GYakornokként nem engednek szabadságra?
1,5 hete vagyok gyakornok és jövőhéten szeretnék kivenni 2 nap szabadságot,mert ekutaznék a barátaimmal.
De a főnök nem engedi,egy napot sem,merthogy megbeszéltük az interjún,hogy egyetemig szeptemberig mimden nap jönni kell. De gondoltam hogy azért 2 napot csak engedni fog....hát nem!
Ilyet megtehet,hogy nem enged szabadságra?
És ha beteget jelentek,kirúghat?
Szerintem is előre kellett volna szólni, hogy lesz két nap amikor kell szabi. Másfél hete vagy ott szerintem nem illik most így szabikat kérni.
Nálunk még betegen is azt akarták h menjünk dolgozni, nem hogy szabi. Én is 3hónapos próba idő után 1 hónappal kértem szabit.
Vannak korrekt munkáltatók de vannak inkorrektek is sajnos.... Másképp állnak hozzá. Vírus van sok a munkanelkuli, ha akar kirughat amikor vissza mész, akár azzal, hogy nem jól végzed a munkád, erre készülj fel és mérlegelni kell h 2nap szabi vagy munka.
(de ez csak az én véleményem)
Megteheti:
"122. § (1) A szabadságot - a munkavállaló előzetes meghallgatása után - a munkáltató adja ki.
(2) * A munkáltató évente hét munkanap szabadságot - a munkaviszony első három hónapját kivéve - legfeljebb két részletben a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni. Ennek során a 121. § megfelelően irányadó. A munkavállalónak erre vonatkozó igényét legalább tizenöt nappal a szabadság kezdete előtt be kell jelentenie."
(munka törvénykönyve)
Ha beteget jelentesz, az elég átlátszó lenne.
Kérhet táppénzes felülvizsgálatot ellened.
De valószínűleg még próbaidőn vagy, az alatt indoklás nélkül kirúghat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!