Programtervező informatikus vagy alkalmazott közgazdaságtan?
Te lehet valami üzleti szakon tanultál pl gazdálkodás menedzsment vagy ilyesmi. Az alkalmazott közgáz teljesen más
21:
Mint írtam, én programtervező informatikus alapszakon tanultam anno, a közgazdászoknak meg szaktól függően azonos vagy ehhez képest könnyített matekjuk volt, nem csak az üzleti szakokon.
Azt vedd figyelemve, hogy a matematikusoknak 90% matematika, amit tanulnak, az informatikusoknak, közgazdászoknak, mérnököknek szaktól függően 5-20%.
Én meg az egyik válaszoló kvantos felvetésére válaszoltam. A kvantok nem közgazdászok, nem is informatikusok, hanem alkalmazott matematikusok. Ez nem zárja ki, hogy valaki gazdasági vagy informatikai szakot végez, majd kvant lesz, mert az érdekli, de ha valaki eleve kvant akar lenni, annak a matematika szak az ideális.
Az más kérdés, hogy továbbra sem értem, miért nem szimplán érdeklődés alapján választasz. A közgáz vagy az informatika érdekel inkább?
Én nem is tudom mi az a kvant.
A közgáz érdekel jobban. Főleg olyasmik, hogy hogyan lehet megoldani egy gazdasági válságot, mi kell hogy növekedjen az életszínvonal stb, ilyesmik
De nem tudom mennyire lehet ezzel elhelyezkedni, meg pénzt keresni, manapság mindenki az IT-t nyomatja
26: A kérdezőt ha jól értem leginkább a makrogazdasági elemzés érdekli. Ehhez teljesen értelmetlen lenne proginfót végeznie. Az alkalmazott közgazdaságtan tökéletes választás. Lefekteti a szükséges matematikai és egyéb alapokat, és erre épül a Közgazdasági elemző és Biztosítási - pénzügyi matematika mesterszakok, amik jól illeszkednek a kérdező terveihez.
Viszont kérdező: "De nem a matek érdekel, hanem a közgazdaságtan. Azzal nem lehet elhelyezkedni? Egy programozó nem tudja megoldani a gazdasági világválságot"
Matematika nélkül nincsen közgazdaságtan. Hatványozottan igaz ez, amennyiben az ember világválságokat szeretne megoldani. Nem lebeszélni szeretnélek, de ha nem megy a matematika és nem szereted, akkor ez a pálya nem neked való. Komoly matematikai alapismeretek szükségesek egy kvantosabb, elemzői közgazdász pozíció betöltéséhez, és a munka nagy része során is matematikai modelleket kell alkalmazni. Meg persze gondolom azt mondani se kell, hogy a világválság megoldása az a doktorinál kezdődik.:)
Nem azt mondom, hogy nem megy a matek, csak itt mindenki úgy kezel mint ha matematikus akarnék lenni.
De talán pontosabb ha úgy fogalmazok, hogy leginkább a gazdaságpolitika érdekel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!