Sokan vannak akik egyetemi diplomával végül gyártósoron kötnek ki?

"Diplomás állásnál ez csak 140 lenne"
És inkább állsz a szalag mellett 200ért, minthogy értelmes és olyan dolgot csinálj, ami érdekel és amiből ugyanúgy lehet 200 pár év múlva? Akkor csináld. De miért lesz neked attól jobb ha azt a választ kapod, hogy "igen, nagyon sokan soron dolgoznak diplomával" vagy hogy "nem, csak kevesen dolgoznak soron diplomával"?
Egy tanítónőről tudok a rokonságban, aki gyárban, sor mellett dolgozik, de önként választotta inkább.
És egy állatorvosról tudok még, így alakult neki, és valamiből élnie kell.
Nem lesz 200 pár év múlva.. Majd ha 30 éve ott dolgozok, talán akkor. Ki lehet számolni a közalkalmazotti bértáblából
NKE

Én igen. De önszántamból. Évek óta egy autóipari cégnél vagyok "gyártáselőkészítő" vagyis a létező legalja tróger melós. Mi visszük fel az elemeket a robotsorra igazítjuk be, és mi vesszük le a készeket.
Ennél aljább meló a gyárban nincs.
Miért csinálom? 360 bruttóért + pótlékok.
Előtte mit csináltam? Tanár voltam, 140 nettót kaptam kézbe.
Ha ott maradok, mostanra úgy 155 nettóm lenne.
Kösz.
Maradok a soron.

Azért egy NKE diplomával illene jobbat találni, mint a gyártósor.
Barátunk ott végzett, nagyjából 600ezer a nettója. Biztonságtechnikai szakértő.

Mert tanári diplomával csak tanárnak lehet menni? Sok helyen csak az a lényeg, hogy diplomája legyen az embernek (persze nem mérnöki vagy pénzügyi pozícióknál), aztán majd betanul, mint mindenki.
Pl.
[link] (3 év tapasztalattal már biztosan nem 140et kapsz erre)
És ez 1 perc alatt véletlenszerűen kiválasztott 2db állás.
Nem csak a sor létezik alternatívaként. Nem tudom, hogy most sajnáltatni szeretnéd magadat, vagy csak nincs kedved keresni más munkát.
Nem tudom milyen szakon végzett, de közigszervező diplomával nem sok helyre lehet menni közigazgatáson kívül..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!