Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tanuljak, ha nem érdekel...

Mit tanuljak, ha nem érdekel az amit már elvégeztem? (Jog)

Figyelt kérdés

Nem érdekel a jogi pálya, viszont nem akarok 3-4 évet tanulni még egy másik alapképzésen, emiatt inkább egy Msc-t végeznék el most valami más vonalon.

Ti mit ajánlanátok nekem?

Műszaki tudásom nulla és kettes matek érettségim miatt hagytam a mérnöki szakokat.

Közgazdász vagy pénzügyi pályán gondolkodom..., szerintetek egy gazdász mesterképzés jó alternatíva lehet?

Gondolkodtam azon is hogy egy ilyen gazdász Msc után csinálnék egy mérlegképes könyvelő OKJ-t ami rövidebb lenne a gazdász diploma megléte miatt.

Köszönöm előre a szavatokat és a hasznos/segítőkész kommenteket!

2020. júl. 29. 15:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
A szavazás alapján többen gondolják hasznosabbnak a közgáz bsc-t mint egy msc-t. Miért?
2020. júl. 30. 23:34
 12/17 anonim ***** válasza:
Csatlakozok az elottem szolokhoz,en sem ertem miert kinoztad magad annyit evet ahelyett,hogy alapbol olyanra mentel volna,amit szeretsz.A szulokre fogni nevetseges az ilyet hacsak nem az altalanos iskola elotti valasztason vagy es 6 eves vagy,de itt nem ez a helyzet.
2020. júl. 31. 07:09
 13/17 A kérdező kommentje:
Olyan jó gyk közösség :D Az ember kérdez valamit, de sosem arra kap választ.
2020. júl. 31. 10:44
 14/17 anonim válasza:

Ha tényleg nem ment a matek (és nem azért, mert nem tanultál), akkor miért jönnek szóba ezek a matekos pályák? Ráadásul, teljesen kiestél a matekból a jogon. Jogra járok, én is szerettem a közgazdaságtant, de azért az nem olyan mélységű, mint amit ezeken a szakokon tanítanak, és a rendesebb számolásokat, függvényeket meg se tudtam oldani, mert én sem vagyok egy matekos.

De, a kérdésedre valamelyest válaszolva, az alapképzés szerintem átfogóbb, és több szakmánál én úgy hallottam, sokkal relevánsabb, mint egy mesterképzés megléte, így én a helyedben inkább valamilyen alapképzést néznék. Nekem több évfolyamtársam végezte a jog mellett a közgazdászt, szerintem nem csak az idő megspórolása volt a céljuk a párhuzamos képzéssel, hanem az is, mert az alapképzést ők is valamiért fontosnak találták.

2020. aug. 1. 12:51
 15/17 anonim válasza:
Pontosítva a végét; fontosabbnak-piacképesebbnek, mint egy mesterképzést később.
2020. aug. 1. 12:52
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Menj kőművesnek, sokkal többet keresnél vele mint jogi meg gazdász diplomával
2020. aug. 1. 21:06
 17/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, hova jutottál azóta?

Szerintem sem éri meg alapszakot elkezdened.

Számvitelt amúgy is hagyd szerintem. Nagyon száraz, unalmas, a jognál is rosszabb.

Matematikából ha nem vagy jó és nem is szereted akkor sok gazdasági terület kiesik, mert ha kicsit is sikeres akarsz lenni, nem elég a matematikát az egyetemen teljesíteni, utána le van tudva örökre.

Viszont jogász-közgazdász képzések a jogi egyetemen diploma után? Az érdekesebb és könnyebb lehet neked.

Mindenképpen erre építenék valamit.

Persze azóta már lehet túl is vagy rajta, hiszen két éves a kérdés.

Hogy alakult azóta a sorsod?

Melyik jogi karra jártál?

Mert pl. a Pázmányon vannak elég jó kiegészítő gazdasági képzések amiket még a normál 5 éves képzés során lehet elvégezni. Azzal is több vagy.

De diploma utáni szakképzések sem rosszak.

Azért az talán nem annyira matekos és mégis gazdasági.

Vagy máshogy látod?

2022. máj. 11. 10:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!