IT programozónak már nem éri meg tanulni az alábbi okok miatt?
Amit lehet mostanában hallani és olvasni róla:
-a szakma már túltelített, különösen pályakezdőkkel
-szinte lehetetlen már elhelyezkedni Budapesten is pályakezdőként, semmi pénzért is
-nagyon lassan lehet csak feljebb lépni, nagyon sok idő mire annyit fizetnek, hogy saját magad, szülői segítség nélkül meg tudj élni
-nagyon nehéz szakma és ahhoz képest nem fizet jól a többi szakmához képest
-költségesek a képzések és sokszor silány minőségűek
Állítólag 4-5 éve még jó szakma volt, a kezdőket is felszívta a piac, de most már nem ez a helyzet.
Vélemények erről? Szerintetek sem éri már meg ebbe az irányba menni?
Én nem tettem fel, de mindegy.
Meg nem tudom, miről hazudoztamm
Ez a kérdésem:
"Releváns szakmai tapasztalattal nem rendelkező szoftverfejlesztők most sehova se kellenek? Illetve ha kellenek, akkor mi a gond az én CV-mel, GitHub-ommal és LinkedIn-emmel?
Figyelt kérdés
60 sikertelen pályázaton vagyok túl az elmúlt néhány hónapban...
Mondjuk ismerek 3 másik embert, aki hasonló cipőben jár."
Előtte mosógépekről kérdeztem valamikor. 😅
Sikertelen: honnan tudja azt bárki is, hogy miért utasítottak el?? Ha én megkérdezem tőled, hogy miért nem vettek fel egy adott pozícióra miközben minden feltételnek megfeletem, akkor megmondod a választ? Miből gondolod, hogy bárki meg tudja mondani miért nem vettek fel valahova az adott cégen kívül, ahova jelentkeztél?
Egyébként meg nincs se linkedin link a kérdésedben.
De attól, hogy a linkedin-re fel tudod tölteni az önéletrajzodat, még nem fogja senki megmondani, hogy miért nem vettek fel valahova. Nem tudja senki, hogy milyen pozíciókra jelentkeztél, mik voltak a feltételek (jó, gondolom mindnek megfelelték 100%-ban), nem tudjuk, hogy milyen volt a többi jelentkező és mennyi volt, nem tudjuk, hogy ha behívtak, akkor hogyan szerepeltél az interjún, stb.
44
Igen, van 1-2 év szakmai tapasztalatuk, mert egyetem alatt progizós diákmunkát vállalnak.
Akik nem, őket máskor ti magatok szóljátok le, hogy ne csodálkozzanak, hogy így nem kellenek sehova.
Én aktív álláskereső vagyok, te nem feltétlen. Alig van állásajánlat, amelyben 0 év tapasztalat csak az elvárás. A legtöbbnél több. Nézd meg.
Miben is hazudtam?
45
Van link a kommentek között.
Például arra, hogy a covid után könnyebb lesz?
Érdekes, tavaly nem volt normális projektem és még az OKJ sem volt meg, mégis egy rakás interjúra behívtak. Második körökbe is bejutottam - illetőleg ehhez érezhetően kisebb teljesítmény is elegendő volt.
Ráadásul elhelyezkedtem, de szoftverfejlesztőnek vettek fel, ehhez képest kaptam egy 40%-ban alkalmazásüzemeltető, 60%-ban support munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!