Helyreállt már a munkaerőpiac a koronavírusjárvány után?
Katasztrofális a helyzet és ezt a 3% halálozású, az emberek 80%-ánál tüneteket sem okozó vírust rettenetesen felfújják. Lesz ez még rosszabb is, attól is, ha például csak pár helyen távoktatás lesz, ami a gyerek mellett a helyzet miatt dolgozni nem tudó szülő(k) nek is katasztrófa lesz.
Én pályakezdő szoftverfejlesztőként próbálok elhelyezkedni.
Tavaly ősszel több interjún is jártam, nem egy helyen bekerültem a második körbe is. Pedig akkor még ebben a szakmában semmilyen papírom se volt, a githubon levő dolgaim pedig gyengék.
Aztán elhelyezkedtem egy cégnél, de ott nem a fejlesztés a feladatom.
Váltanék, de egyrészt semmi nincs, ami kezdőknek szólna, másrészt ha be is adom "izzadságszagúan" egy 2-3 év tapasztalatot elváró helyre, maximum a visszautasítás érkezik.
Ráadásul kiderült az eddigi vizsgálatok és tapasztalatok alapján, hogy nem is 3% a halálozási ráta, hanem csak 0,7%... Mint egy erősebb influenzaszezon..
Amúgy nem, nem állt vissza és akár 1 évig is beletelhet amire visszaáll. Pesten a válság előtt a Professionon 6500 körüli aktív álláshirdetés volt fent, manapság csak 4000-4300 között. A csökkenést kisebb részben magyarázza, hogy korábban a cégek maguk is és fejvadász által is meghirdették a pozikat, tehát duplikáció volt, ma már spórolnak és kevesebb a fejvadászos hirdetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!