A főnököm nem adta ide a nekem járó bért,átvert.Mit tehetek? BŐVEBBEN LENT!
Oké 18-as.
Az elmúlt két évben viszonylag sokat dolgoztam eseti megállapodással és mindig, mindenhol írtunk papír alapú jelenlétit ÉS kifejezetten, nyomatékosan megkértek rá, hogy munkaidő alatt mindig legyen nálunk a jelenléti ív (eü kisköny is, mert olyan volt a munkahely jellege), ellenőrzés esetére, plusz a bérszámfejtéshez se árt.
Bizonyára viccből kérték.
Illetve a könyvelő irodában is mindig beküldik az anyaggal a papír alapú jelenlétit, névvel, pecséttel, aláírással elátva és azokat megőrzik.
Bizonyára vicbből.
Legyen idazad. A kérdező meg legközelebb bölcsebb lesz és nem a telefonjába írja a munka óráit, hanem normálisan vezeti.
21-es, Te valamit baromira félreértettél: egy szóval nem mondtam, hogy nem kell jelenléti ív!! - furcsán értelmezed az írásomat.
De azt, hogy milyen jogon tartózkodik a munkahelyen, kb. 1-2 perc leellenőrizni - erre utaltam, mivel a munkakezdés előtt le kell jelenteni a munkavállalót a NAV felé.
Hogy sikerült Neked ebből azt a következtetést levonni, hogy azt gondolom, nem kell jelenléti?
Hogy jobban értsd: van olyan mnunkáltató, aki jelenlétit íratott a dolgozóval - csak épp a NAV felé nem jelentette be (így "álcázta", hogy hivatalos a dolog), majd hó végén eltüntette a jelenlétit. Persze itt nem a dolgozót büntetik meg emiatt - csak arra próbáltam utalni, hogy attól, hogy van jelenléti, még csalhat a munkáltató, max ilyenkor a dolgozót nem büntetik meg, mert nem tehet róla.
Hát rosszul tudod, mert a Munka Törvénykönyve szerint az egyszerűsített foglalkoztatáshoz egyáltalán nem szükséges munkaszerződésnek lennie, ugyanis az pont olyan, hogy egyik nap mész, másik nap nem.
Kérdező, amúgy nem válaszoltál arra a kérdésemre, hogy fizeted a TB-t magad után? Mert ha nem, januárban nagy meglepetés érhet. érvénytelenítik a TAJ számodat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!