Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Emberek általában miből...

Emberek általában miből mennek nyaralni?

Figyelt kérdés

Itt belföldön is egy 4 csillagos wellness szálloda félpanzióval 4 főnek 160-170 ezer ft és már az ilyen helyek is foglaltak júliusra és augusztusra is. Az körübelül 1 hétre 1 millió 120 ezer ft. Külföld is kb. ilyen áron van vagy drágább bár akkor tengerben fürdik az ember és nem megy koszos tóban. Elképesztő árak vannak és hiába dolgozok látástól mikulásig akkor sem tudok gyűjteni nyaralásra és a szüleimnek sincs pénze. Most vagyok 27 éves és soha nem nyaraltam se külföldön se belföldön több napokat és nem voltak események sem sem emlékek és ez nagyon rosszul esik. Hiába dolgozok egyszerűen olyan keveset keresek hogy képtelenség gyűjtenem de ha ilyen árak vannak hát még kiadni 1 milliót 1 hetes pihenésre. Másoknak nem tudom miből telik rá mert nagyon sok helyek foglaltak de ilyenkor az embernek elmegy az életkedve is a munkától is mert hiába dolgozunk hogyha olyan árak vannak hogy semmire nem elég a pénz hó végéig már elfogy és még gyűjteni sem lehet. Budapesten is legtöbb helyen megáll a fizetés nettó 200 ezernél és nagyon kevés ez Pesten. Nagyon kevés helyen fizetnek 300 ezer ft felett és ahhoz már egy halom elvárás kell meg tapasztalat hogy valaki 300 ezer forintnál többet keressen. Tehát mi értelme van így dolgozni meg élni egyáltalán ha semmire nem elég a fizetések pláne úgy hogy soha nem voltam 1 napnál többet nyaralni.

27/f

2020. jún. 30. 22:54
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
93%

"válogatások nélkül kinézzen egy neki tetsző szállodát és helyet ahová szeretne menni nyaralni."

itt a gond a gondolkodásmódodban és a hozzáállásodban. egyáltalán nem válogatás nélkül, hanem a lehetőségeihez képest. aki kifizeti az 1 milliót hetente, lehet, hogy siránkozik, hogy miért nem tud a Bahamákon 25 ezer dollár/napért nyaralni egy penthouseban, de ez neki sem "jár", és ő sem teheti meg, hogy válogatás nélkül tervezzen.

neked nincs lehetőséged heti 1 milliót költeni, máshol kell körülnézni. értem, hogy vágysz erre a kategóriára, és ráadásul úgy tűnik, mintha elérhető lenne, de amíg nem munkálkodsz azon, hogy sokkal többet keress és/vagy sokkal több bevételed legyen, addig ez ugyanolyan elérhetetlen lesz számodra, mint a "pénzes" fazonnak a penthouse.

2020. júl. 1. 05:37
 12/50 anonim ***** válasza:
96%
És pont ezért nincs pénzed, mert nyilván másra is válogatás nélkül költöd.
2020. júl. 1. 06:29
 13/50 anonim ***** válasza:
91%
40-80 eft-ert szoktak lenni 2-3 napos, vagy 70-120 eft-ert 3-4 napos wellness akciok pl. a bonuszbrigadon. Mi sosem megyunk 10-en napokra nyaralni, nekem az mar egy komfort zonan kivuli kizokkenes, egy 4-5 ejszakas balatoni nyaralast apartmanban ki lehet hozni 80-150 eft-bol (attol fuggoen mennyit koltesz nap kozben.
2020. júl. 1. 07:06
 14/50 anonim ***** válasza:
94%

Egy dolgot azért kihagysz a számításból, kérdező és a válaszokban sem írták:

SZÉP KÁRTYA!!

Szinte csak SZÉP kártyára lehet adómentes juttatást adni a munkahelyen, ezzel terelték a hazai turizmus felé az embereket.

Aztán igen, külföldön sem feltétlenül kerül 1 millióba egy egyhetes pihenés, csak jól kell választani :-)

2020. júl. 1. 08:03
 15/50 anonim ***** válasza:
96%

Tavaly Tisza-tónál voltunk 4* wellness félpanzióval, kuponnal a szállásért 90 ezret fizettünk 2 főre 3 éjszakára. Plusz a programok, olyan 120ból kényelmesen megvoltunk.

Nem kell milliomosnak lenni egy belföldi nyaraláshoz, meg hetekben gondolkodni.

A legtöbb ember 3-5 éjszakát foglal, meg keresi az akciókat.

Sőt 4*ba se muszáj menni, igénytől függ, van, hogy apartmanba megyünk valami vízhez közel, akkor a kajára kicsit többet költünk mert mindig beülünk valahova enni, ott ahol jól esik.

Mellesleg ha a koszos tó alatt a Balatonra gondolsz, akkor csak szólok, hogy kiváló a víz minősége, csak iszap-sötét homok van az alján ezért látszik annak.

2020. júl. 1. 08:16
 16/50 anonim ***** válasza:
92%

Dohányzol? Ha igen, akkor az kb. havi 30 ezer - egy évben 360 ezer ft.

Egy ismerősöm egyszer irigykedve mondta, hogy milyen jó nekünk, hogy megyünk 1 hétre nyaralni Görögországba. Megkérdeztem, mennyit költ cigire?

Kiderült, hogy napi 2 dobozzal!! szív el, 1 hónap altt elfüstöli azt a pénzt, amennyit én egész évben gyűjtögettem, hogy el tudjunk menni.

2020. júl. 1. 08:21
 17/50 anonim ***** válasza:
87%

Két éve voltunk Cipruson nyaralni 2 hetet. Kinéztünk egy ár-érték arányban jónak tűnő apartmanházat 50 m-re a tengerparttól. Félpanzióval, saját medencével, a buszmegálló szájában. Beutaztuk a fél szigetet a két hét alatt (busszal), nagyon imádtuk! Nagyjából fél milliót költöttünk el. Fapadossal mentünk, a tengerparti luxus hotelek helyett egy fél utcával beljebb lévő kényelmes apartmant választottunk és nem költekeztünk ész nélkül, mégsem volt semmiben hiányérzetünk. Szerintem mi elég jól keresünk ahhoz, hogy "válogathassunk", de az ember mindig mérlegeli az ár-érték arányt. Valakinek megéri ennyiért Magyaroszágon belül, vagy akár a legközelebbi tengerpartok egyikén nyaralni, valakinek nem.

Megtehetnénk, hogy wellness szállodába menjünk itthon egy hétre az általad kalkulált áron, de helyette inkább tavaly Amerikába utaztunk két hétre nagyjából 1,4 millióból két főre. Több városban is eltöltöttünk néhány napot.

Hogy miből? A megtakarításainkból. Gyakorlatilag egész évben takarékoskodunk, úgy vagyunk vele, hogy megérdemeljük, hogy legalább egy évben egyszer oda menjünk nyaralni ahova szeretnénk és az ár-érték arány is megéri nekünk.

Itthon évi 2-3-szor biztosan elmegyünk wellness hétvégézni. Többnyire BónuszBrigádon, vagy Tesco utazáson vesszük ezekre a kuponokat. 340-50 ezer forintért tök király helyekre lehet már foglalni egy hosszú hétvégét úgy, hogy a hátsónkat is fényesre nyalják. Ez azért nem kigazdálkodhatatlan összeg, főleg hogy a szép kártyáinkról is el kell néha költeni a pénzt. Olykor olyan hotelek is feltűnnek ezeken az oldalakon, hogy nem is gondolnád.

De a Balatonra is lemegyünk néha csak barátnőkkel néhány napra, ahol egy közvetlen parti kemping bungalójában kb. 10 ezer forintra jön ki két éjszaka egy főnek. Úgysem ott ülünk a bungiban, aludni meg tökéletes.

Szóval egyrészt a sok csillagos szállók nekem nem érnek annyit, hogy sok százezret fizessek értük, másrészt a legnagyobb százalékban ezekben általában nem magyar turisták szállnak meg, vagy nem egy teljes hétre. Esetleg olyan alkalmat ünnepelnek, amikor úgy vannak vele, hogy "ám legyen".

2020. júl. 1. 08:23
 18/50 anonim ***** válasza:
84%

Hát én nem tudom, mi kerülne egy hetes balatoni nyaraláson vagy Wellnessben 1 millióba, de szerintem itt alapvető képzavar van. Persze, mindenhol el lehet költeni a világ összes pénzét, a Balatonon is, de lehet a milliós összeg töredékéből is szuper tengeri nyaralást szervezni, némi utánajárással. Aki lusta és bemegy egy utazási irodához, az tényleg sokat fog fizetni, de a milliós összegbe már a Maldiv Szigetek tartozik, amit tényleg nem a 200 nettóból élőknek való.

Mi jövő héten megyünk a párommal Horvátországba, tipikusan "kirándulós" nyaralás lesz, tehát nem a parton punnyadós. Számításaim szerint 2000km-t fogunk autózni, mivel sokfelé megyünk, de tételesen kiszámoltam a költségeket (szállás, költőpénz, pályadíjak, benzin, kompok stb.). Így jött ki egy hetes adriai nyaralásra 261.000Ft. Két főre.

Igen, ez egy apartman, ahol nekünk kell majd főznni (vagy étterembe menni), tehát nem a luxus wellnes korlátlan koktélfogyasztással, de nem is került 1 millióba, még a felébe sem fog.

Tapasztalataim szerint a külföldi nyaralás megszervezése csak talpraesettség kérdése. Na meg persze előrelátásé: nem júniusban kellene mozgolódni, mi pl. már februárban lefoglaltuk a szállást.

2020. júl. 1. 09:30
 19/50 anonim ***** válasza:
86%

Mi mindig szép kártyából nyaralunk. Nem keresünk rosszul, de jelenleg a pénz inkább másra kell. Cafeteriát meg mindketten elég sokat kapunk, abból simán kifizetünk 60-80-100 ezret ilyesmire.

Meg valaki írta a dohányzást. Ismerek olyant, aki saját bevallása szerint 50 ezer körül költ cigire, de hónap végén a munkahelyéről lopja a wc papírt, mert nem futja rá. Ha csak 40-et félretenne minden hónapban, már lenne évi fél milliója - akár nyaralásra.

2020. júl. 1. 09:32
 20/50 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon nagyon rossz helyen nézelődsz. Lehet most a Balatonon 1 millió 1 hét, mert a legtöbb általábab külföldön nyaraló magyar idén belföldre megy, ezért vérszemet kaptak a balatoni hotelek. Én eddig mindig megúsztam a 2 fős 1 hetes külföldi nyaralásokat 500 alatt.

Sorolom:

4 nap Olaszország 150 ezer+ kb 50 ezer repjegy

7 nap Dubai 180 ezer (félpanzió 4 csillag) repjegy nélkül

7 nap Spanyolország 400 ezer repjeggyel együtt

7 nap Ciprus félpanzióval, tengerparti 4*os hotellel 350 ezer repjeggyel együtt

Időben kell lefoglalni mindent, főleg a repjegyet, így nagyon olcsón meg lehet úszni.

400 ezerrel és 2 fővel számolva havi szinten 16 ezer forintot kell félretenni/fő 1 évig és máris lesz egy 1 hetes külföldi tengerparti nyaralásotok. Így már nem hangzik soknak,nem? Ez konkrétan egy kondibérlet ára.

2020. júl. 1. 10:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!