Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Home office költség kompenzáció?

Home office költség kompenzáció?

Figyelt kérdés

Feltűnt, hogy az otthoni munkavégzés látható mértékben megnöveli a havi kiadásokat.

Több áram, gáz, víz fogy, többet költünk élelmiszerre, és olyan tételekre is mint pl a wc papír.

Miközben a munkáltatónál ezek a költségek nyilván kevesebbek.

Volna értelme ezt a különbözetet kompenzálni...

Arról nem is beszélve, hogy az otthoni munkaállomások kialakítása is költség, és a legtöbb dolgozó nem rendelkezett ilyennel ezelőt.

2020. nov. 11. 10:05
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
85%
Más meg örül hogy nem kell havi +10-20 ezreket benzinre költenie
2020. nov. 11. 10:50
 12/39 anonim ***** válasza:
77%
Na igen, mindennek van előnye meg hátránya... Azért home officeban dolgozni sokkal kényelmesebb, mint napi szinten bejárni és elviselni a kollégákat. Aki nem keres annyit, hogy ez a minimális rezsinövekedés beleférjen, annak inkább váltania kellene vagy fizuemelest kérni.
2020. nov. 11. 10:55
 13/39 anonim ***** válasza:
91%

Mennyivel fogy több áram, gáz, víz? Én is full HO-ban vagyok április óta, és nem vettem észre, hogy érdemben nőtt volna a rezsi. Ha nagyon megvizsgálnám, és a számokat kompenzálnám a szokásos éves ingadozással, akkor biztos kiesne, hogy vagy havi 1200 Ft-al többet fizetek, de ezt megpróbálni behajtani a cégen nem lenne pofám...

Az otthoni munkaállomás más tészta, azt a cégnek biztosítani illik annak, akinek nincs, pl. céges laptopként, de ezt sem készpénz formájában.

2020. nov. 11. 10:58
 14/39 anonim ***** válasza:
89%
Nálam mínusz havi 1 tankolás (~20e), napi plusz két óra nyereség - ehhez képest a wcpapír, meg víz-fűtés nudli!
2020. nov. 11. 11:11
 15/39 anonim ***** válasza:
100%
A home office a munkavállalónak nem egy komoly költség, viszont egy munkaadó már érzékeli a hasznot, ha mondjuk 50 ember nem fogyaszt az irodában áramot, nem használja a nyomtatókat, konyhát, kávéautomatát, stb.
2020. nov. 11. 11:23
 16/39 anonim ***** válasza:
100%
hát remélem semmilyen pluszköltségbe nem veri magát a cég
2020. nov. 11. 12:10
 17/39 anonim ***** válasza:
100%

A kérésedet akkor tartanám jogosnak, ha azokat a dolgokat amikért most kompenzációt kérsz, megbecsülted és elismerted volna plussz jövedelemnek.

De nagyon kétlem, hogy amikor megkérdezték tőled, hogy mennyit keresel a melóhelyeden azt válaszoltad volna, hogy nettó ötszázat, és ingyen törölhetem a seggem...

:-)

2020. nov. 11. 13:28
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Én egy csomót spórolok, tizenezer forint lenne a bejárás havonta, cserébe most kb egy ezressel több a villanyszámla.
2020. nov. 11. 13:30
 19/39 A kérdező kommentje:

A törvény szerint a munkáltatónak kell biztosítani a munkavégzéshez a körülményeket. Ezek egészen részletesen vannak szabályozva a mellékhelyiségek számától a hőmérsékleten keresztül a megvilágítás erősségéig.

Ez nem kegy volt eddig sem.

2020. nov. 11. 13:36
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért, de ezt én nem látom akkora problémának. Mi is home office-ban dolgozunk lassan egy éve és az a helyzet, hogy sokat spórolunk.

Pénzt és időt spórolok a bejáráson. Tavasztól őszig biciklivel jártam munkába, de az is oda-vissza 45 perc naponta. Télen a benzin havi 6000 forint plusz volt, pedig takarékos a kocsi. Asszonynak nem kell bérletet venni, kaját meg tudunk főzni, olcsóbb, mintha rendelnénk a melóba.

Ezzel szemben a rezsi havi 10 ezerrel lett több. Még így is pozitívban vagyunk, nem számítva az időt, amit az ingázásból spórolunk.

2020. nov. 11. 13:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!