Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Más is észrevette,hogy egyes...

Más is észrevette,hogy egyes mérnöki területek is telítődtek?

Figyelt kérdés

De, lehet csak én érzem így.

Nálunk, itt a környéken komoly ipari park van, sok céggel.Magyarország észak-nyugati részéről van szó.Ami elvileg "fejlett".

Járműmérnökként, elég rosszak a lehetőségek, közlekedésmérnök dettó.Aki gépészmérnök, ő sincsen sokkal jobb helyzetben.

Egyedül, a villamosmérnökök meg az IT-n végzettek vannak jobb helyzetben.De náluk sincsen az a bőség a munkaerőpiacon.

Két barátom az egyetemről úgy járt,hogy a Covid miatti leépítések áldozatai lettek.Mindkettő tapasztalt gépészmérnök, beszélnek idegen nyelvet is, fiatalok.

Nem tudtak a végzettségüknek megfelelően elhelyezkedni, egyikük egy autókereskedésben értékesítő, a másikuk meg futár lett.

Igazából, már a Covid előtt is éreztem,hogy telítődik a piac.

Sőt, szerintem még gazdasági diplomával is könnyebb elhelyezkedni.A közeli gyárak mindig keresnek beszerzésre,logisztikára embereket.

2020. aug. 2. 09:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Betanított Excel-mérnökből van rengeteg, ott óriási a túlkínálat.
2020. aug. 2. 19:47
 12/14 anonim ***** válasza:
Nekem fix munkahelyem van, amit szeretek, így nem vettem észre, viszont a legjobb barátnőm éppen a vírus alatt kattant át álláskereső funkcióba. Könnyebben válogat az ember, ha megvan a munkahelye, csupán jobbat keres annál. Ő elég sok visszahívást kapott és interjúkon is részt vett, viszonylag jó ajánlatokkal. Szóval azt gondolom szektor függő is. Az építőiparban nem állt meg az élet a vírus alatt, de ugye ahogy mindenhol, itt is egyszer fent, egyszer lent.
2020. aug. 3. 09:53
 13/14 anonim ***** válasza:
Az epitoipar 1-2 ev mulva erzi meg a valsagot. Meg van tartalek, felhalmozott toke, az epitkezesek nem allnak le egyik honaprol a masikra. Az autoiparban 1-2 honap alatt drasztikusan esett a megrendelesek szama, ugy 25-30%-al. Ezert sok helyen egyik honaprol a masikra elkuldtek egy egesz muszakot. Ugyan ez lesz az epitoiparban is amint elfogy a tartalek, mivel nem kozvetlenul erintett, es meg a bankok is adnak relative kedvezo hiteleket, van benne kis atfutasi ido.
2020. aug. 3. 11:48
 14/14 anonim ***** válasza:
Nyilván ezért írtam, hogy egyszer fent, egyszer lent. Sosem lehet tudni mit hoz a holnap. 2009-2010 táján senki nem gondolta, hogy valaha is helyreáll ez a szektor. Ahhoz képest ma azért elég keményen dübörög, de ez nem jelenti azt, hogy 5 év múlva ne jönne újabb mélypont.
2020. aug. 3. 14:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!