Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ingatlanközvetítőket miért...

Ingatlanközvetítőket miért szólják le sokan? Azokat is, akik 2-3% közvetítői díjért dolgoznak?

Figyelt kérdés
Nem vagyok ingatlanközvetítő, nem védeni akarom őket, de szerintem sokan nem tudják, milyen összetett munkakör is ez. A legdurvább,hogy 0 hangsúlyozom 0Ft fix fizetésük, mivel jutalékos rendszerbe dolgoznak. Volt alkalmam egy hónapot eltölteni egy ilyen munkahelyen, 0Ft bevételem lett belőle és kb 100e Ft bánta.. Telefon, üzemanyag, kötelező tanfolyam stb. A legszánalmasabb, hogy a legtöbb iroda az első 3 eladásból bejövő jutalékot teljes egészében lenyúlja tőlük. Aztán meg jó ha 0,5-1% jutalékot kap maga az ingatlanos a többi az iroda tulajának zsebébe landol. Minden nap hideghívnak, folyamatosan tolni kell napi kb 2-300 hívás folyamatos visszautasítás. Aztán ha oda megy a fotózni kívánt házhoz rendrakás ingyen persze, hogy ne a kuplerájt kelljen fotózni. Folyamatos csesztetés a tulajtól, hogy na volt valami érdeklődő? Aztán ezer egy embernek megmutatni potyán az ingatlant, mert áá ők nagyobbra gondoltak vagy épp kisebbre. Vagy nem jó, mert túl világos stbstb. Aztán ha valaki mégis megvenné, persze alkudozáshegyek, ügyvéd, hitel stb intézés. Szóval szerintem teljesen korrekt, ha egy ingatlanos elkér 2-3% jutalékot. Persze az 5%+áfa és efelettivel már nem értek egyet, mert az már tényleg pofátlanság. De úgy gondolom, ha valaki megdolgozik vele hirdeti ezerrel, pénzt áldoz rá, akkor jár neki valamennyi jutalék is. Mindenki rohadt okos elméletben, de ha el kell tudni adni jó áron, akkor már ezt egy átlagember vagy nagyon nagy szerencsével vagy rengeteg idő árán tudja megtenni. Így egy korrekt ingatlanostól én nem sajnálom ha megdolgozik érte.
2020. júl. 23. 16:15
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Igen a kizárólagos szerintem se helyénvaló, főleg ha nem magyarázza el,hogy mi is ez és nem írják bele a pontos lejárati dátumot vagy több évre szól. Ebben nehéz érvényesülni ha valaki korrekt és őszinte. Nagy duma kell és mellébeszélés ez kell az embereknek sajnos.
2020. júl. 23. 19:23
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Azért rossz az ingatlanosok megítélése mert nagyon sok köztük a semmirekellő, aki nem képes megfogalmazni egy hirdetést. Nem veszi a fáradtságot, hogy jó képeket (vagy egyáltalán saját képeket) készítsen. Sokuk gyakorlatilag tényleg semmit nem csinál, csak felrakja még1x a hirdetést a jutalékával növelve, majd a végén azt zsebre teszi. Nem veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen a környéknek, háznak, felkészüljön az adott lakásból/házból. Vagy legalább egy normális alaprajzot készítsen digitálisan. Ebből a fajta ingatlanosból sok van, mert az utóbbi években nagyon sokan belevágtak ebbe a szakmába, mert annyira pörgött a piac, hogy senki nem foglalkozott mennyire amatőrök/pofátlanok.

Tisztelet a kivételnek! Egy JÓ ingatlanos megéri a pénzét, ha a tulajnak nincs ideje a hirdetéssel/eladással foglalkozni és az ingatlanos valóban leveszi ezt a terhet a válláról. De ilyen kevés van.

2020. júl. 23. 19:32
 13/36 anonim ***** válasza:
No meg mostanság a lakások eladják magukat. Az ingatlanos csak sápol.
2020. júl. 23. 19:34
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
Hozzáteszem az a fajta hiéna a viselkedés is borzasztó irritáló és visszataszító, amikor az eladó kifejezetten kéri, hogy ne keressék ingatlanosok, mert nem tart igényt a segítségükre. Az még hagyján (de ez is pofátlanság), hogy ennek ellenére is felhívják, de amikor eltitkolják, hogy ők valójában ingatlanosok és csak sokára, esetleg személyes találkozáskor derül csak ki, az már tényleg minden határon túl tesz. Ilyen ingatlanosokra gondolsz mikor nem érted miért rossz a megítélésük? Mert a legtöbb ember rájuk asszociál az ingatlanos szó hallatán.
2020. júl. 23. 19:36
 15/36 anonim ***** válasza:

Én tettem fel kérdést erről pár nappal ezelőtt.

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

Nekem augusztustól fix fizetésem lesz, egyáltalán nem megerőltető munka és közben el kell végeznem az OKJ-t is, nagy multinacionális cégnél.

2020. júl. 23. 22:59
 16/36 A kérdező kommentje:
14. Igen előfordul, viszont itt mentségükre szóljon, hogy egy nap párszáz hideghívást bonyolítanak le. És ezt általában a végére írja mindenki. Egyszerűen nincs idő végigolvasni mindegyik felhívott hirdetést.
2020. júl. 23. 23:46
 17/36 anonim ***** válasza:
65%
Egyáltalán miért kell már fentlévő hirdetéseket hívogatni? Ha a tulaj eldöntötte, hogy maga kívánja hirdetni a lakását, akkor tartsák ezt tiszteletben. Aki ingatlanossal szeretne hirdetni, az keres egy számára szimpatikus ingatlanost és megbízza. Nem kell hiénáskodni és kész.
2020. júl. 24. 08:50
 18/36 A kérdező kommentje:
Több ismerősöm is bízott úgy meg ingatlanost, hogy fennt volt hirdetése, de nem tudta eladni már jó ideje. Felhívta ingatlanos, hogy tudna a lakásra vevőt és 1 héten belül valóban el is lett adva. És a hitelt is elintézték róla. Így szerintem teljesen korrekt és mind2 fél nyert.
2020. júl. 24. 09:39
 19/36 anonim ***** válasza:
77%
Ez így korrekt, amikor VÉTELI SZÁNDÉKKAL hívsz fel hirdetést (valakit képviselve). Nem ezzel van a gond, de ahogy látom, nem is akarod megérteni miért rossz a megítélés - ezzel sem javítasz a helyzeten.
2020. júl. 24. 09:49
 20/36 A kérdező kommentje:
De értem miért rossz. Kizárólagos szerződést főleg ha fél évnél több időre szól nem értek egyet, mert ha annyira ügyes, akkor ennyi idő elég kell legyen az eladásra egy reálisan beárazott ingatlanra, ha nagyon rossz állapotú akkor is. A hideghívással nem értek egyet szintén, ha látja, hogy ne hívogassák. Viszont azt nem értem, hogy ismerősi körben 1-1 embert tudok mondani aki eltudta adni saját maga az ingatlanát. Az összes többi évek múltán felbízott egy ingatlanost és eladta neki. Ha hitel van rajta vagy sürgős eladni, nem egyszerűbb egyből megbízni egy ingatlanost, sima szerződéssel, azaz semmit nem kell fizetnie, ha nem adja el?! Ezeket nem értem, hogy még fizeti évekig a lakás hitelét, anyagi csődbe jut, ahelyett, hogy megbízna egy szakértőt, mert akárhogy nézzük ez egy szakma és nem mindenki tud eladni.
2020. júl. 24. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!