Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért terjesztik sokan hogy...

Miért terjesztik sokan hogy Nyugaton nem jobb az életszínvonal mint itthon, fosnak hogy lelép még több ember?

Figyelt kérdés

Éltem kint évekig, tudom miről beszélek.

Itthon önállósodni se tudok, mert egy garzon albérletet se tudok kifizezni, fenntartani.

30 évesen szobát kell bérelnem.

Kint még akkor is tudtam garzont bérelni amikor munkanélküli voltam és csak segélyt kaptam.

2020. nov. 4. 18:04
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
24%
Ezt én is észrevettem. Szerintem ezt azok szokták terjeszteni, akiknek itthon van szociális hálójuk, tehát a család tulajdonában több ingatlan áll, anyuci-apuci besegít, ha kell és ilyen feltételekkel simán el tudom képzelni, hogy egy nyugati fejlett országban rosszabb helyzetben éltek. De akinek nincs családi öröksége, és nincsenek a családján keresztül kapcsolatai, amik segítségével 25 évesen már 500 nettót keresnek, nah, azok nem szoktak ilyeneket terjeszteni.
2020. nov. 4. 18:09
 2/22 anonim ***** válasza:
60%

Egy garzon albérlet ~100 eft. Nem egy nagy összeg, nyilván ha minimálbért keresel problémát jelent, ezen kell változtatni.

Engem nem érdekel ki megy ki, hányan mennek ki, minél többen annál nagyobb munkaerőhiány lép fel itthon -> szép lassan növekednek a bérek. Ismét hozzáteszem, hogy nem minimálbéres munkákról beszélek.

2020. nov. 4. 18:10
 3/22 anonim ***** válasza:
62%
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
2020. nov. 4. 18:21
 4/22 A kérdező kommentje:

"Egy garzon albérlet ~100 eft. Nem egy nagy összeg, nyilván ha minimálbért keresel problémát jelent, ezen kell változtatni."

Nem nagy összeg? 160 nettót keresve nagy összeg.

2020. nov. 4. 18:24
 5/22 anonim ***** válasza:
61%

És te miért hangoztatod folyamatosan mennyivel jobb Nyugaton élni már a 2. kérdésben ahelyett hogy élveznéd a Hawaiijozást Nyugaton.

Ja mert holnap reggel 5kor megint kelhetsz hogy ugyanolyan keményen dolgozzhass mint itthon, csak még a hozzátartozóidat sem látod, nincs barátnőd, és esélyed sincs hogy legyen az idegen országban, stb.

2020. nov. 4. 18:27
 6/22 A kérdező kommentje:
5: fogyatékos vagy? nem érted a kérdést? le van benne írva hogy nem is élek már kint.
2020. nov. 4. 18:41
 7/22 anonim ***** válasza:
37%
Balázs, ha befejezted volna az egyetemet azon a piacképes szakon, akkor nem 160 ezer nettót keresnél. Csak ugye az a kbszott pia...
2020. nov. 4. 18:42
 8/22 anonim ***** válasza:
63%

Az, hogy te 30 évesen nem tudsz még egy garzont se bérelni az leginkább rólad és a képességeidről árulkodik.

Valóban jobban meg tud élni egy WC takarító nyugaton mint itt , de mondjuk a lakás árak elég extrémek ott.

Az meg, hogy a munkanélküli segéllyel példálózol , illetve még ott is erre voltál rászorulva az megint csak mutatja mennyire is vagy alkalmas és jó munkavállaló. Itt jobban szűrik és alá árazzák az ilyeneket.

2020. nov. 4. 18:50
 9/22 anonim ***** válasza:
53%
Miért nem kezdesz valami értelmeset az életeddel? Miért pocsékoltad el az előző 10 évedet értelmetlenül? Miért nem csinálsz a következő 10-ben olyat, amiből lesz is valami?
2020. nov. 4. 18:55
 10/22 anonim ***** válasza:
75%
Leírom hogy 100 eft nem nagy összeg, majd a következő mondatban, hogy minimálbérrel nyilván problémát okozhat. Még be is idézi. Erre odaírja hogy 160-at keresve nagy összeg. Nem hiszem el. :D :D Lehet hogy nem véletlenül jelent problémát kifizetni azt a 100-ast lakhatásra...
2020. nov. 4. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!