Érdemes kimenni Németországba fogorvosként dolgozni az én esetemben? Milyen fizetésre számíthatnék kint?
Jelenleg egy budapesti rendelőben dolgozok alkalmazottként, 15 hónapja dolgozok, havi 700.000 ft körül van a nettó fizetésem.
A lakhatásra, kiadásara elmegy általában 200.000ft, jobb esetekben 500 ezret tudok félre tenni, így 40 éves leszek már, mire lehet egy ugyan ilyen berendezésű, 1 székes magánrendelőm, viszont ezt is be kell futtatni, amivel akár rosszul is járhatok(benne van a pakliban), így 45 éves leszek nagyjából, mire elmondhatom, hogy meg tudok keresni havi 1 milliót, és még mindig nincs saját házam...
Családot is szeretnék alapítani, a gyerekekre is elmegy látatlanul x ft, amit bele se kalkuláltam....
Maradjak a helyemen és örüljek, hogy jó helyen dolgozhatok?(heti6x 9-10 órát), 3300ft-os órabérért.
Vagy menjek ki Németországba szerencsét próbálni?
Van középfokú nyelvvizsgám, viszont 7 éve nem szólaltam meg németül, de úgy gondolom, hogy a szakmával kapcsolatos összes kifejezést és a társalgási dolgokat át tudnám ismételni, így törném ugyan picit a németet, de mindent meg tudnék értetni!
Kint milyen keresetre lehet számítani? Az élet talán ugyan ennyibe kerül, viszont az albérlet rezsivel a mostanimnak (120 ezer ft) a háromszorosa lenne nagyjából!
Kérem írjon olyan, aki jártas ebben!
Köszönöm!
(2013-ban végeztem a sotén cum laudéval, szájsebész is vagyok, nagyon barátságos, eszközöm a kíméletesség, ezért szeretnek a páciensek)
Nem könnyű válaszolni, mert nagyon jól keresel otthon. Ha egy SZTK-ban dolgoznál 120.000 nettóért, akkor egyértelműen az lenne a válasz, hogy menj. Így a pénzen kívül mást is méregelj szerintem. Szakmai fejlődés és a nyelv szempontjából biztos kihívás lenne pár német év. Ez a két tényező érdekel vagy csak a pénz?
Kint albérlet drága. Kisváros garzon 400-500 euró/hó plusz rezsi. Nagyvárosok, München a csillagos ég.
A gyerekvállalás meg nem olyan nagy összeg. Használtan tökéletes cuccokat lehet venni a gyerekeknek. Németo-ban meg még olcsóbban. Szülés kint nem jár ezzel a magyar magánrendelésre járni+hálapénz díjjal. Az ovi tény, hogy drága, de ott is vannak különbségek.
2/ Dingolfingban van magyar háziorvos:)
Kár, hogy messze van:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!