TÉnyleg igaz hogy most Budapesten minden munkára 1000 ember jelentkezik a válság miatt?
Nem igaz.
Max 100 ember.
Budapesten sok álláslehetőség van, folyamatosak a mozgások.
Nem hasonlítható össze egy vidéki város munkaerőpiacával sem.
Ezrek biztosan nem, de rengetegen. Nagyon durva a helyzet igazából.
Én váltani szeretnék (megvan az oka, hogy miért most) és nem tudok...
Nálunk a nyitott pozíciókra 70-170 között alakul a jelentkezők száma. Korábban ez mindig 100 alatt volt.
A budapesti munkaerőpiac is megérezte a válságot. Az aktív álláshirdetések száma jelenleg a 2/3-át sem éri el a korábbi szintnek, viszont a munkanélküliség érezhetően nőtt itt is. Szóval nehezebb munkát keresni, de nem lehetetlen és ezrek nem jelentkeznek 1-1 pozícióra. Remélhetőleg jövőre jobb lesz. Addig ki kell tartani :(
Nekem visszaírt az egyik cég, hogy 1000 felett van a jelentkezők száma, így lassabb lesz az elbírálás. Pedig ez még csak nem is profession.hu-n, vagy más álláskeresős oldalon volt meghirdetve.
Voltam egy másik interjún is, ahol azt mondták most rengeteg jó szakember jelentkezik hozzájuk, túlképzettek is. A vírus előtt pedig csak hozzá nem értő pályakezdők jelentkeztek oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!