Az orvosok, fogorvosok miért dolgoznak akár 4-5 rendelőben egyszerre?
31: nem, ez csak azt jelenti, hgoy te ennyit voltál képes felfogni az egészből.
:-D :-D
Leirtuk már többször is, ráadásul én személyes példán keresztül.
1. NEM dolgozhat vállalkozó CSAK EGY cégnek, mert az bújtatott foglalkoztatás!TILOS vállalkozóként CSAK egy cégnek számlázni, legalábbis ha katás, márpedig a legtöbb orvos az. Ezért több helyen dolgoznak, VÁLLALKOZÓKÉNT az orvosok.
2. Minden rendelőnek más a kliensköre, még akkor is, ha ugyan az a szakterület. Ebből szerintem logikusan következik, hogy több beteget ér el.
Arról nem is beszélve hogy pl jelenleg építem a karrierem, 6 éve vagyok a pályán. Államiban részmunkaidőben dolgozom, mellette egy magánszolgáltatónál önálló tevékenységet végzek, azaz annyit megyek, amennyit elvállalok. Miért nem csinálom akkor a magánt teljes munkaidőben? Azért, mert az már munkaviszony, nem önálló tevékenység! A magánban nem olyan széleskörű a betegkör, mint államiban, ráadásul a szakmai fejlődéshez melyik a jobb szerinted? Az állami, ahol komplett intézmény van mögötted, vagy a magán, ahol a legtöbb diagnosztika is ki van szervezve (mert nincs olyan magánrendelő, ahol minden szempontból ugyan olyan jó, vagy jobb az infrastruktúra).
Ja, és így is jóval többet keresek, mintha teljes munkaidőben dolgoznék államiban, emellett havi 10 szabadnapom minimum van. Na ezért. De feltételezem, a korábbiak alapján, hogy ez sem érhető a számodra.
Értem ezeket, amiket leírsz (mondjuk a burkolt munkaviszony fogalmáról még nem hallottam, de értem (nem vagyok vállalkozó)), kivéve azt a részt, hogy így több beteget ér el.
Biztos hülyének néztek és hülyén halok meg, értem, ha több helyen rendel, akkor területileg potenciálisan több beteget érhet el, de ha egy rendelőben dolgozik pl. 5 bőrgyógyász, akkor az azon a környéken lévő betegek 1/5 eséllyel fogják felkeresni az adott bőrgyógyászt. Ha viszont csak 1 vagy 2 bőrgyógyász lenne, akkor az ott lévő betegek már 50% vagy 100%-ban hozzá mennének. (Nyilván mehetnek másik magánrendelőbe is a betegek, de ez a tényező akkor is fennáll, ha 5 orvos dolgozik ugyanott.)
#36: nincs mindenkinek gyógypedagógusi képzettsége...
:))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!