Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » GYakornokként nem engednek...

GYakornokként nem engednek szabadságra?

Figyelt kérdés

1,5 hete vagyok gyakornok és jövőhéten szeretnék kivenni 2 nap szabadságot,mert ekutaznék a barátaimmal.

De a főnök nem engedi,egy napot sem,merthogy megbeszéltük az interjún,hogy egyetemig szeptemberig mimden nap jönni kell. De gondoltam hogy azért 2 napot csak engedni fog....hát nem!

Ilyet megtehet,hogy nem enged szabadságra?

És ha beteget jelentek,kirúghat?

2020. aug. 6. 11:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
65%

Jó akkor azt is mondd meg a haverodnak, ha kicsesznek, akkor fizesse meg a kieső béred, vagy találjon neked fix melót. Gondolom nem dolgozott még egy napot se vagy nagyon gyerek, mert azok mondanak ilyet.

Ha már a felvételkor mondod, hogy neked már lefoglalt (kifizetett - itt lehet füllenteni) utad van ekkor és ekkor, amire szeretnél elmenni, szerintem simán elengednek. De ha te megegyeztél a főnököddel, hogy szeptemberig nincs szabi, akkor nincs jogod vergődni, magadra vess, hogy miért nem szóltál. Fogadni merek, hogy másfél hete is tudtál róla, hogy menni akartok, szóval ezt a részét te baxtad el. Viszont ha a haverod ezen besértődik, akkor elgondolkoznék a barátságotokon is. Esetleg a balfaxságod miatt kiengesztelheted, ha már munka előtt is élt a terv, te meg nem álltál ki magadért.

2020. aug. 6. 16:29
 22/26 anonim ***** válasza:
75%

Jajj, de kis zöldfülű vagy még

Ha igazi barát lenne, támogatna és nem az ott hagyás mellett érvelne a saját érdekei miatt.

Másik, legalább gyakornokként tapasztalod meg mi is ilyen helyzetekben a korrekt eljárás és mi történik ha nem vagy korrekt. Rendes állás esetén próbaidő alatt, indoklás nélkül azonnal elküldhet hasonló esetért.

Itt is ez várható. Nem voltál korrekt, azért vettek fel, mert van munka, számítottak rád és te nem szóltál a terveidről mert azt hitted...

2020. aug. 6. 17:08
 23/26 anonim ***** válasza:

ja kedves kérdező...az ilyen barátok azok akik amikor hasonló helyzebe kerülnek, akkor még csak el sem gondolkoznak azon , hogy megbánthatják a másikat és a világ legtermészetesebb dolga lenne lemondaniuk bármilyen nyaralást, vagy bármilyen programot...ez az egyik..

a másik meg az, hogy most komolyan ne már...ez munka...a munkahelyek nem nézik el, főleg nem az elején, hogy el akarsz mászkálni bulizgatni , nyaralgatni a haverokkal...

főleg ha meg is beszéltétek.

Ezt az elején kellett volna..

ne legyél buta! Ha fontos ez a munka, akkor ne kéretőzz most el szabira.

Ha a barátod megsértődik, akkor jobb is , hogy egy mérgező baráttal kevesebb van...

Fiú vagy vagy lány amúgy?

Ez most sulihoz kell gyakorlat vagy szeretnél itt dolgozni?

2020. aug. 6. 18:29
 24/26 anonim ***** válasza:
Amúgy kérdező ezt a kérdést nyugodtan mutasd csak meg a kedves sértődékeny barátodnak...akkor majd talán észbe kap, hogy a hiba az ő készülékében van...utolsó voltam..:D
2020. aug. 6. 18:31
 25/26 A kérdező kommentje:

Lányok vagyunk.

Még csak most leszek 2.éves,úgyhogy ez nem gyakorlat,csak szeretnék pénzt keresni és szakmai tapasztalatot az önéletrajzba.

2020. aug. 6. 19:24
 26/26 anonim ***** válasza:
72%

Dontsd el hogy szorakozni akarsz, vagy fejlodni

Nekem pofam nem lenne szabit kerni 2 het utan

2020. aug. 8. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!