Home office költség kompenzáció?
Feltűnt, hogy az otthoni munkavégzés látható mértékben megnöveli a havi kiadásokat.
Több áram, gáz, víz fogy, többet költünk élelmiszerre, és olyan tételekre is mint pl a wc papír.
Miközben a munkáltatónál ezek a költségek nyilván kevesebbek.
Volna értelme ezt a különbözetet kompenzálni...
Arról nem is beszélve, hogy az otthoni munkaállomások kialakítása is költség, és a legtöbb dolgozó nem rendelkezett ilyennel ezelőt.
Én meg azt gondolom, hogy lassan fizethetne a cég veszélyességi pótlékot, amiért bejárok dolgozni ilyen helyzetben is. Jó most nyilván ez vicc. :D De egyébként irigylem ezt a komoly problémát. Nekem érne +5 ezer forintot az, hogy ki se kelljen tennem a lábamat a kényelmes otthonomból. Ne adj isten esetleg még munka közben belefér, hogy 10 perc alatt körbetoljam a porszívót, betegyek egy mosást, vagy odategyek egy bolognait is...
Nem is értem a koncepciót!
Mindenkit kérdezzenek meg, hogy mivel jár dolgozni, az mennyi idő, mit eszik napközben stb. és akkor:
1. Aki mínuszba került az kapjon rezsi kompenzációt.
2. Aki még spórolt is a helyzeten annak csökkentsék a fizetését, mert igazából a cég spórolt neki? :D
Megjegyzem a normális cégek tényleg adnak. Nem egy multis barátunk van, akik már tavasszal mondták, hogy az internet számlájukat átvállalja a cég. Valaki havi 5 ezerrel több fizut kap rezsi kompenzáció címszóval. Olyan barátunk is van, akinél most kapott minden munkavállaló busás prémiumot, mondván, hogy beragadt egy csomó pénz elmaradt tréningek, csapatépítők, szakmai utak, vacsorák, karácsonyi vacsi, stb. Ebből kiindulva nem jó helyen dolgozol.
Ne etessétek a trollt...
Volt ez kérdés, nem is olyan régen.
Nagyobb összegben mernék fogadni, hogy ez ugyanaz a kérdező (aki elvárja, hogy a munkáltató fizesse home-office-ban az internet díjját, áram számláját és a kajáját, mert ő otthon van és az neki az jár).
A nyomtatópapírt kihagytad, az is visszatérő téma, hogy fizesse ki a munkáltató. :D
Erről van szó #23-as.
A nyomtató papírt kifeljtettem. Az fontos. Meg vegye meg a munkáltató a kis reggeli müzlijét és szolgálja fel neki az ágyban. Mert neki az jár.
Az javaslom neked, kérdező, hogy vesd fel bátran a munkáltatónak az igényeidet, de azután ne lepődj meg, ha utána kiállítja a felmondásodat és azután szépen, csendben kereshetsz magadnak valamilyen nem HO munkát. Mondjuk egy gyárban. Vagy tesco pénztárban.
De, lehet.
El tudom képzelni, hogy Balázska mellett kering itt még egy-két kényszeres, unatkozó kérdező, aki hetente felteszi ugyanazt az értelmetlen kérdést.
#22 voltam.
Nevetséges vagy kérdező. Én is home office-ban vagyok március óta folyamatosan, de havonta önmagában tízezreket spórolnék csak azon, hogy otthon vagyok és nem kell bejárnom a melóba és úgy általában kevesebbet is járok el otthonról emiatt.
Az én esetem annyiban különlegesebb, hogy felmondtam a fenébe a pesti albérletet még márciusban és hazaköltöztem inkább a szüleimhez vidékre. Így havonta százezreket spórolok már. A 450 ezres fizetésemből jelenleg 300-350 ezret teszek el egy hónapban. Ilyenről korábban nem is álmodhattam volna, pedig a 450 ezres fizu is rengeteg sok embernek csak álom. Nem lenne pofám még erre bármilyen "költség kompenziációt" kérni, amikor így is iszonyú jól jártam.
Mondjuk simán el tudom képzelni, hogy kamu a kérdés, vagy troll vagy és a kevésbé szerencsés embereket akarod hergelni, mert még egy kis b*>zi vagy.
A bérletedet leadtad?!
Van, akinek a bérletét se térítették, ha helyi bejáró, abból se lett ügy...
Amúgy szerintem valóban lehet adnak majd internet, vagy rezsi támogatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!