Ingatlanközvetítőket miért szólják le sokan? Azokat is, akik 2-3% közvetítői díjért dolgoznak?
"Nem vagyok ingatlanközvetítő, nem védeni akarom őket"
Nyilván nem :)
Összetett munkakör? Ezt fejtsd ki kérlek.
Idáig soha nem kértem ingatlanközvetítő segítségét, mikor lakást kellett eladnom. Érdekes módon mégis sikerült, akkor most tulképp mit is csinálnak? Vagy rejtett zseni lennék? Nem hiszem, az emberek többsége elhajtja ezeket a semmirekellő hiénákat, tök jogosan.
Már tényleg nem vagyok az.
3. Nagyjából kifejtettem, hogy miket csinál egy ingatlanos, olvasd el, ha érdekel feltett kérdés alatt, láss csodát megtalálod. :) Egy budapesti lakást egyszerű eladni, így van, viszont az nem mindegy, hogy mennyi idő alatt és a piaci ár alatt vagy felett. Viszont egy üres telket ami mondjuk zártkert vagy egy lepukkant bontandó állapotú házat, amin még hitel is van sokszor nekik is kihívás. Van sok hiéna ingatlanos, ez tény, van olyan is, aki csak kizárólagos szerződést óhajt kötni, na ezek miatt az emberek miatt lett ilyen ez a szakma és az emberek véleménye is. Sokan nem tudják, de ha nem kizárólagos szerződést kötnek, akkor semmit nem kell fizetniük az ingatlanosnak, csak akkor ha ő adja el. Így szerintem semmi átverés nincs benne, mert ha a tulaj talál vevőt akkor 0Ft landol ingatlanos kezébe.
Nem nézném le őket, ha ők nem néznének le mindenkit.
A múltkor közölte velem az egyik, hogy az ügyvédnek nehogy bárki többet adjon 0,5%-nál, de inkább annyit se. Majd ő "leboltolja" - ő ugyanekkor az orrom előtt tett el szó szerint nagyon sok millió forintot egy ügyletből. 4%-ot...
Ha minden ingatlanos ezt csinálná, amit leírtál, nem néznék le őket. De nem ezt csinálják, csak túlárazzák a házakat, csinálnak három szar fotó és felteszik a webre.
Meg ha nem kötnének kizárólagos szerződéseket, ami szerintem nonszensz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!