Programtervező informatikus vagy alkalmazott közgazdaságtan?
Az alkalmazott közgázon is komoly a matek, el is várják az emelt matekot
A társadalomtudományok jobban vonzanak, ennyi igazából
15:
Nem tudom melyik egyetemen, de ahol én tanultam, egyik közgáz alapszakon sem volt komolyabb a matek, mint a programtervező informatikus szakon, amin én végeztem. Viszont a mi is töredék annyi matekot tanultunk mint a matematikusok vagy a fizikusok.
Én programozóként dolgoztam olyan cégnél, amelyik kvantokat is alkalmazott, belső angol tanfolyamról ismertem is onnan embereket. Egyik sem gazdasági végzettségű volt, egy kis töredékük volt infós végzettségű, a többi matematikus vagy fizikus. Persze, sokuk csinál később gazdasági MSc-t is, de ez ebbe az irányba könnyű, fordítva, hogy elvégzel egy gazdasági alapszakot, majd úgy matematikus szakot, sokkal nehezebben menne. Megjegyzem, nekem is van gazdasági területen MSc-m, amit proginfó alapszak után pótlásokkal 2.5 év alatt csináltam meg, de 2 év alatt is meglett volna, fordítva 3-4 félév lenne csak a kreditpótlás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!