Authorless kérdése:
Nincs is munkaerőhiány?
Figyelt kérdés
Mindenhol és mindenkitől azt hallani, hogy munkaerőhiány van, a munkáltatók mégis válogatnak abból a kevés jelentkezőből is. 1 ember 3 helyett dolgozik, mégsem vesznek fel senkit. A fizetés sem akar nőni szinte sehol, hiába van "mukaerőhiány". Álláshirdetés sincs a megszokottnál több. Csak nekem furcsa ebben az országban ez?2020. nov. 3. 19:02
1/19 anonim válasza:
Ebben az országban minden fura, nem vetted még észre? Semmi se kerek valahogy egyik történetben sem. Az embereket olyan szinten hülyítik, mindegy miről legyen szó, hogy rossz nézni is.
2/19 anonim válasza:
Van munkaerőhiány, de nem minden területen és nem minden régióban. Ezt ne úgy képzeld el, hogy hirtelen bármilyen pozícióba felvesznek akárkit, bármi áron.
3/19 anonim válasza:
Igen munkaerőhiány van. Beírom a szakmám egy állásportálra, 640 hirdetés ugrik ki csak Budapesten. De mindenhol 3-5, de van ahol 10 év tapasztalatot várnak el. Pályakezdőként beadom a 3-5 évesekre az önéletrajzom, de válaszra se méltatnak. Szóval igen, munkaerőhiány van, de nem tesznek semmit se azért, hogy ne legyen, hanem a csodára várnak, hogy a Marsról teleportálnak ide több év tapasztalattal.
4/19 anonim válasza:
Egyetértek az előzővel. Írtad a kérdésedben, hogy a fizetés sem akar nőni, ez nem is fog, mivel jelenleg túljelentkezések vannak a megszokotthoz képest a munkahelyekre. Munkaerőhiány az van, de csak bizonyos területeken, azokat akkor se tudnák betölteni ha mindenki jelentkezne, mert olyan speciális képzettséget vagy X sok év tapasztaltot követelnek meg. A munkáltató most sajnos tudja, hogy válogathat, mert sokan elvesztették a munkájukat, főleg a turizmusban, ehhez képest az IT és az egészségügyi terület, annak ellenére, hogy bővült nem sok ember tud itt elhelyezkedni, és ők se vesznek fel 2 embert 2 munkára, ha 1 ember is eltudja végezni..olykor a 3 ember munkáját is...ebben az országban.
5/19 A kérdező kommentje:
"nem minden régióban". Végülis Budapest és vidék között hatalmas a szakadék. Budapesten el lehet helyezkedni, mondjuk Keleti országrészben 1 év is kevés hozzá ha nincs protekciód.
2020. nov. 3. 19:34
6/19 A kérdező kommentje:
Az is furcsa, hogy a legtöbb ágazatban 5-10 év tapasztalatot + anyanyelvi szintü nyelvismeretet várnak el ürhajós tapasztalattal nevetséges fizetésekért. Ezeket a cégeket havonta látom itt a Keleti régióban hirdetni, nyilván ez sem véletlen. Pálykezdőként pedig hogy legyen az emberbernek tapasztalata ha X év tapasztalatot vár el mindenki. Itt mindíg is ez lesz, hogy lehet támogatást felvenni, kiskapukat keresni, adóhivatalt kijátszani, okosan és óccsón dolgoztatni. Mind1 hogy a tulad felesége is 20 Milliós autóval jár.
2020. nov. 3. 19:46
7/19 anonim válasza:
Annyira nincs, hogy minden napra jut legalább 1-2 kérdés az oldalon, aki arra panaszkodik hogy hónapok óta nem talál munkát.
8/19 anonim válasza:
Én se találok munkát agusztus óta, friss diplomásként, igen munka erőhiány van 2 féle emberből. 1. aki minimálbérért dolgozna 10 műszakban a gépsoron 2. aki minőségi szakmunkát végez, de azt se horror áron. Nekem low budget informatikus diplomám van, de így se nagyon tudok elhelyezkedni.
9/19 anonim válasza:
Gyümölcséről ismerszik meg a fa....
Azért van munkaerőhiány szerintem, mivel a xar melókat senki sem vállalja el, ami meg normálisabb lenne, ahhoz nem eléggé képzett a magyar. Jó szakmunkást, gyakorlati szaktudást nem ad az OKJ, de programozni sem az egyetemen tanulnak meg. Biorobotnak meg nem mindenki alkalmas - és az is a normális, hiszen nem gépek vagyunk.
10/19 anonim válasza:
Már bocs de én az utóbbi időben mindenre jelentkeztem már, a szar melóra is és annyit se írtak vissza, hogy mukk. Pedig igazán nem várnám el, hogy most külön fizessenek valamit a diplomám miatt, szívesen elvégeztem volna bármit, mert nagyon kéne a munka. Amúgy azóta is keresik az embert rá. Ennyit erről. Vegyék fel a csöveseket, azok nem lesznek túlképzettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!