Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A gyakori kérdéseket a felső...

A gyakori kérdéseket a felső 100 ezer látogatja vagy sokan hazudnak a fizetésükről?

Figyelt kérdés

Itt minden kérdés vagy válasz alatt nettó 400 ezer forint alatt szinte senki sem keres, ráadásul jellemzően, home office ténylegesen 1-4 óra napi munkával amit bárki megtudna csinálni.

A gyári és szakmunkások meg ennek dupláját szokták írni vagy másfélszeresét.

Ha az oldalt veszem alapul mindenki pénzben fürdik

2020. szept. 23. 21:22
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
83%

#29 Ugyan igy vagyok vele en is. Most picivel 400 folott ugy latom, 6-700-as alap fizu a "jo". Ha azt elerem idovel, akkor meg az 1 millio lesz a "jo" fizetes.

Bar ehhez hozzatennem, kulso szemlelokent ha lenne egy teher mentes ingatlan, auto ami nem szervizigenyes, plusz megtakaritas, azaz a havi fix kiadas drasztikusan csokkenne, lehet ellennek a 400-al.

2020. szept. 24. 11:54
 32/63 anonim ***** válasza:
63%

Igen, én is így voltam.

Még 140 ezret kerestem pár éve azt hittem majd ha 200 felett keresek az de királyság lesz. Aztán elkezdtem 210-et keresni, azt mondtan a 300 de szép lenne. Most 420-at kapok, mostmár ott tartok, hogy 600-al kiegyeznék Ezért mondják, hogy a saját szintjén mindenki nyomorog..Meg minél többet keresel automatikusan olyan dolgokra is költesz, amire előtte pl nem, és észre sem veszed ezeket a dolgokat annyira, de idővel ezért érzed a magas keresetet is kevésnek.

2020. szept. 24. 12:00
 33/63 anonim ***** válasza:
43%

"13. Az informatikus barátom az öccsével együtt lakik egy 2 szobás panelban Kispesten. 150 ezer a bérleti díj + 50 ezer a rezsi, de ez kettejük közt oszlik meg.

A szülőkhöz nem kell már huszonévesen dolgozó emberként minden héten hazalátogatni. 3-4 hetente bőven elég, de sokakat ismerek akik még ennél is ritkábban mennek haza. Ha minden hétvégén hazajárkálsz, akkor hogy alakul ki saját életed, társaságod, ismerősi köröd a városban, ahol élsz? Szabadidőd sem nagyon lesz."

13-as vagyok. Panelban lakni random arcokkal lakni tök jó dolog, amíg iskolás az ember és nem akar saját életet. Utána a legtöbb embernek ez elég kellemetlen, szóval ezt köszönöm passzolnám. A szülőkhöz látogatást pedig jól kitaláltad, de erről tanácsot sem kértem és nem is hetente járok (le is írtam, hogy messze laknak - 1 hónapja voltam utoljára).

2020. szept. 24. 12:03
 34/63 anonim ***** válasza:
62%

"Utána a legtöbb embernek ez elég kellemetlen, szóval ezt köszönöm passzolnám."

Senki nem mondta, hogy nem kényelmes dolog egyedül lakni. Meg kényelmes még autót fenntartani, kényelmes márkásabb 20-30 ezres ruhákat venni, kényelmes nyaralgatni, utazgatni, kényelmes otthon főzés helyett kajáldába járni vagy rendelni, kényelmes bulizni, stb-stb. Csak az a kérdés van-e rá pénzed és megengedheted-e magadnak. Egyedül bérelni egy egész lakást luxus, amit esetleg az engedhet meg magának aki 300-400 ezret keres, de még ő is a fizetése egészségtelenül nagy %-át el fogja költeni lakhatásra. Ezért is írtam, hogy első sorban nem random arcokkal kell lakni, hanem rokonoddal (tesóval, unokatesóval), nagyon régi jó barátoddal (akit már öt-tíz éve ismersz), vagy pároddal. De még a "random" arcok is lehetnek normálisak, mert mint ahogy te is normálisnak tartod magad, ugyanígy létezhetnek más fiatal, normális emberek is, akik nem engedhetnek meg maguknak csak egy albérleti szobát.

A 40 ezres utazási költségből a szülőkhöz arra gondoltam, hogy gyakran jársz hozzájuk. Tényleg jó messze lakhatnak, ha egy oda-vissza út 40 ezer forintba kerül hozzájuk, de ezt nem kötözködésből mondom.

2020. szept. 24. 12:35
 35/63 anonim ***** válasza:
86%

A 32-es válaszadó is nagy igazságot írt (bár a kérdésre ez nem válasz).

Emlékszem, nekem tavaly év elején még 320 volt a nettó fizetésem. Elvoltam, mindenre jutott, még félre is tudtam tenni belőle. Aztán megemelték egy kerek 100-assal 420-ra. Akkor emlékszem, iszonyúan örültem neki és most sem panaszkodom, de hozzászoktam, hogy ennyi és ha most megkérdeznék, mit tartok előrelépésnek, akkor az 500 nettót mondanám. Két éve még a 400 lett volna a "szintugrás".

2020. szept. 24. 12:48
 36/63 anonim ***** válasza:
26%
najó de mire megy el a plusz 100 egy hónapban? vagy nagyrészt a megtakarításod gyarapszik belőle?
2020. szept. 24. 14:12
 37/63 anonim ***** válasza:
23%

Ez egy full anonim oldal. Persze, hogy mindenki hazudik. Fizetésről, végzettségről, munkáról, családról, élményekről, mindenről.

De nem csak itt, mindenhol. Alap emberi tulajdonság, hogy mindenki többnek láttatja magát, mint aki.

Az internet biztonsága mögött ez meg kivételesen könnyű.

Nekem a kedvencem mikor előkerül az a bizonyos kevés munkával sokat kereső, jellemzően villamosmérnök végzettséggel rendelkező személy.

Ja, meg a havi nettó egy milliót kereső fodrász. Ezek örök klasszikusok.

2020. szept. 24. 14:48
 38/63 anonim ***** válasza:

"najó de mire megy el a plusz 100 egy hónapban? vagy nagyrészt a megtakarításod gyarapszik belőle?"

36: Tulajdonképpen igen. Én minden hónapban félreteszek 100.000 forintot, ezt a részt úgy kezelem, mintha nem is lenne. Ezen felül fizetek nyugdíjpénztárat és egy pici jut befektetésre is. De érezhetően drágul az élet. Nemrég a napközbeni ebédért (egy sima "tálcás" menzán) még 990Ft-ot fizettem. Most már 1150 egy alap menü. Persze, nem azon a 160 forinton múlik az élet, de egy héten az 800Ft, egy hónapban 3.200. És ez csak egy apró tétel, arról nem beszéltünk, hogy az éttermek mennyire elpofátlanodtak a COVID után, hogy mennyivel lett drágább a hús meg a tejtermékek. Egy 10 dekás sajt 700 meg 900 forint? Nemrég még 1000 forintért lehetett kapni értelmezhető minőségű bort. Most 1300-tól indul a kínálat és inkább 2000 forint egy jobb tétel. Kitolom a kocsit a Lidl-ből, fizettem 20 ezret és egy hét múlva üres a hűtő. Pedig ketten vagyunk a párommal és egyikünk sem egy nagy zabagép.

2020. szept. 24. 15:38
 39/63 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal többen tudnának jobban keresni, érnének 400+, ha lenne hol.

Több értékes diplomást tolunk, ki, mint amennyi jól fizető munkahely van, gyorsaság, kitartás, szerencse függvénye(kb mint a reprodukció folyamata). És ez igaz a nem frissekre is. Jókor vált, és tényleg jobb helye lesz, lehet csak egy napon múlik az álom fizetés...

Ezt sokan elfelejtik.

Egyre nagyobb a szakadás, mert lassan, pont az árak növekedés miatt a 400 is kevéssé válik, lakhatás, rezsi, ruházkodás, szórakozás etc...

Nagyon sokáig elég volt a jelenlegi 260nettóm,mindenre jutott, én kértem mindig ennyit, hiába kaphatnék többet. Most egyszerűen a semmire sem elég, és nyomasztó, hogy 140+kéne még mellé keresnem, ezért vállalok másod állást.

2020. szept. 24. 18:13
 40/63 anonim ***** válasza:
78%

Így van ahogy írjátok, bármennyit meg lehet szokni egy idő után. 2013-ban

nettó 120-at kerestem, 200 volt a nagy álmom! Mostanra a jelenlegi 500-at is teljesen átlagosnak, sőt, szinte kevésnek érzem.

Mivel az évek alatt nem csak az én fizetésem nőtt, hanem minden emberé. Néhányan kapnak körülöttem 800-akat már. Sokan persze 200 körül vannak, de ez engem nem igazán érdekel.

2020. szept. 24. 20:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!