Mit tanuljak, ha nem érdekel az amit már elvégeztem? (Jog)
Nem érdekel a jogi pálya, viszont nem akarok 3-4 évet tanulni még egy másik alapképzésen, emiatt inkább egy Msc-t végeznék el most valami más vonalon.
Ti mit ajánlanátok nekem?
Műszaki tudásom nulla és kettes matek érettségim miatt hagytam a mérnöki szakokat.
Közgazdász vagy pénzügyi pályán gondolkodom..., szerintetek egy gazdász mesterképzés jó alternatíva lehet?
Gondolkodtam azon is hogy egy ilyen gazdász Msc után csinálnék egy mérlegképes könyvelő OKJ-t ami rövidebb lenne a gazdász diploma megléte miatt.
Köszönöm előre a szavatokat és a hasznos/segítőkész kommenteket!
A helyedben végigvinném a jogi kart, ha már ennyi időt, energiát belefektettem az életemből.
Aztán lépnék tovább. A jogvégzettség nagyon sok pályához
fontos.
Például a jogász-közgazdász már egy jó párosítás.
Ne kótyavetyéld el, amit már megszereztél, elvégeztél.
Arra tudsz majd építkezni. Nem beszélve arról, hogy amikor
állást keresel, előnyt jelent.
Én úgy értelmeztem, hogy a kérdezőnek már meg van a jogi diplomája...
Amúgy kérdező! Miért szeretnél könyvelő lenni, ha nem megy a matek? Mi az ami nem tetszik a jogban?
Mert a munkafolyamat az sokszor hasonló egy jogász és egy könyvelő esetében, amúgy... De a joghoz legalább értesz is már alapból, hogyha elvégeztem az ÁJK-t.
És jogi területen egy csomó magasabb pozíció sokkal elérhetőbb neked mint közgazdasági területen...
Például ha könyvvizsgáló szeretnél lenni, az még újabb + 5 év legalább, ha nem is az egyetemen és ha kapsz is már a munkáért fizetést... Akkoris kicsit olyan mintha előről kezdenéd.
Nalunk is volt aki szuloi nyomasra vegezte el a jogot, nem 5 ev alatt, inkabb le sem irom mennyi, utana elment kozgazt tanulni, aztan abban dolgozik, egy percet sem dolgozott jogi vonalakban. 🙂
En azt kerdeznem, hogy a vegrehajtoi allasok nem erdekelnek? Az meg egy plusz 1 eves kepzes lenne viszont ott csak mas alol kell egy jo gyomorral elvenni az emberek ertekeit(legtobbszor ingatlanokat a fejuk felett). Oda is tul sok jogi tudas kellene?
Ajanlom nezzel meg szakiranyu felsooktatasi szakkepzeseket, ezekhez altalaban egy tokmindegy milyen BA/BSc diploma a beugro es vannak poackepes szakkepzesek. Pl. Corvinuson van jogi-kozgazdasz ami szinten ilyen kepzes kell, na ott MA/MSc diploma kell, fent a tanterv nezd meg.
"Sok ismerősöm van akik megbánták hogy nem gazdásznak álltak, én még érzek magamban annyit hogy elkezdjem ha valóban megéri."
Az a baj, hogy nem a kérdésemre válaszoltál...
Még mindig nem tudom, hogy mi az ami nem tetszik neked a jogban, a könyvelésben viszont tetszene.
És mi az, hogy ha "megéri"?
Azért egyik sem egy informatikai, mérnöki vagy orvosi képzés...
Manapság nem igazán éri meg, hacsak nem ez érdekel valóban.
Mert nagy a verseny és nehéz átlagosan is keresni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!