Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A gyakori kérdéseket a felső...

A gyakori kérdéseket a felső 100 ezer látogatja vagy sokan hazudnak a fizetésükről?

Figyelt kérdés

Itt minden kérdés vagy válasz alatt nettó 400 ezer forint alatt szinte senki sem keres, ráadásul jellemzően, home office ténylegesen 1-4 óra napi munkával amit bárki megtudna csinálni.

A gyári és szakmunkások meg ennek dupláját szokták írni vagy másfélszeresét.

Ha az oldalt veszem alapul mindenki pénzben fürdik

2020. szept. 23. 21:22
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
42%
#36 En 2018 elejen 310-et kerestem, ez 120-al nott azota. Plusz mar nem fizetek tandijat, illetve ebben az evben a tuloraimmal eddig egy 530-as atlag bert sikerult elerni. Gyakorlatilag 2020-ban havonta 260 eft-al tobb marad a kasszaban, mint 2018-ban. Soha nem gondoltam hogy vallalkozni fogok. De ev elejen rajottem, hogy ha havonta ~negyed milliom van "foloslegesen" abbol mar relative rovid ido alatt meg tudom magamnak eszkoz szinten teremteni azt a kornyezetet, amivel tudok munkat vallalni. Igy elkoltottem a penzem nagy reszet, plusz beiratkoztam egy olyan OKJ-ra amivel az adott szakmai tevekenyseget vegezhetem. Ha nem szol kozbe a virushelyzet olyan szinten hogy megszuntetik a kepzest, jovo nyaron mar tudok vallalkozni a szakmamban. Nalam igy megy el az a plusz, amivel tobbet keresek mint 2 eve.
2020. szept. 24. 23:53
 42/63 anonim ***** válasza:
15%
Én gyárban keresem meg havonta a havi átlag nettó 450 ezret, mint gépkezelő, de ezt itt úgysem hiszi el senki hiszen Magyarországon egy gyár sem fizet ennyit a Gyakori népe szerint. Innentől kezdve meg légy őszinte a fizetéseddel! Minek?
2020. szept. 25. 06:26
 43/63 anonim ***** válasza:
88%
#42: túlóra, éjszakai munka van? Vagy miért ilyen sok? Valami speciális tudás kell vagy veszélyes?
2020. szept. 25. 07:12
 44/63 anonim ***** válasza:
72%

Én egyedül lakom, sajátban, mert elhunytak, akik felneveltek.

Párszor kaptam nettó 300 körül, talán 3-szor (katás bújtatott foglalkoztatott vagyok), de eléggé kényelmes összeg volt. Ha nagyon odafigyelek, havi 150-et költök csak, havi 200-at kénylmes esetben, tehát havi 100 mehet is félre.

Albérletben igenis jó lehet a 400 is, bár a legtöbb ember azért párkapcsolatban él..

Ezt se értem a gyakoriban, úgy számolják, hogy egy fizuból sok a 150-es albérlet. Itt mindenki szingli?

Amúgy ok, hogy az a normális, hogy az ember elköltözik a szüleitől, de nem kötelező. Nagyim élne, tuti még vele laknék. Nyilván a kajámat én fizetném, nyilván a rezsibe beleadnék, akár át is vállalhatnám.

Ha nem egy másik városban van a munka (pl emberünk szülei Kukutyinlópikulafalván laknak, ahol a fiatal nem talál munkát), ez is egy járható út.

Egyik barátoméknál agglomerációs településen élő nagyszülő elhunyt. Szóltak a csajszinak, hogy a párjával odamehetnek lakni. Nem sajátjuk, a ház lelakott, de pár, jópár évre mégis megoldott.

Másik barátoméknál (csajszi

ő is) volt egy évek óta kiadott lakás. Az is valami idős rokoné volt. Előbb a barátjának adták át, hogy lakjon benne, csak a rezsit fizesse, aztán amikor összeköltöztek, ment oda a csaj is.

Másik ismerősömék az ausztriai határ közelében élnek. Van Pesten egy lakásuk. 2 gyerek van, amikor azok jöttek Pestre tanulni majd dolgozni, ezt a lakást tudták használni. Igen, 2 tesó együtt, de áthidalja a kezdeti időszakot.

Van 2 ismerős, akik szülői segítséggel vettek maguknak pesti lakást, még az árrobbanás előtt. Mindketten már együtt élnek az azóta megismert párjaikkal, egyik helyen már baba is van.

Én kiadtam egy ideig az egyik szobámat. A lakótársam megismerkedett egy sráccal majd pár hónap múlva el is költözött. Déli határnál élő család, de nekik is lakásuk van Pesten.

Aztán néhányan albérletesek, de akiket ismerek, közülük mindenki pár.

Néhányan meg otthon laknak. Ahogy én is teszem, csak már Nagyim nincs. :(

Mondjuk én pesti vagyok, nyilván akiket gimiben, gimi alatt megismertem, ők is.

Tudom, hogy vízfejű az ország és 200 kilométerről sokszor el kell költözni a szülőktől, fel Pestre, ahol a munkalehetőségek vannak. Viszont az emberek akkor is gyakran élnek párkapcsolatban.

Mondjuk 300+200=500 ezer Ft bevétel és 150-es albérletár egy párnak csak tűrhető.

Ahol én kevésnek mondanám a nettó 400-at, az az, amikor már van 2-3-4 gyerek. Ráadásul ilyenkor lehet, hogy évekig csak egy kereső van.

Amúgy a gyakoris jólétet én is mindig csodálom. Nekem nemcsak a baráti, de az ismerősi (pl rokonok) körben is jellemző a nettó 200 körüli kereset és az, hogy az emberek küszködnek. Rossz munkahelyek, nehéz elhelyezkedés stb.

Van agyondolgoztatott call center ügyfélszolgálatos (nem hétfőtől péntekig), villamosvezető (őket legalább megfizetik), óvodapedagógus (ez a hivatása de a fizut ismerjük ugyebár), árufeltöltő, zöldségaprító, üzemben dolgozó, barkácsbolti eladó-tanácsadó, kasszás. Aztán néhányan a saját szakterületükön dolgoznak és az jól is fizet, de ez a kisebbség. Ugyanakkor ott meg sokszor egészségügyi vagy egyéb gondok vannak.

2020. szept. 25. 07:21
 45/63 anonim ***** válasza:
58%
44: szóval ha az ember családjában nincs lakás, akkor kénytelen párkapcsolatban élni vagy idegenekkel. Szép kilátások.
2020. szept. 25. 07:37
 46/63 anonim ***** válasza:
67%

Sztem sok emberrel az a baj, hogy nem képes felmérni, hogy valójában milyen lehetőségei vannak. Jelenleg olyan a piaci helyzet Budapesten, hogy kb. nettó 400-500 ezer forintos bevétellel lehet lakást bérelni jó helyen. Aki ennél kevesebbet keres, annak maradnak a külső kerületek vagy az agglomeráció. De ez derogál, mert mindenki a belvárosban akar élni. A szomorú valóság pedig az, hogy hosszú távon sem fog megoldódni ez a kérdés, ezért a mostani keveset keresőknek két opciója van, vagy kihozza a jelenlegi helyzetéből a legtöbbet és megelégszik vele, vagy továbbképzi magát, növeli a bevételeit es akkor beköltözhet a belvárosba.

Es van a harmadik kategória, aki jól is keres, még is tehetne, hogy belvárosban éljen, de hülye lesz kifizetni, mert egyszerűen nem ér ennyit.

Lehet ezen nyígni még oldalakon keresztül, de így működik a világ, sose lesz egyenlőség, mindenkinek a saját helyzetéből kell kihoznia a legtöbbet.

2020. szept. 25. 07:45
 47/63 anonim ***** válasza:
100%

45

1. Csak árnyalni akartam a képet, hogy nemcsak egyetlen opció létezik: albérletben, egyedül.

2. Pár évig idegenekkel is ki lehet bírni.

3. Azért lássuk be, a legtöbb ember szeretne párkapcsolatot és 30 éves korára van is általában. Nem a szingliség az átlag. A gyakorin soknak érzem a szinglit. Van egy érzésem az oldal kapcsán és ez a tény erősíti is ezt.

2020. szept. 25. 08:02
 48/63 anonim ***** válasza:
100%

"Ahol én kevésnek mondanám a nettó 400-at, az az, amikor már van 2-3-4 gyerek. Ráadásul ilyenkor lehet, hogy évekig csak egy kereső van."

Pontosan! Alap nettóm 400 (+20 cafi) lenne de pici gyerekeink mostanában születnek sorban. Persze feleségem is kap gyedet és van adókedvezmény, családi pótlék. De az egy főre jutónk így is 140e/fő alatt van.

Oké, pont elvagyunk, nem panaszkodom, de ha csak az átlagos 200-250-et kapnám nagyon nehéz lenne. Ugyanilyen színvonal mellett semmit sem tudnánk félrerakni, de az meg ellenkezik elveinkkel így sokkal rosszabb életszínvonalunk lenne. Pl autót biztos nem tartanánk, pedig több gyermek mellett megváltás volt mikor vettünk egy olcsó használtat. (1 gyerekkel és előtte simán elvoltunk autó nélkül amúgy.)

2020. szept. 25. 08:47
 49/63 anonim ***** válasza:
80%

Én Szabolcsban, kistelepülésen keresek 285 ezer nettót, és az én bérem tartozik a legkevesebbek közé a 90 fős cégünknél, és ezt első kézből tudom, mert én vagyok a bérszámfejtő.

Pedig itt van gyári munkás is, ha kicsit megerőlteti magát, és bejön egy-két szombaton, és van annyi sütnivalója, hogy minimum csoportvezető (kapásból + 50 ezer vezetői pótlék), akkor min. 300 nettót simán hazaviszi.

A középvezetők bére 350 nettónál kezdődik, a felsővezetők 400 nettó, ja és ehhez hozzájön még a cafateria, munkába járás költségei.

És ami egyre inkább tendencia, hogy az irodisták, adminisztratív jellegű munkavállalók bére jóval alacsonyabb, mint a fizikai munkát végzők, egész egyszerűen azért, mert már senki nem akar fizikai munkát végezni.

A meghirdetett állásokra is az adminisztratívra jelentkeztek 100-an, a fizikaira meg 2-en.

2020. szept. 25. 11:57
 50/63 anonim ***** válasza:
73%

"kicsit megerőlteti magát, és bejön egy-két szombaton,"

Fizuk összehasonlítása esetén maradjunk a heti 40 óra munkáért járó pénznél.

Nyilván bárki kereshet többet ha hétvégén mellék állást vállal vagy ugyanott csak túlórában.

De ezt ne számoljuk már ide, nincs értelme.

2020. szept. 25. 12:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!