Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet Magyarországon,...

Hogyan lehet Magyarországon, Pest megyében normális munkát találni?

Figyelt kérdés

Csak úgy, ismeretségek, nyalások, rokonok stb nélkül. Végignéztem azokat a munkákat, amik meg vannak hirdetve, és 100-ból 99 éhbért kínál, elvárja az összes pozitív tulajdonságot, stressztűrést, kreativitást, stb. Legalább 4-5 munkakört kell betölteni egyszerre azért az éhbérért, amit kínálnak.

Mégis mindenki csillogó, új autókkal jár.

Emberek, hogyan csináljátok? Adócsalással? Ismeretségi körrel?

2020. okt. 24. 20:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

#8-nál a pont!

A mi tágabb családunkban is volt "művészlélek" lány. Amikor továbbtanulásra került a sor, a szülők megmondták neki kerek perec, hogy finanszírozni fogják a második (művészeti) diplomáját, de előtte el KELL végeznie valami polgári foglalkozást lehetővé tevő egyetemet is. Volt nagy sírás-rívás... De a lány végül elvégezte a "normál" egyetemet. Utána meg a művészetit.

Most abból tartja el a művészeti tevékenységbeli hobbyját, hogy a rákényszerített szakmájával tök jól keres...

2020. okt. 25. 12:32
 12/18 A kérdező kommentje:

Gyerekek, írtam sokat, de kitöröltem. Nem a sggemet, hanem amit írtam. Bár sok különbség nincs.

Semmi értelme az egésznek, főleg annak, hogy itt kérdezősködjek.

És nem hiszem el, hogy abból áll az élet, hogy agyonhajszolod magad, heti 168 órát dolgozol, aztán 47 évesen meghalsz, kedves 8#, ami rád vár.

Szerintem ez csak Magyarországon elfogadott, áhított dolog.

Voltam külföldön többször, végeztem kétkezi munkát, takarítottam, állatkertben dolgoztam stb. A zeneakadémián reggel fél 5-re jártam be gyakorolni.

7 éves koromtól csinálom, nem vagyok amatőr. De mivel Kocsis, Ránki vagy Jandó sem vagyok, nem tudok megélni belőle.

Ha szerinted annyira könnyű és fantasztikus a pedagógusoknak, miért van hiány belőlük és mennek inkább a Mcdonaldsba? Az egyedüli jó pont az a vakáció, igen! De nekem nincs olyan, hogy "hazamegyek" a munkából. Szülőkkel beszélek, emaileket írok, darabot válogatok, gondolkodom, kinek a problémáját hogy oldjam meg, naplózom, készülök másnapra. Te hazamész, beiszol, betévézel, befingasz és eszedbe sem jut a munka.

A szüleim voltak tájékozatlanok, mikor önkényesen zenére adtak, de ehhez semmi közötök, ez az én problémám. Az is, hogy külföldi tapasztalataim ellenére ebben az országban maradtam-egyelőre.

2020. okt. 25. 14:24
 13/18 anonim ***** válasza:
52%

"Ha szerinted annyira könnyű és fantasztikus a pedagógusoknak, miért van hiány belőlük és mennek inkább a Mcdonaldsba?"

Mondjuk mert 150 ezret keresnek? Ennyiért kár az egyetem/fősuli.

Amúgy én mostanra értem el azt a szintet, ami szerinted kb ideális, heti ~20-25 óra munkával keresek 400-500 ezer között, ráadásul itthonról, főnök nélkül. Jól hangzik, mi? Hja, de évekig szívtam szar pénzért alkalmazottként, és hajtottam sokat, hogy meglegyen a kellő tudás és tapasztalat ahhoz, hogy vállalkozó lehessek a területemen, és jó pénzeket kérhessek el egy-egy munkáért. Mondhattam volna anno azt, amit te most, hogy márpedig én nem dolgozom ki a belem, mert nem ez az élet, de ezzel a hozzáállással most sem tartanék itt. Nem mondom, hogy olyan frankó volt az a pár év, de asszem megérte, mert most jól keresek, kényelmes munkával, és rengeteg időm van a családomra.

Az a nagy büdös helyzet, hogy először le kell tenni valamit az asztalra, és utána lehet úgy helyezkedni, hogy kényelmes is legyen. Amíg annyit teszel, hogy elücsörögsz egy közepesen szar melóhelyen, semmi pénzért, mert lusta vagy egy kicsit teperni, addig egy centit nem fogsz haladni előreaz életben.

2020. okt. 25. 15:30
 14/18 A kérdező kommentje:

Nekem az a bajom, hogy már kidolgoztam a belemet az egyetemen napi 8-12 óra gyakorlással, koncertezéssel, éjszakázással, nélkülözéssel, hajtással, külföldre való kimenésekkel egyedül, segítség nélkül, 30 éves vagyok, többféle krónikus betegséget is összeszedtem a stresszes életmódomért, és kicsit ki vagyok fáradva ahhoz, hogy mindent előlről kezdhessek, a 20 évesek életerejével!

Ha megfizetnék a munkámat, és nem 400 €-t kapnék, hanem mondjuk 1000-t, akkor talán nem gondolkodnék ezeken. Bár ennyi pénzt nyugaton max a részmunkaidős kutyasétáltatók keresnek! Az is voltam.

Letettem valamit az asztalra! Csak rossz asztalra. A koncerteim után interjúkat készítettek, írtak az újságok. Tanárnak úgy vettek föl, hogy miután megvolt a próbatanításom, lemondták az összes többi jelentkezőt! Végigcsináltam a gyakornoki vizsgát, ami 6 hónapnyi megfeszített munkámba került, hétvégén is! Januártól talán 170000-t fogok kapni..Ami nem kárpótól a befektetett munkáért.

És igen, gondolkozom, hogy mi a francot tudjak csinálni, 43 kg-osan, amit nem tudok feltornázni.

Egy hajvágásért elkérnek 3000-50000 ft-ig bármennyi pénzt, egy pszichológus elkér 45 percért 15000-t, mind olyan szakma, amit kitanultak mennyi-mondjuk 2-3-4 év alatt, maximum 5?

23 éve zongorázom, és egy magánórát lehet tartani 3000-5000-ért, aminek a nav a 45%-át elveszi!

Az a baj, hiába szívtam évekig, a szakmámban soha az életben nem fogok pénzt keresni. Nem vagyok lusta, csak fáradt és elkeseredett.

Egyikőtök sem mondta meg, mi a lófszt dolgozott annyira, pedig pont arra lennék kíváncsi!

Az ilyen proiectmenedzser, telekommunikációs szakértő, marketinges ügyvezető kamuságokra lennék kíváncsi-mert egyelőre egyetlen ember sem tudta elmondani nekem, még közeli barátom sem, hogy TULAJDONKÉPPEN MIT CSINÁL?

[link]

Ezekre lennék kíváncsi! Csak attól tartok, nem lenne pofám hozzá.

Orvosit nem fogok végezni-mert őket is szarul fizetik. Egyedüli reményem, hogy szabadidőmben megtanulok valamilyen szinten programozni, szoftvertesztelőnek próbálkozom, mert nincs kapacitásom még egy egyetemet elvégezni.

2020. okt. 25. 16:44
 15/18 anonim ***** válasza:

"23 éve zongorázom, és egy magánórát lehet tartani 3000-5000-ért, aminek a nav a 45%-át elveszi!"

Bameg, kiváltasz egy katás egyéni vállalkozóit, és havi fix 50 ezer adózás mellett tarthatod a magánóráidat, amennyiért akarod. Annyira kézenfekvő, és akkor azt mondod, hogy neked nincsenek lehetőségeid?? Hát nemár. Ez sima életképtelenség, ne haragudj. Egyetlen óra zongora ~5000 ft, de lehet keveset mondtam. Tarts csak kettőt naponta ennyiért, megvan a kata összege egy 5 napos munkahéten, a további 3 heti bevétel megy a zsebedbe. Ismerek zenetanárt, aki pontosan így csinálja. Háza, autója, felesége és 3 gyereke van, teljesen normális színvonalon élnek. Elhiheted, hogy nem abból a ~150-ből, amit az iskola fizet neki, hanem suli után nyomja a magánórákat délután. Téged mi akadályoz meg ebben?

Hogy válaszoljak a kérdésedre a munkámmal kapcsolatban, én tartalommarketing stratégiákhoz írok szövegeket.

2020. okt. 25. 16:58
 16/18 anonim ***** válasza:
Nézd, megértem az elkeseredettségedet, de a helyzet, hogy Magyarországon tanárnak lenni az körülbelül a luxushobbi kategória.Élhetsz a hobbidnak, de előtte meg kell teremteni ennek az anyagi alapjait, már persze ha többre vágysz a szolgálati lakás meg a parízeres zsömle által nyújtott életminőségnél.Amúgy ilyen tanárokra lenne szükség akik szenvedéllyel és hivatástudattal csináják a munkájukat, de ezt otthon soha nem fogják értékelni. Sajnos van az a pont amikor el kell engednünk mindent amit szeretünk ebben az életben egy későbbi jobb élet lehetősége érdekében.Próbáld meg ezt a programozást kitanulni amit említettél, ez jó lehet, vagy külföld, ott ha nem is azt csinálod amit szeretsz de legalább nem fogsz nyomorogni.Amiből most még jöhetne pénz az, ha elmennél óraadó tanárnak egy másik suliba az eddigi mellett.Plusz még a különórák,így talán elég valamire a fizetés amíg nem dobbantasz.
2020. okt. 25. 17:11
 17/18 anonim ***** válasza:
Incidens manager vagyok IT területen. Ha nincs net X gyárban, akkor engem hívnak és addig rugdosom a kellő embereket, amíg meg nem csinálják. Elég kamumeló neked? És akkor most jobb, hogy hallottál egy kamumelót? 450 nettót keresek, plusz túlórapénz.
2020. okt. 25. 20:13
 18/18 anonim ***** válasza:
Aki Magyarországon Pesten nem talál munkát, az hol igen? Ne viccelj. Pesten elég könnyű, persze, ha értesz is valamihez.
2020. okt. 26. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!