Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » IT programozónak már nem éri...

IT programozónak már nem éri meg tanulni az alábbi okok miatt?

Figyelt kérdés

Amit lehet mostanában hallani és olvasni róla:

-a szakma már túltelített, különösen pályakezdőkkel

-szinte lehetetlen már elhelyezkedni Budapesten is pályakezdőként, semmi pénzért is

-nagyon lassan lehet csak feljebb lépni, nagyon sok idő mire annyit fizetnek, hogy saját magad, szülői segítség nélkül meg tudj élni

-nagyon nehéz szakma és ahhoz képest nem fizet jól a többi szakmához képest

-költségesek a képzések és sokszor silány minőségűek

Állítólag 4-5 éve még jó szakma volt, a kezdőket is felszívta a piac, de most már nem ez a helyzet.

Vélemények erről? Szerintetek sem éri már meg ebbe az irányba menni?

2020. okt. 6. 12:19
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
73%

Csavokam eleg gyenge troll, konnyu lebuktatni a hazusagait:

[link]

Teljes Magyarorszagra (videk es Budapest) vett adatok:

Junior (1-2 ev): brutto 400k-700k

Medior (2-5 ev): brutto 500k-1000k

A skala alsobb fele videk, az atlagtol felfele Budapestet jelenti kb.

Azert csak leirom a senior-t (5+) is:

Brutto 900k-1,8m

Ja, tiszta ehhalal mondjuk 3 ev tapasztalattal brutto atlag 6-700k-t, netto 400-500k-t keresni. :D

2020. okt. 6. 13:30
 22/61 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül a képesség nincs meg hozzá, egyszerűen nincs már munka az országban. Hiába van meg a képesség és a tudás is, ha qrva sok a jelentkező egy állásra, akkor nyilván azt fogják kiválasztani aki jó is és a lehető legolcsóbban dolgozik. Ezért ragadnak le a max nettó 250 ezres béreknél legalább 5 év tapasztalatig + a képzés ideje persze
2020. okt. 6. 13:42
 23/61 anonim ***** válasza:
AKkor mindenki csak viből hirdet a professionon? De mondom szerintem keress valami jó kis segédmunkát és boldog leszel!
2020. okt. 6. 13:44
 24/61 anonim ***** válasza:
45%
Relax, 5 éve kaptam friss diplomásként 330-at, azóta megduplázódott...
2020. okt. 6. 13:45
 25/61 anonim ***** válasza:
29%
Nem éri meg. Tegnap mikor megláttam a bérpapíromon az ~1.000.000 fizetésemet én is elgondolkodtam, hogy kell ez nekem?
2020. okt. 6. 13:47
 26/61 A kérdező kommentje:
Troll válaszokra nem vagyok kíváncsi, ezt elfelejtettem a kérdés legelején.
2020. okt. 6. 13:48
 27/61 anonim ***** válasza:
47%
Mi ebben a troll válasz? te nem vagy alkalmas programozónak, ha a kutyának nem kellesz, tele van minden hirdetéssel, enekd így sem megy... akkor nem a hirdetésekkel vana baj, keress valami mást.
2020. okt. 6. 13:49
 28/61 anonim ***** válasza:
29%

Egyébként 0 év tapasztalattal tényleg baromi nehéz és jelenleg nem is nagyon találni hirdetést se. Amit meg igen, ott 50 ember versenyez.

Csak itt olyanok írnak, akiknek 5+ év tapasztalatuk van és csak a saját helyzetükből képesek kiindulni.

Aztán felvesznek a cégükhöz 1 darab kezdőt és itt mutogatnak, hogy no lám kezdők is kellenek. De azt már csak a hr látja, ők nem, hogy igazából 70 pályázat esett be.

Arról nem is beszélve, hogy egyre inkább úgy érzem, sok itt az olyan ember, aki szakmailag pro, de az életben sok dolog nem jött neki össze, ezért a frusztrációját másokon vezeti le.

2020. okt. 6. 13:52
 29/61 A kérdező kommentje:
28: kár, hogy nem lehet egy választ duplán vagy triplán is felpontozni
2020. okt. 6. 14:11
 30/61 anonim ***** válasza:
30%

A kérdező autista!

Rögeszmés!

2020. okt. 6. 14:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!