veled.
A koplalós, mindent (is) önmagadtól megvonós módszer márcsak amiatt sem működik, mivel erre nem lehet berendezni egy életmódot; egy szülinapi tortaszeleten bukhat az egész procedúra. Illetve nem kicsit olyan érzete van, hogy nem szereted a tested és kizsákmányolod egy mérettel kisebb ruháért például. Pedig a “Mekkora ronda, dagadt disznó vagyok, most már tényleg betelt a pohár!” mantra inkább pusztító dolog.
Szerintem úgy érdemes közelítened a fogyásodhoz és önmagadhoz is, hogy “Elkezdek változtatni az életmódomon, ami, mivel meghíztam, hibásan van berendezve, azon okból, hogy szeretem a testem és a karbantartását fontos dolognak tartom.” Egy alapvetően kiegyensúlyozott étrendet nem borít fel néha 1-1 szelet csoki, sütemény. Sőt, fel is képes pörgetni az anyagcserét a szénhidrát “hintáztatása”. :)
Ne csüggedj! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!