Ütött már az IT fizetéseken itthon a válság?
Messze millió pluszos kockaként jelentem, hogy még nem. Linkedines megkeresések továbbra is jönnek, egy srác most megy el a csapatomból másik céghez a hónap végén a jobb fizetés miatt ...
Van még egy rossz hírem is. Akár csak 2008-2009 után, a mostani válság után is még több cég fog spórolás miatt nyugatról keletre kiszervezni szoftverfejlesztő melót. Még több fejlesztőt akarnának majd felvenni a cégek, de nem fognak tudni, így még jobban felhajtják a béreket a következő 2-3 évben.
Pff, álmodj csak, Balázs.
Ha nem vetted volna észre, az IT melók többségét el lehet home office-ban is maradéktalanul látni.
Én inkább abban bízom, hogy ezután a a vezetők is belátják, hogy nem kell ellenőrizgetni és több lesz a HO.
Az mennyire számít ha megszűnt a munkahelyük? Ott gondolom már nem repked semmi :)
Sajnos több embert is tudok akinek felmondtak a vírushelyzet alatt és van aki közel két hónapja munkanélküli. A vírus miatt nem voltak új állások és amik addig nyitottak voltak, most kétszer is meggondolják, hogy valóban kell-e új ember. (Igen, tudom, hogy bp-n állandóan keresik a fejlesztőket, de vidéken is laknak emberek, ott kicsit árnyaltabb a helyzet)
2.
Pedig rengetegen vagyunk átképzettek, sokan lelkesek is és mi már a válság előtt se kellettünk senkinek. Akkor hogy is van ez?
........
Amúgy attól, hogy van home office, a szoftverfejlesztőknek is kevesebb munkája lesz, mert nem lesz megrendelő.
A szoftvereken szeretnek spórolni a cégek, ezt látom mindenütt.
Egyébként (sajnos) lassan mindenki visszatér az irodába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!