A job hoopereket miért utálják a munkáltatók?
Általában a jobb hoppereket arra mondják, akik gyakran 1 éven belül váltanak állást.
Ennek oka van, hogy kialakult és nem csak azaz oka, hogy csak váltással lehet rendes bérfejlődést elérni.
Engem is job hoopernek tartanak.
Leraktam a BSC diplomát, jelentkeztem levelezőn MSC-re.Mellette meg daráltam a munkahelyeket.
Én azt vettem észre, hogy állásinterjún, amit ígérnek annak a fele nem igaz.
Ami a munkaszerződésben van, az igaz.Amit azon kívül szóban megígérik az nem.
De, például ígérnek képzéseket, meg ami a kedvencem és minden HR-es megígéri "fejlődés és előrelépési lehetőség".Ez ugyanaz, mint a használt autóknál a nő tulaj.
Volt nem ilyen hely, ahol dolgoztam.4 éve ott dolgozó kollégák várja az előrelépést, még vezetőképző képzésre is beiskolázta, vizsgáztatta őket a cég, de évek óta semmi.Szóval ez ilyen tessék-lássák megoldás volt.
Egy másik helyen meg, amikor volt már megvolt az új helyen a szerződés és elkezdtem a réginél a tárgyalást, akkor ott azt monda felettesem, hogy valamikor lesz egy új részleg létrehozva és rám gondolt,hogy én vihetem majd, ezért ne mondjak fel.
Azt mondtam, küldjön róla egy e-mailt, ugyanis ha nincs leírva az ígéret, akkor nem tudom behajtani.Nem küldött, felmondtam.
Egy jolly joker szöveg is lehet, amivel megakarják tartani az embereket.
A jelenlegi helyemen viszont más másfél éve itt vagyok, ez nálam rekord.Viszont, itt maradnék, eleve magasabb pozícióra jelentkeztem, kaptam képzést is hozzá külföldön.Rendszerek a külföldi utak is.
Itt úgy érzem, nem hazudtak az interjúkon akkorát,hogy repedezzen a mennyezet.
Végtérre, a job hooperkedés kevesebb lenne, ha a HR-es illetve a vezetők nem hazudnának annyit a jelölteknek.
2#
Igen, de a cég magának köszönheti.
Miért kell hazudni és ígérgetni az állásinterjúkon?
Ha átverik, akkor persze,hogy lelép, ha van rá lehetősége.
Persze.
Amúgy a cég ugyan azért hazudik, amiért a munkavállalók nagy része is - hogy vonzóbbnak tűnjön. Vagy te mennél oda dolgozni, ha elmondanák, hogy itt fogsz megrohadni a sötét dohos sarokban ugyan abban a poziban még 10 év múlva is és max. infláció (felét sem) követő béremelésre számíthatsz?
4#
Nem mindegy,hogy csak kozmetikázunk vagy hazudunk.
Mindenki kozmetikázza az önéletrajzát, de nem hazudunk olyat,hogy CEO voltam egy nemzetközi cégnél.
Ha valaki hazudik a tudásáról, végzettségéről, nyelvtudásáról,előző munkahelyről, az hamar kiderül.
A kozmetikázás és a hazugság ugyan az :)
Amit te leírtál az tök jogos a részedről, de ezt a munkáltató mégis honnan tudhatja?
Egyébként pedig kapcsolódó szarkasztikus írás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!