A munkaerőpiac mikor tér magához?
Azt látom,hogy eléggé pang a magyar munkaerőpiac.
Én autóiparban dolgozom,több éves tapasztalatom van, több terülen is dolgoztam már.
Viszont, szeretnék lassan kiszállni az autóparból.Úgy érzem rossz irányba halad és már nem az a biztos pont, mint amikor kezdtem.A bérfejlesztések mértéke is csökkent.
A problémám az, ha váltanék más területre, ott valószínűleg nem adnának normális fizetést.
Amit jelenleg elértem/kiharcoltam bért, abból nem szeretnék lejebb adni.
Magyarország, mivel korrupt, csicska ország, ehhez minimum 3-5 év is kell, ha még jobban súlyosbodik a "válság".
Vírus -> védekezés, nincs fogyasztás, kevesebb termelés, kevesebb bevétel, stb.
#3 nem a kérdező vagyok, de én is otthagytam az autóipart (mérnök voltam), mert:
- szinte semmi bérverseny a cégek között, komolyan mintha kartellban lennének, és akkor még nem volt válság!
- az EU kibocsátási normák miatt feleslegesen drágák lesznek az autók ezért a kereslet bedől
- a gyártásközelség miatt sok a stressz ami máshol nincs
- sok a fanatikus autómániás aki fillérekért is dolgozik, csak hogy egy autó utolsó kis csavarját tervezhesse - ezek is lenyomják a béreket
Kb. ezért lett elegem. Ja és ha ez még nem lenne elég, most meg bedőltek az autóeladások.
"szinte semmi bérverseny a cégek között, komolyan mintha kartellban lennének, és akkor még nem volt válság!"
Ez a bérkartell, szinte mindenhol jelen van.
Ez minden, csak nem kapitalista piacgazdaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!