Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nincs is munkaerőhiány?

Authorless kérdése:

Nincs is munkaerőhiány?

Figyelt kérdés
Mindenhol és mindenkitől azt hallani, hogy munkaerőhiány van, a munkáltatók mégis válogatnak abból a kevés jelentkezőből is. 1 ember 3 helyett dolgozik, mégsem vesznek fel senkit. A fizetés sem akar nőni szinte sehol, hiába van "mukaerőhiány". Álláshirdetés sincs a megszokottnál több. Csak nekem furcsa ebben az országban ez?

2020. nov. 3. 19:02
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
77%
Ebben az országban minden fura, nem vetted még észre? Semmi se kerek valahogy egyik történetben sem. Az embereket olyan szinten hülyítik, mindegy miről legyen szó, hogy rossz nézni is.
2020. nov. 3. 19:08
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Van munkaerőhiány, de nem minden területen és nem minden régióban. Ezt ne úgy képzeld el, hogy hirtelen bármilyen pozícióba felvesznek akárkit, bármi áron.
2020. nov. 3. 19:29
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen munkaerőhiány van. Beírom a szakmám egy állásportálra, 640 hirdetés ugrik ki csak Budapesten. De mindenhol 3-5, de van ahol 10 év tapasztalatot várnak el. Pályakezdőként beadom a 3-5 évesekre az önéletrajzom, de válaszra se méltatnak. Szóval igen, munkaerőhiány van, de nem tesznek semmit se azért, hogy ne legyen, hanem a csodára várnak, hogy a Marsról teleportálnak ide több év tapasztalattal.
2020. nov. 3. 19:31
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előzővel. Írtad a kérdésedben, hogy a fizetés sem akar nőni, ez nem is fog, mivel jelenleg túljelentkezések vannak a megszokotthoz képest a munkahelyekre. Munkaerőhiány az van, de csak bizonyos területeken, azokat akkor se tudnák betölteni ha mindenki jelentkezne, mert olyan speciális képzettséget vagy X sok év tapasztaltot követelnek meg. A munkáltató most sajnos tudja, hogy válogathat, mert sokan elvesztették a munkájukat, főleg a turizmusban, ehhez képest az IT és az egészségügyi terület, annak ellenére, hogy bővült nem sok ember tud itt elhelyezkedni, és ők se vesznek fel 2 embert 2 munkára, ha 1 ember is eltudja végezni..olykor a 3 ember munkáját is...ebben az országban.
2020. nov. 3. 19:34
 5/19 A kérdező kommentje:
"nem minden régióban". Végülis Budapest és vidék között hatalmas a szakadék. Budapesten el lehet helyezkedni, mondjuk Keleti országrészben 1 év is kevés hozzá ha nincs protekciód.
2020. nov. 3. 19:34
 6/19 A kérdező kommentje:
Az is furcsa, hogy a legtöbb ágazatban 5-10 év tapasztalatot + anyanyelvi szintü nyelvismeretet várnak el ürhajós tapasztalattal nevetséges fizetésekért. Ezeket a cégeket havonta látom itt a Keleti régióban hirdetni, nyilván ez sem véletlen. Pálykezdőként pedig hogy legyen az emberbernek tapasztalata ha X év tapasztalatot vár el mindenki. Itt mindíg is ez lesz, hogy lehet támogatást felvenni, kiskapukat keresni, adóhivatalt kijátszani, okosan és óccsón dolgoztatni. Mind1 hogy a tulad felesége is 20 Milliós autóval jár.
2020. nov. 3. 19:46
 7/19 anonim ***** válasza:
50%
Annyira nincs, hogy minden napra jut legalább 1-2 kérdés az oldalon, aki arra panaszkodik hogy hónapok óta nem talál munkát.
2020. nov. 3. 19:50
 8/19 anonim ***** válasza:
86%
Én se találok munkát agusztus óta, friss diplomásként, igen munka erőhiány van 2 féle emberből. 1. aki minimálbérért dolgozna 10 műszakban a gépsoron 2. aki minőségi szakmunkát végez, de azt se horror áron. Nekem low budget informatikus diplomám van, de így se nagyon tudok elhelyezkedni.
2020. nov. 3. 20:35
 9/19 anonim ***** válasza:
93%

Gyümölcséről ismerszik meg a fa....

Azért van munkaerőhiány szerintem, mivel a xar melókat senki sem vállalja el, ami meg normálisabb lenne, ahhoz nem eléggé képzett a magyar. Jó szakmunkást, gyakorlati szaktudást nem ad az OKJ, de programozni sem az egyetemen tanulnak meg. Biorobotnak meg nem mindenki alkalmas - és az is a normális, hiszen nem gépek vagyunk.

2020. nov. 3. 20:42
 10/19 anonim ***** válasza:
95%
Már bocs de én az utóbbi időben mindenre jelentkeztem már, a szar melóra is és annyit se írtak vissza, hogy mukk. Pedig igazán nem várnám el, hogy most külön fizessenek valamit a diplomám miatt, szívesen elvégeztem volna bármit, mert nagyon kéne a munka. Amúgy azóta is keresik az embert rá. Ennyit erről. Vegyék fel a csöveseket, azok nem lesznek túlképzettek.
2020. nov. 3. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!