A jelenlegi helyzetben mi motiválna munka terén?
Adott 3 lehetőség.:
Számokkal megdobva, hogy valós legyen, mérnöki terület Bp.
1. Jelenlegi hely, br. 370k fizetés, ezt kb. max 440k-ra emelik meg, másik munkakör(nem éppen szakmai), ide már bedolgoztam magam, a kollégák szeretnek, nem kell 8 órában a belem kidolgozni, levelezőre is elengednek 2 évig csüt-péntek. Később cégen belül válthatok pozíciókat.
2. Szakmai munkakör, új hely, új emberek, több fizetés kb. Br. 500k, plusz cafeteria+2 havi prémium. Iskolába elvileg elengednek, 6 hónap után fizetnék is a költségét. Valamennyire nyugdíjas hely.
3. Szakmai munkakör, kicsit pörgősebb az előző kettőnél, új hely, új emberek, Kis cafeteria van, fizetés kb. br. 550-600k, iskolába nem mindig engednének el.
Nagyon belengették, hogy a covid19 visszajön, az új helyeken lenne próbaidő és nagyobb eséllyel rúgnának ki, első helyen a covid alatt volt munkám, meg is becsültem a dolgokat, de megérné a több pénznyi kockázatot, hogy utána 2 szék közé essek?
#1. Most már hasonlóan kezdem látni én is, nem kell megszakadni, ritkább amikor sokat kell dolgozni.
#2. Üzemeltetésből mennék üzemeltetés/projektmérnökire ha visszajeleznek 2 héten belül a delikvensek.
#3. Elvileg azt rebesgették, hogy max 20% fizetésemelés lehet de a covid miatt kicsit kevesebb lesz szerintem, illetve aug.1-től már kezdhetném is a munkakör betöltését. Igen, gépész msc lenne, de 2 év múlva már akkora projektek kész lesznek, hogy cégen belül is tudok váltani vagy az új pozíció annyira megtetszik, hogy maradok benne, mint ingatlanos.
Kedves #4. Hétfőn megyek a 3-as céghez igazgatói+HR interjúra, ott meg tudom kérdezni, hogy a koronavírus alatt mennyire voltak stabilak a dolgok, esetleg a kirúgás miatt keresnek most ide újra mérnököt. Valóban nincsen prémium de magasabb így a fizetés és ahogy írtad ez fix, viszont biztos húzósabb. 🙂
Ahol most vagyok, ott a 20% az a nagyon maximum, de ahogyan ma hallottam munkatársaimtól inkább ilyen 400-ra kellene számítani, mert covid volt, nincsen béremelés az évben stb. De tudom, hogy fix a dolog és talán próbaidőm sem lenne. Ezen a helyen otthoni munkavégzés címszó alatt meg a szabadságaimat felhasználva csinálhatnám az iskolát, hétfő délután sok minden kiderül milyen lenne a főnök a hangulat stb.
Btw, a másodikról még nem jeleztek vissza de mondták ha most nem, hanem fél év múlva beindul a projekt keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!