Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az normális, ha azt érzem,...

Az normális, ha azt érzem, hogy kicsúsztam az időből és “késésben” vagyok sok területen az életben?

Figyelt kérdés

Fura lehet a kérdés, hiszen 26 éves vagyok jelenleg. Idén kezdek egy egyetemi szakot levelezőn, középsuli után dolgozni mentem. Valamiért úgy érzem, hogy már elkéstem nagyon sok dologgal, pedig még relativ fiatal vagyok, sokak szerint munkahelyemen abszolút, szerintem meg már sok mindenhez nem.

29 éves leszek, mire elvégzem ezt a 3 éves szakot. Addig még szerzek ugyan tapasztalatokat munka terén, de gyakorlatilag 30 éves koromra kezdhetek úgy karriert építeni, hogy már van egy diplomám, ha minden jól megy. Más ennyi idősen már lakásvásárláson stb.-ben gondolkozik.

Nekem jelenleg nincs saját lakásom (jó tudom, másnak se nagyon még ilyen korban), de nem is érzem azt jelenleg, hogy ez 5 éven belül reális cél lenne. Kocsim sincs, jelenleg még a szüleimmel élek, mivel annyi fizetésem van, hogy máshol alig tudnék megélni belőle, de itt legalább félre tudok tenni annak ellenére, hogy a rezsibe nyilván adok bele, meg kiveszem a részem a házimunkából is.

Eddig van 2 millióm durván, de ez pillanatok alatt elmenne, a mai világban, ez nagyon kevés egy autóvásárláshoz is, egy lakáshoz pedig semmilyen önerőnek nem jó még egy garzonhoz sem a mai világban. Gondolkoztam már azon, hogy máshol kezdjek dolgozni, mert kisvárosban lakok, de máshol albérletre több menne el, mint amennyit félre tudok tenni, meg ismeretségi körökre itt jobban szert tudok tenni. Az sem állapot, mert az is egy ördögi kör, ha nagyvárosban 2x ennyit keresek, de annak több, mint fele elmenne utazásra meg albira, sose tudnék félretenni, sose lenne saját lakás stb. Szóval mindenképp a tanulás és a magasabb végzettség, a több tapasztalat vihet előre. Aztán majd alakul valahogy.

A másik, hogy jelenleg kapcsolatom sincs, nincs is egyelőre kilátásban, amikor ezt írom, de szeretnék a jövőben, és gyereket is. Viszont amíg ezen a szinten állok, addig nem nagyon tudom elképzelni. Egy bizonyos mértékű anyagi stabilitást el akarok érni, hogy legalább kicsit hosszabb távon gondolkodhassak. Olyan 30-35 éves koromra szeretném ezeket megvalósítani, gyerekvállalás mindenképp jó lenne, mert 35 felett már kicsit kifutnék az időből, és azt sem szeretném, ha nyugdíjas lennék mire a gyerekem érettségizik. Szóval, mire ő 18 lesz, addigra ne legyek már olyan 55-nél több, szerintem ez a reális.

Viszont jelenleg a kérdés kiírása pillanatában nem érzem azt, hogy elérhető távolságon belül van a karrier, anyagi biztonság és a családalapítás. Jelenleg a tanulásnak is az elején járok, munkatapasztalatom pedig bár komoly helyen van, de elhanyagolható pozícióban. Igaz sok mindent csinálok a valóságban munkahelyemen belül, de mivel ez nincs mind a szerződésemben, hiába adnám elő egy állásinterjún, hogy én ezt is meg azt is meg tudom csinálni stb., nem sokat érnék vele. Szóval még a 20-on éveimet taposom bő 3 évig, de nagyon szeretnék ez idő alatt valami komolyabb folyamatot elindítani, hogy a 30-at már jobb jövőképpel kezdjem, csak nem nagyon van ötletem hogyan.

Szerintetek?

2020. aug. 21. 22:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

Próbálj meg már elsőévesként a szakmán belül elhelyezkedni, úgy párhuzamosan szerzed a diplomát és építed a karriered.

A diploma mindig jó döntés, van még 30 éved a munkaerőpiacon, szóval ne idegeskedj ezen. Én amúgy jövőre fogom elkezdeni, 33 évesen (már a második mondjuk, de az első mintha nem is lenne).

2020. aug. 21. 23:07
 2/13 kapo1588 ***** válasza:
96%
Mindenképp jó döntés volt hogy tanulni kezdtél. Fontos az, hogy kepezd magad legyen egy karrier terv féléd. Jó hogy nem elégszel meg a szar melóval. Én ott rontottam el hogy elhittem hogy 'csak ennyire vagyok kepes' ezért évekig nem váltottam. Végül megtettem és nagyon jó döntés volt. Most a dupláját keresem a régi fizumnak, így vehettünk egy családi házat és jött a baba is:). Hidd el ha teszel érte sok jó dolog történhet veled rövid idő alatt is
2020. aug. 22. 04:56
 3/13 anonim ***** válasza:
9%
Otthon laksz, x éve dolgozol, és 2 m tudtál félretenni? Hogy az izébe tudtál ekkora összeget félretenni? Mások minimum a dupláját, ha nem a 3x tudják félretenni otthon lakva.
2020. aug. 22. 06:40
 4/13 A kérdező kommentje:

#3 úgy, hogy nagyon sokáig a minimálbért sem kaptam meg mert 6 órába dolgoztam stb. Meg azért éltem is mellette, mint mondtam a rezsibe beadok rendszeresen, kaját is többnyire én veszem, meg azért eljártam szórakozni is, ruhára költöttem, laptop, telefon stb. kisebb eszközök. Azért azt te sem gondolod komolyan, hogy 100%-ban félre lehet tenni minden pénzt. Lehetne, csak akkor tényleg ingyenélő lennék, meg remeteként éltem volna kb.

Mellesleg akiket kérdeztem azt mondták, hogy ez ennyi idősen nagyon jó összeg, ők ennyit nem tudtak félre tenni. Igaz én is keveslem, hiszen elindulni, lakáshoz egyelőre tényleg kevés, de ahhoz képest, hogy sokaknak ennyi félretett pénze sincs, nem rossz. Szóval nem tudom ki az aki ennek a 4X-esét félre tudta tenni ennyi idősen hasonló helyzetben, mert én nem ismerek ilyet.

2020. aug. 22. 07:26
 5/13 anonim ***** válasza:
82%
Itt a GyKn mindenki a fizetése 180%át teszi félre. A 3as csak egy troll.
2020. aug. 22. 07:32
 6/13 anonim ***** válasza:
39%
Értem. Azért nem ártana 8 órás munkát vállalnod. Elvégre nincs 3 gyereked, vagy betegség vagy más ok amiért 6 óráznod kellene, mert az hosszú távra nem buli.
2020. aug. 22. 07:34
 7/13 anonim ***** válasza:
67%

5# a kérdező minimum 6 éve dolgozik, és van 2m pénze, ez azt jelenti hogy 27 ezer forintott tett félre havonta?

Szerinted az nem kevés egy kicsit úgy, hogy otthon lakik?

2020. aug. 22. 07:38
 8/13 anonim ***** válasza:
71%
Ha keresett mondjuk havi 100 ezret, akkor nem. Nem kevés.
2020. aug. 22. 07:42
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Semmi sem kötelező.

Nem kötelező diplomát szerezni, nem kötelező a lakás, nem kötelező a gyerek.

Ezek csak lehetőségek.

Nincs sorrend sem, hogy minek mi után kell jönnie.

Kezdd el a saját életedet élni, ahelyett hogy a társadalmi kliséknek akarsz megfelelni!

2020. aug. 22. 08:30
 10/13 anonim ***** válasza:
56%
Fogalmam sincs, mire vársz. Én is kerestem 120ezeret, közben albérletben laktam, másokkal együtt, kemény 30ezret kellett fizetnem, de mivel mindenki más is dolgozott, alig talalkoztunk, felesleges is lett volna 120ezret kiad om az alberletre. Vmennyit még ebből is felreraktam. Msc 1. évében már felvettek a szakmámba dolgozni, több, mint a duplájat keresem meg, kocsit is 700ezerért vettem. Lehet varni, hogy minden tökéletes legyen, de sosem lesz az
2020. aug. 22. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!