Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül egy könyv...

Mennyibe kerül egy könyv kiadása szerzői jogokkal együtt?

Figyelt kérdés
Egy könyvön dolgozom, amit nemsokára befejezek, ezután terveim szerint elvégzek egy írói tanfolyamot, kijavítom, hogy megfelelő minőségű legyen és kiadom. Nemsokára érettségizek és ez után szeretném kiadni. Nem várnám meg a diplomaosztót. Komolyan gondolom. Négy éves koromban kezdtem a tevékenységemet és azóta író szeretnék lenni.

tegnap 17:44
 1/5 A kérdező kommentje:
ezután*
tegnap 17:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Fél millára legalább készülj, plusz marketing, ami sokszor van ugyanannyi. Első könyvesként kiadó nem fog saját pénzzel a szárnya alá venni, szóval marad a magánkiadás, vagy a kiadó neve alatt önköltséges kiadás.
tegnap 18:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha te írtad a könyvet, a szerzői jog téged illet.
tegnap 19:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Olvasószerkesztem (kijavítom) én neked szívesen, ha igényled.
tegnap 19:31
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy mennyibe kerül a kiadása, több dologtól függ.

Vannak a fix költségek, pl. nyomdai előkészítés, amit 1 példány kinyomtatása esetén is ki kell fizetned, meg akkor is, ha több ezer példányban szeretnéd.

A változó költség pedig a nyomtatás költsége, ami a példányszámtól függ.

Aztán a kész könyveket el is kell tudni adni. Vagy leszerződsz egy forgalmazóval, vagy pedig magad kezded reklámozni és árulni.

tegnap 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!