Más is észrevette,hogy egyes mérnöki területek is telítődtek?
De, lehet csak én érzem így.
Nálunk, itt a környéken komoly ipari park van, sok céggel.Magyarország észak-nyugati részéről van szó.Ami elvileg "fejlett".
Járműmérnökként, elég rosszak a lehetőségek, közlekedésmérnök dettó.Aki gépészmérnök, ő sincsen sokkal jobb helyzetben.
Egyedül, a villamosmérnökök meg az IT-n végzettek vannak jobb helyzetben.De náluk sincsen az a bőség a munkaerőpiacon.
Két barátom az egyetemről úgy járt,hogy a Covid miatti leépítések áldozatai lettek.Mindkettő tapasztalt gépészmérnök, beszélnek idegen nyelvet is, fiatalok.
Nem tudtak a végzettségüknek megfelelően elhelyezkedni, egyikük egy autókereskedésben értékesítő, a másikuk meg futár lett.
Igazából, már a Covid előtt is éreztem,hogy telítődik a piac.
Sőt, szerintem még gazdasági diplomával is könnyebb elhelyezkedni.A közeli gyárak mindig keresnek beszerzésre,logisztikára embereket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!