Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit gondoltok, hogyan lehetne...

Mit gondoltok, hogyan lehetne megvalositani, amit a kiszamolo.hu iroja szerint idealis lenne? Lent

Figyelt kérdés

Meg amugy szerintem is az lenne az idealis, csak fogalmam sincs, hogyan megvalosithato. Roviden:tegyunk felre erre is meg arra is meg amarra is, akkor biztositva vagyunk.

A most kovetkezot kimásolom,NEM ÉN ÍRTAM, hanem a tegnapi bejegyzés kommentjei között találtam, előre is elnézést kérek, ha a komment írója itt jár, ha zavarja, nyugodtan töröljék a kérdést. Ott nem adtak neki választ, engem pedig tenyleg erdekelne, hogy az atlagember ezt hogy valosithatja meg.

Tehát:

Engem már csak az érdekelne, hogy korai harmincasként hogy az atyaúristenbe teremtsek elő annyi pénzt az elkövetkezendő 15-20-30 évben, hogy

1. mindig legyen hol lakni,

2. neveljek fel egy-két kölyköt,

3. tegyek félre – és fektessek be – havi szinten egy elég jelentős összeget nyugdíjra,

4. fizessek “maszeknak” a bármikor bekövetkező egészségügyi ellátásomért, valamint tegyek félre az öregkori egészségügyi ellátásért,

5. halmozzak fel tartalékot betegség, munkanélküliség esetére,

.

.

.

n+1.

Mindezt jó lenne úgy, hogy ez alatt az időszak alatt ne olyan színvonalon kelljen élnem, mint egy indiai koldus.

Sajnos (vagy szerencsére) nem öröklök vagyont, sem sok száz milliós (milliárdos) vállalkozást, sem ingatlant.

A cégek a tudásomat, tapasztalatomat, végzettségemet közel sem értékelik olyan szinten anyagilag, hogy a fentieket kiadja, és nem azért, mert betanított biorobot vagyok.

2017. nov. 15. 17:42
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Nyilván kiszamolo egy ideális állapotot ír le, amire érdemes törekedni de ha nem keresel eleget akkor lesz ami nem sikerül.
2017. nov. 15. 18:12
 2/10 A kérdező kommentje:
Az lenne a jo, ha nem a csodaszamba meno kivetel lenne aki ezeket meg tudja tenni, hanem az atlag. Ha ez lenne a normalis. Ennek kene lennie.
2017. nov. 15. 19:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem ez az átlag, miért lenne ez?! Ez egy cél azoknak akik tudatosan tervezik a pénzügyeiket.
2017. nov. 15. 22:17
 4/10 A kérdező kommentje:
Na jó, de a kérdés pont ez! Hogyan lehet elérni ezt a célt?
2017. nov. 15. 23:42
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Piacképes szaktudás, folyamatos önfejlesztés (szakmai tudás mellett nyelvtudás, "soft" skillek pl. önérvényesítés, emberismeret, meggyőzőkészség stb.), ha nem értékelik a cégek a tudásodat (bár valószínűleg ez esetben eladni nem tudod magad hatékonyan), akkor saját vállalkozás.
2017. nov. 15. 23:48
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
És az előző által irtakon felül még egy fegyelmezett költségvetés is kell. Kb egyformán fontos szerintem. Hiába tudod okosan beosztani a pénzt ha csak 100-at keresel, ugyanakkor hiába keresel 800-at ha elvered hülyeségekre.
2017. nov. 16. 08:30
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

A kiszámoló sokszor túltolja a szekeret, szerintem kéne egy "és ha a magyar átlegbért keresed, akkor konkrétan ezt tanácsolom" szegmens is.

Igaz szerintem, hogy minél többet keres az ember, annál kevésbé tudja elképzelni (vagy felidézni) milyen volt full csórón.

Na de a lényeg hogy az elvet kell követni, és megnyírbálni ami nem mehet, előrevenni ami neked fontos. Pl kiszámoló mindig azt mondja hogy ne vegyél házat, lakást mert röghöz köt ami nettó baromság Budapesten. Vagy ha nincs pénzed rá, ne legyen a kórháznál magánbiztosításod, inkább a tartalékra koncentrálj, ha beütne a krach, akkor ne nyúvadj ki a magyar egészségügy oltárán.

Nyugdíjra félretenni szerintem csak akkor játszhat, ha már minden más megvan amire komoly igényed van. Pl félretehetsz 50 ezret havonta nyugdíja, de mondjuk nem tudsz normális kajákat enni emiatt, aztán ne adj ég úgy adja a sors hogy 45 évesen elpatkolsz.... akkor szívás.

Másdik véglet hogy valaki 45 évesen kap észbe hogy egy fityinge sincs és mondjuk állami nyugdíj se lesz már.

Szóval jó magyar kétkedéssel fogadd kiszámoló sorait. :)

2017. nov. 16. 15:09
 8/10 anonim ***** válasza:
72%
Alapvetően egyetértek a blog szerzőjével, de néha már nekem is az az érzésem, hogy önmaga paródiájává váliknaz egész.
2017. nov. 16. 23:14
 9/10 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem mindenkinek kell, hogy legyenek céljai és azt nem egy honlapról kell kinézni, illetve összeállítani a fontossági listát, hanem saját magadtól, az élethelyzetedhez igazítva.

Szerintem 10-20 évekkel előre tervezni nem lehet. Ellenben 5-8 évre igen, viszonylag pontosa, A, B, C tervekkel. Meg kell nézni az ebbe reálisan beleeső terveidet és a kívül esőket és ehhez kell igazítani a megtakarításokat, illetve a pénzügyi ütemezéseket.

A párom 3 éve került fel Budapestre és dolgozik a jelenlegi munkakörében, én 2,5 éve. Eddig albérletben laktunk és eljutottunk arra a szintre, hogy legyen egy kis megtakarításunk, ami összedobva elegendő egy lakás önerejéhez. Ezzel az egyes számú projekt, vagyis a lakhatás kérdése megoldva, igaz hitellel, de legalább a miénk lesz egyszer. A törlesztő pedig kevesebb, mint a jelenlegi bérleti díjak.

Nálunk a kettes projekt a hitel mihamarabbi visszafizetése, amihez a két meglévő lakástakarékunk mellé nyitottunk még kettőt. Ezekkel együtt fizetünk most 4 évig tehát lakáscélra 153 ezer forintot ketten, fixen. Ez a költség úgy lett belőve, hogyha az én fizetésem részben kiesik gyermekvállalás miatt, akkor is maradjon annyi a havi bevételekből, hogy ne haljunk éhen. E mellett minden hónapban félreteszünk még 50 ezret a hitelünk előtörlesztésére. Így már reális cél lett az, hogy 6-7 éven belül visszafizetjük a 20 évre felvett 12 milliós hitelünket, illetve az 5 éves fix kamatperiódus végére megcsappantjuk annyival a tartozásunkat, hogy ne érhessen minket meglepetés akkor sem, ha esetleg a kamatok jelentősen megnövekednének.

Bele van kalkulálva köztes célként a gyermekvállalás, amit biztos nem fogunk nagy lábon kihúzni, amíg én nem állok vissza a munkába, főleg akkor, ha 5 éven belül jön el ennek az ideje.

Mindenesetre a fentiek mellett még mindketten teszünk félre amennyit tudunk, amellett, hogy nem sanyargatjuk magunkat és a lakásunkat is megpróbáljuk rendbe szedni egy kicsit. Igyekszünk annyi tartalékot képezni, hogy egy-két hónapra elegendő legyen, ha esetleg valamelyikünk munkahelyével történne valami.

Jelen állás szerint minden másra, pl. nyugdíjcélra már nem tudunk félretenni és nem is gondolkodom ebben addig, amíg azt nem érzem, hogy biztos lábakon áll az életem.

Abban meg csak reménykedni tudok, hogy az egészségem megmarad és kisebb vizsgálatokat leszámítva nem kell maszekba mennem.

2017. nov. 19. 00:01
 10/10 anonim ***** válasza:
9. Azóta hogy alakult az életetek?
2021. dec. 11. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!