Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fogorvosként lenne pénzem...

Fogorvosként lenne pénzem megvalósítani az álmaimat?

Figyelt kérdés
Karrirer választás előtt állok és nemnagyon tudok végleges döntéssel előállni. Gyerekkorom óta nagy álmom, hogy legyen egy Ferrarim és az ezt indokló anyagi függetlenség. Viszonylag sokszínűek a képességeim, de van amit nem szeretnék (pl: bankban dolgozni, ügyvédkedni..) Eddíg a leg ésszerűbb és leg hozzám valóbb a fogorvosi karrier lenne, az érdekelne, hogy ebből meg tudnám e valósítani, rövid időn belül amit elképzeltem? Nyílván nem azért kérdezek itt, mert nem tudom használni a Google-t, hanem azért, mert első kézből remélek válaszokat, valakitől, aki nyakig benne van a fogorvosságban esetleg köze van hozzá. A válaszokat előre is köszönöm! :-) 18/F

2017. jan. 24. 16:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha tehetséges fogorvos ÉS jó üzleti érzéked van akkor igen. Bár akkor sem gyorsan, mert 15-20 éven belül biztos nem lesz Ferrarid (addigra meg jó eséllyel felnősz és nem is akarsz már...)

De alapvetően az sosem működik, hogy azért választ az ember egy szakmát, mert sokat akar vele keresni. Azért keres valaki sokat a szakmájával mert jó benne, mert szereti, élvezi és ért hozzá. Az meg kényszer hatására 100-ból 99x nem jön össze.

2017. jan. 24. 16:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

" ebből meg tudnám e valósítani, rövid időn belül amit elképzeltem? "

Attol fugg milyen Ferrarit akarsz...

Ha ujat akkor nem.

2017. jan. 24. 16:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
pedig a bankon belül már egy csoportvezetői, vagy menedzser pozi is többet fizet mint egy közalkalmazotti orvosi fizetés.
2017. jan. 24. 20:27
 4/6 anonim ***** válasza:
27%

Kedves Kérdező!

Minden ember alapvető vágya,hogy boldoguljon,vagyis boldoggá váljon.

A boldogság elérésének 4 tipikus útjában hisznek az emberek:

1.Az anyagi bodogságra vezető út,vagyis a gazdagság egy szintje elérése.

2.A hatalom útja emberek,s a körülmények felett.

3.A tudás útja,a világ,s annak működési elvei megismerése.

4.A kapcsolatok útja,melynek segítségével jóviszonyba kerülhetünk emberekkel.

Amikor valaki felnő,rájöhet,hogy mindez talmi,ami nem adott boldogságot.

Az én meggyőződésem,hogy a boldogság elérésének 4 feltétele teljesítése szükséges:

1.

Harmónia önmagammal.Képességeimmel,adottságaimmal,erkölcsi normáimmal,lehetőségeimmel.

2.Harmónia környezetemmel.Kultúrámmal,a természettel,munkámmal,otthonommal.

3.Harmónia,az engem körülvevő emberekkel.A lehetőségek szerinti legjobb emberi viszony azokkal,s akikkel az lehetséges,szeretet viszony mindenkive,de különösen,egy szűk körrel.

4.Harmónia Istennel,s a transzcendens világgal.

A boldogság eléréséhez szükséges mind a 4 területen kiépített harmónia,de elérhető teljes szegénységben,kiszolgáltatottságban,műveletlenségben,és elhagyatottságban is.

A szép,új Ferrari,egy Égi tűnemény, Istenségnek látszó. Csalfa, vak Remény! Kit teremt magának. A boldogtalan, S mint védangyalának, Bókol úntalan.

2017. jan. 25. 20:02
 5/6 A kérdező kommentje:

Kedves negyedik Válaszoló!

Fölöttébb érdekfeszítő monológot állítottál össze, de attól tartok az előítéletek hálója megzavarhatta az objektív látásod. A válaszod nem feltétlenül a kérdésemhez kapcsolódik és teljesen téves. Nem azért tűztem ki magam elé ilyen célokat, mert esetleg ezekkel szeretnék majd "felvágni", netán egyéb nemű boldogsághoz jutni, hanem sokkal inkább azért, mert szeretek "adni magamra" és úgy gondolom, hogy annyi év iskola és viszonylag kemény munka után megérdemlem. Eddigi életem során sokmindent elértem, és ez sem lehetetlen, el si fogom érni. Csupán egy számszerűleg kifejtett átlag keresetre lettem volna kíváncsi...

2017. jan. 25. 20:39
 6/6 anonim ***** válasza:
73%

Kedves Kérdező!

Sajnálom,hogy nem értettél meg!

Kérdésed alapján,életed legfontosabb célja,az anyagi boldogulás,hisz életpályád arra fókuszál.

Amit írtam,az figyelmeztető,hogy sosem leszel boldog ilyen tervek útján.Lehetsz jómódú,de boldog nem.

Ha nem a gazdagodás a célod,akkor miért az a pályaválasztásod fő szempontja?

2017. jan. 26. 04:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!