Ingatlanközvetítőket miért szólják le sokan? Azokat is, akik 2-3% közvetítői díjért dolgoznak?

Eddig én preferáltam az ingatlanközvetítőket, de mostmár nekem is elegem van belőlük. Sajnos kifogtunk egy olyat aki nem a korrektségről híres. Biztos van olyan is, akit te írsz kérdező, csak egyet felejtesz el.
Amikor ingatlanost, ingatlanközvetítőt keresel, mindegyik előadja, hogy milyen korrekt, mennyire jó abban amit csinál. De ez ugye nem derül ki addig amíg alá nem írtok egy megállapodást.
Sajnos mi kifogtunk egy olyat aki borzasztó amatőr, homályos, ferde képeket csinált, mi a párommal tehát csináltunk helyette, szép, és normális képeket, mert gondolom egyenesen tartani a kamerát, és fókuszálni nem nagy cucc. Na ezek után háromszor el kelllett neki magyarázni, hogy amiket mi csináltunk képeket légyszíves rakja ki. Nem értette az ő homályos, ferde képei miért nem figyelemfelhívóak. Hozzáteszem a többi hirdetésénél jók a képek, mostmár valószínűsítem, hogy ott is a tulajok csináltak helyette.
Ráadásul a kedves ingatlanosról kiderült, hogy kapzsi és hazug, mert a kollégájának akarta eladni befektetési céllal úgy, hogy mi sokkal később tudtuk meg. Párom felhívta, hogy érdeklődjön az ingatlanról, mire az ingatlanos kapásból rávágta, hogy eladva. Mi meg néztünk, hogy mi van? Majd amikor rájött kivel beszél, hebegett, habogott. Persze mást keresni nem tudunk, mert aláírtunk vele megbízást. Most meg úgy csinál, mint aki nem ért a szakmájához és direkt szivat minket. Már úgy vagyok vele, sokkal jobb ha mi rakjuk ki hirdetni.
Tehát miért is kell őket védeni? Értem én vannak normálisak, de sokkal több a kétszínű és aljas. Ami ugye akkor derül ki, ha már megállapodtatok.

34-es vagyok, természetesen visszaléptünk tőle, és nem adtuk el úgy, pedig nagyon el akartuk, jött a szerződés és úgy jöttünk rá, hogy sumákolás van a háttérben. Rákerestünk és kiderült, hogy az ingatlanos, a vevő, és az ügyvéd is jó ismerősök. Jóval áron alul akarták megvenni befektetési céllal, hogy majd felújítják.
Sajnos a megbízás szerint amíg a szerződés le nem jár, nem kereshetünk másik ingatlanos. Úgyhogy most az van amit te is írtál, sokkal sűrűbben írogatunk neki, és sokkal jobban nyomonkövetjük. Azóta érdekes módon több érdeklődő van a házra.
Volt pozitív példánk is, amikor rábíztuk az ingatlanosra a dolgokat és pikk pakk elintézte, rendes volt és korrekt, de a mostanira sajnos sűrűn rá kell nézni.
Szerintem sok embernek ezért van negatív tapasztalata, találkozik pár rosszal és utána a bizalom elveszik.
Ráadásul mivel saját ingatlanról, házról van szó, még veszélyesebb a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!