Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az anyagilag biztos életet...

Az anyagilag biztos életet választanátok vagy az álmaitok megvalósítását?

Figyelt kérdés
Egész jó végzettségem van, annak megfelelő jól fizető állásom. Viszont nem érzem jól magam a bőrömben. Nem érdekel amit csinálok. Korábbi munkahelyemen emiatt fel is mondtam és külföldre mentem. Amit viszont nagyon élveztem. Minimális pénzt kerestem, de élményekkel gazdagodtam, jól éreztem magam. Nem kellett stresszelnem, utaztam, világot láttam. Most felmerült ugyanez a helyzet és nem tudom, hogy mit csináljak..
2020. szept. 21. 18:15
A kérdező szavazást indított:
Megvalósítanám az álmaimat
Maradnék a biztos munkahelyen, jó fizetésért
34 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
41%
Ha az élményeidből tudsz kenyeret venni a boltban és ki tudod fizetni belőle a rezsit, akkor nyugodtan maradhatsz az álmaid megvalósításánál. Egyébként viszont a pénzzel többet érsz.
2020. szept. 21. 18:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Teljes ellátást kaptam külföldön, a kevés fizetésem így vagy szórakozásra költöttem vagy eltettem.
2020. szept. 21. 18:23
 3/11 anonim ***** válasza:
88%

Hát a f..sz tudja...

Igazából én valahol igyekszem a kettő között mozogni. Az álmaim is valamennyire átélni de mellette ott van a pénzgyűjtögetés is. Nem csak két véglet van és néha lehet változtatni az arányokon is.

Én most néztem "train hopping" videókat. Fiatal srác utazgat Európában pár hasonló arccal és tiszta "szabadság" ahogy vonatoznak, illetve 2 vonat között 1-2 napot eltöltenek elhagyott gyárakban, tetőkön kempingezve.

Mellette nekem kell az "állandóság" is, ismerős arcok, átlagos munka a kihívásaival. Igaz ehhez alapvetően az kell, hogy oylan munkád legyen, amiben azért jól elvagy, akár élvezed is, és nem csak azt várod, hogy elteljen az a 8-10 óra.

2020. szept. 21. 18:34
 4/11 anonim ***** válasza:
85%

Na ez egy jó kérdés. Nincs rá jó válasz az biztos.

Azt mondanám fiatalon igen ez S cél hogy hajtsak elérjem a céljaim. De idősebb korban talán ha már gyerekem is van akkor a nyugodtabb élet mindenképp hiszen ott már rájuk figyelnek

2020. szept. 21. 18:52
 5/11 anonim ***** válasza:
85%

Én a biztost választottam.

Most feleségem gyerekeim élvezik az életet én meg lerolkkant gerinccel fekszem a hátamon és gyakorit olvasok.

Szerinted ezek után mit mondjak ?:)

2020. szept. 21. 20:16
 6/11 anonim válasza:
83%
Valósisd meg álmaid, lehetsz boldog egy viskóba is.
2020. szept. 21. 20:37
 7/11 anonim ***** válasza:

Ez erősen emberfüggő. Engem például nagyon feszélyezne az anyagi bizonytalanság, tudom magamról, hogy idegileg rámennék a máról holnapra élésre, nem tudnám magam elengedni.

Ugyanakkor van sok ismerősöm, akik kifizetik a lakbért és ha jut pénz a péntek esti romkocsmázásra, akkor már boldogok, 30 évesen egy vasuk nincs, de élnek a mának és vidámak. Én nem vagyok ilyen, de nem ítélem el, akinek ezt megfelel.

Azt mondjuk nem írta, hogy mik az álmaid. Ha az utazgatás, akkor lehet a kettőt egyszerre: dolgozz meg az anyagi biztonságért és vegyél ki szabadságot, utazzál, éjl a hobbidnak, keress kalandokat - hiszen megteheted.

2020. szept. 27. 11:20
 8/11 anonim ***** válasza:
Amíg nem volt, gyerekem, megvalósították az álmom. Azóta meg a biztosra törekszem. A párom meg csinálhatja azt, ami az álma, kevesebb pénzért.
2020. nov. 17. 11:35
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha valamit szeretsz, akkor azt jól is fogod csinálni és meg is tudsz belőle élni.
2020. nov. 17. 15:37
 10/11 anonim ***** válasza:
"Nem érdekel amit csinálok" itt már bukott a dolog, hiába a jó fizetés. Minek élni akkor?
2021. máj. 28. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!