Igaz, hogy borzalmasan sokat csökkentek az IT-s bérek a válság miatt?
Rengeteg embert elbocsátottak, szinte minden cégnél leépítés volt, projekt visszamondások stb. Ilyeneket hallottam.
No meg azt, hogy pályakezdőként friss diplomával elhelyezkedni már lehetetlen. Tapasztalt szakembereknek is megvágták a bérért, vagy munkanélkülivé vált és nehéz új munkahelyet találni.
Ez mennyire igaz, ti is ezt tapasztaljátok?
Az ismeretségi körömben nem csökkentek a bérek, nem építettek le.
A multiknál a home office miatt sokkal nagyobb igény van az IT támogatásra.
"6-os, érdekel, hogy az evosofthoz melyik poziba vesznek fel pályakezdőket?"
Nyilván junior pozícióba. Miért, mit gondoltál?
"Ilyeneket hallottam."
Ne hallgass a hangokra a fejedben.
"Ez mennyire igaz, ti is ezt tapasztaljátok?"
Semennyire nem igaz.
Azért van egyre több munkanélküli, mert egyre több idióta megy erre a pályára a jó fizetés reményében, nem azért mert csökkent az igény munkáltatói részről.
A bérek pedig egyáltalán nem csökkentek.
14
Ezt a stílust...
Próbálkoztam többször is azzal a céggel, nekem az az érzésem, hogy vagy gyakornokokat vesznek fel vagy 2-3 év, konkrétan az adott területen tapasztalattal rendelkezőket.
Én szoftver supportos, üzemeltető vagyok, C# kódokat is kell elemeznem, debugolnom napi szinten és nem kellettem.
Jó, lehet, hogy a vírus miatt megugrott náluk a jelentkezők száma.. Mint mindenhol. A Nokia gyakornoki pozikra is többszöröse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!