Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ingatlanközvetítőket miért...

Ingatlanközvetítőket miért szólják le sokan? Azokat is, akik 2-3% közvetítői díjért dolgoznak?

Figyelt kérdés
Nem vagyok ingatlanközvetítő, nem védeni akarom őket, de szerintem sokan nem tudják, milyen összetett munkakör is ez. A legdurvább,hogy 0 hangsúlyozom 0Ft fix fizetésük, mivel jutalékos rendszerbe dolgoznak. Volt alkalmam egy hónapot eltölteni egy ilyen munkahelyen, 0Ft bevételem lett belőle és kb 100e Ft bánta.. Telefon, üzemanyag, kötelező tanfolyam stb. A legszánalmasabb, hogy a legtöbb iroda az első 3 eladásból bejövő jutalékot teljes egészében lenyúlja tőlük. Aztán meg jó ha 0,5-1% jutalékot kap maga az ingatlanos a többi az iroda tulajának zsebébe landol. Minden nap hideghívnak, folyamatosan tolni kell napi kb 2-300 hívás folyamatos visszautasítás. Aztán ha oda megy a fotózni kívánt házhoz rendrakás ingyen persze, hogy ne a kuplerájt kelljen fotózni. Folyamatos csesztetés a tulajtól, hogy na volt valami érdeklődő? Aztán ezer egy embernek megmutatni potyán az ingatlant, mert áá ők nagyobbra gondoltak vagy épp kisebbre. Vagy nem jó, mert túl világos stbstb. Aztán ha valaki mégis megvenné, persze alkudozáshegyek, ügyvéd, hitel stb intézés. Szóval szerintem teljesen korrekt, ha egy ingatlanos elkér 2-3% jutalékot. Persze az 5%+áfa és efelettivel már nem értek egyet, mert az már tényleg pofátlanság. De úgy gondolom, ha valaki megdolgozik vele hirdeti ezerrel, pénzt áldoz rá, akkor jár neki valamennyi jutalék is. Mindenki rohadt okos elméletben, de ha el kell tudni adni jó áron, akkor már ezt egy átlagember vagy nagyon nagy szerencsével vagy rengeteg idő árán tudja megtenni. Így egy korrekt ingatlanostól én nem sajnálom ha megdolgozik érte.
2020. júl. 23. 16:15
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
És milyen "szakma" az, amiről neked meglepetés az, hogy egy hónap után nem kerestél vele pénzt?
2020. júl. 24. 10:14
 22/36 A kérdező kommentje:
Magyarországon nem éri meg ezt csinálni, max akkor ha valaki inkorrekt vagy nagyon jó a beszélőkéje.. Külföldön pl:Amerikában ez egyáltalán nem egy lenézett szakma és nagyon komoly pénzeket lehet vele keresni úgyis, hogy nem kényszerítik rád, hogy hazudj.
2020. júl. 24. 12:48
 23/36 anonim ***** válasza:
71%

A röhej az, hogy ingatlanközvetítő lehetsz egy érettségi és egy 3-6 hónapos OKJ képzés után. Ügyvéd lehetsz: 5 év jogi egyetemi képzés-diploma megszerzése után szakvizsgázni kell, kötelező jelleggel ügyvédi irodánál gyakorlati időt letölteni, évekről beszélünk, alap hangon 7-8 év kőkemény munkáról. Érzitek az összehasonlítás súlyát ugye? Egy ingatlanos az érettségi és a 3-6 hónapos himihumi OKJ birtokában egy 30 milliós lakás esetén behúz min 3% + ÁFÁ-t, egy ügyvéd meg kb 0,7-1,5% közötti összeget. És van bőr a képükön még nekik hőzöngeni :)....

Félreértés miatt, találkoztam már értelmes és korrekt ingatlanossal is, de nem ez a jellemző, és a fizetési arányoknál kicsit el vannak szállva...

2020. júl. 24. 15:19
 24/36 A kérdező kommentje:
Értem, de akkor mit kezdjem magával az akinek van egy büfészakos diplomája, ami annyit ér mintha érettségije lenne? És mellé elvégzett egy ingatlanközvetítői tanfolyamot? Mindenki nem lehet mérnök meg programozó sose ment a fizika, kémia, matek, akkor ezek az emberek pusztuljanak éhen? 2-3% jutalékot teljesen korrektnek gondolom. Ha igénybe veszel egy szolgáltatást és megkapod érte azt, amit szerettél volna, tehát eladják vagy kiadják, akkor igenis ki kell fizetni. Miért? Mert megdolgozott érte és nem neked kell fogadni a sok fikázódó, alkubajnok embereket?
2020. júl. 24. 15:32
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
Mindenesetre szerencsére ügyvéd is csinálhatja az ingatlanos munkáját, fordítva viszont nem. :D
2020. júl. 24. 15:36
 26/36 A kérdező kommentje:
Ja és az a 2-3 % azt úgy néz,hogy 3-4 hónapig simán abból az összegből él, mert nincs más eladása és fizetheti a könyvelőt,mert vállalkozóként olgozik telefont, üzemanyagot stb. Így már egyáltalán nem sok.
2020. júl. 24. 15:37
 27/36 anonim ***** válasza:

Kérdező: Oké, legyen 2-3% az ingatlanos jutaléka, de akkor legyen az ügyvéd díja is minimum 5%! A hozzáadott érték az ingatlanközvetítőnél kereskedelmi jellegű, a ügyvéd esetén jogi terület, ami ha nem klappol, akkor bukhatod a lakást és a pénzt is. Kapisgálod már mire akartam kilyukadni? Felelősség vállalással arányos javadalmazás.

Más téma: az, hogy ki miért megy ingatlan közvetítőnek az mindenkinek a szuverén joga. Többnyire a pénz miatt. Ennyi.

Igen egy ügyvéd ingatlanozhat(na) mellékesen, fordítva nem működik, ez tény. De az ügyvédek nagy százaléka nem akar/fog ingatlanozni, mert nem motiválja és nem testhezálló. Igen az is egy szakma, és semmi gond velük, csak az nem tetszik, hogy elszaladt a ló velük, de ez már magán vélemény. :) Üdv mindenkinek!

2020. júl. 24. 15:42
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, kellenek ingatlanosok, szeretnéd tudni, hogy nekem mint ügyfélnek milyen elvárásaim lennének egy ingatlanossal szemben? Parancsolj:

- naprakész ingatlanpiaci ismeretek

- alapvető építőipari/jogi/pénzügyi ismeretek

- kommunikaciokepes angol nyelvtudás (potenciális külföldi vevők)

- értékesítési módszertanok ismerete

- kommunikációs képesség

- ügyfélközpontúság, elérhetőség és rugalmasság

- innovatív, kreatív vevőkeresési módszerek

- kiterjedt kapcsolati háló

- precíz és gyors adminisztráció

Na, mindezekért hajlandó lennék 3%-ot fizetni, de azért, hogy csináljon három mobilos fotót, amit utána vmi cringe sales szöveggel meghirdet a joskapista weboldalon, hát ezt én is meg tudom ugrani, magyarán, minek fizessek, ha nincs hozzáadott érték.

2020. júl. 24. 15:43
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Mi tavaly vettünk házat, végül ingatlanos nélkül, de előtte másfél évig nézelődtünk, találkoztunk néhánnyal. Hát, őszintén... 1, azaz EGY volt, amelyik korrekt volt, normálisan állt hozzánk, tudott válaszolni a kérdéseinkre, tudta, mit mutat meg, és nem kamuzott. A többi... Felveszi a telefont, visszahívást ígér, nem hív. Vagy odamegyünk, semmit nem tud érdemben a házról. Vagy tud, de hazudik, ott buktattuk le, hogy nem is abból van a fal, amit mond. Szintén odamegyünk, ott derül ki, hogy nem is lakóház, hanem nyaraló besorolású, amire direkt rákérdeztünk a telefonban. Teljesen kamu négyzetmétereket ír a hirdetésbe, a ház jóval kisebb, és megpróbálja élőben is megmagyarázni, hogy de, az akkora, mi látjuk rosszul. Sorolhatnám... A 90%-uk haszontalan senkiházi, aki csak nyerészkedni akar a semmire.

Hát, ezért utálja őket kb. mindenki.

2020. júl. 24. 15:47
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy komolyan mondom lehet hasznos lenne azon elgondolkozni, hogy az ingatlan közvetítést vagy jogi, vagy építőipari területen szerzett mérnöki diplomához kössék. Baromira nincs az rendjén, hogy lényegében egy sales terület, érettségire épülve. Az ingatlan az átlag embernek a legnagyobb vagyoni tulajdona. Evvel játszanak az igen "magasan képzett szakemberek", remélem kijön az irónia a titulusból.
2020. júl. 24. 15:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!