GYakornokként nem engednek szabadságra?
1,5 hete vagyok gyakornok és jövőhéten szeretnék kivenni 2 nap szabadságot,mert ekutaznék a barátaimmal.
De a főnök nem engedi,egy napot sem,merthogy megbeszéltük az interjún,hogy egyetemig szeptemberig mimden nap jönni kell. De gondoltam hogy azért 2 napot csak engedni fog....hát nem!
Ilyet megtehet,hogy nem enged szabadságra?
És ha beteget jelentek,kirúghat?
Menj el orvoshoz, hogy fáj valamid. Kérj pár napra igazolást, a főnök meg csak elfogadja. Max húzza a száját majd, de ha beteg vagy akkor megkell gyógyulni. :)) Amúgy is két nap az nem a világ. Sose értettem ezeket...
Csak azért kérdeztem, hogy hotel-e, mert nekem ott volt ez. Pedig az nem is hivatalos gyakornokság volt. Simán meglehetett volna oldani. Nekem is 2 nap lett volna..
Ha anno úgy állapodtatok meg, hogy te minden nap mész, akkor a főnököd valószínűleg úgy szervezte a munkát, hogy téged mindig belevett a számításba. Az, hogy nem telt el 2 hét és már felrúgod az egyezséget, nem túl korrekt dolog és érthető, hogy a főnöködnek nem tetszik.
Neked kell eldöntened, hogy mi a fontosabb, 2 napra elmenni szabira, vagy hosszú távon megtartani a munkát. A betegség színlelést semmi esetre sem javaslom, nagyon átlátszó miután sikertelenül probalkozik vki szabival.
Amúgy ha már legalább 1-2 hónapja dolgoznál, és úgy játszatnád be, akkor még azt mondanám vezetőként, hogy oké, de ez így ebben a formában gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!