Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az orvosok, fogorvosok miért...

Az orvosok, fogorvosok miért dolgoznak akár 4-5 rendelőben egyszerre?

Figyelt kérdés
Azt értem, hogy bizonyos órászámot állami rendelőben kell dolgozniuk, de miért dolgoznak elaprózva, több magán rendelőben is? Akár minden nap máshol. Ez miért jó az orvosoknak, rendelőknek? Miért nem dolgoznak max 2 helyen?
2020. jún. 30. 16:53
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
75%

Mert a kevésbé keresett szakmák esetében nem a szaktudás diverzifikalasa a cél, hiszen szaktudást nem is igényel, hanem a betanított munkafolyamat helyes elvégzése. Ott nincs igény 600 embernek elmondani a munkát, ha elég 100-nak.

A fejlesztők meg azért mert egy projekt hetes-hónapos intervallum és iszonyat nehéz agyilag váltogatni, pláne naponta. De egyébként ok is így csinálják csak másabb ritmusban.

2020. jún. 30. 19:53
 12/38 A kérdező kommentje:
De a fejlesztők egyszerre csak egy cégnél vannak.
2020. jún. 30. 20:02
 13/38 A kérdező kommentje:
Fodrászok, kozmetikusok is csak egy helyen dolgoznak egyszerre, pedig ők is vonzhatnának több vendéget ezáltal.
2020. jún. 30. 20:06
 14/38 anonim ***** válasza:
100%

Fogd már fel te überokos, hogy akiket te felsorolsz, azok ALKALMAZOTTAK - a fogorvosok meg VÁLLALKOZÓK! Meg a többi orvos is.

Jó, hogy azt nem mondod, hogy egy vízvezetékszerelő vagy egy ács-állványozó csak egy helyen dolgozzon...! :-DDD

2020. jún. 30. 21:27
 15/38 A kérdező kommentje:

Ezt írtam, hogy nem tudom az orvosoknál hogy van, alkalmazottak-e vagy vállalkozók. (Az adózást valóban rosszul írtam, az adminisztrációs költségek relatíve magasabbak részmunkaidősek esetén, mert 2 db 4 órás bérszámfejtése több költséget igényel, mint 1 db 8 órás bérszámfejtése, valamint a különböző kedvezmények ugyanúgy járnak a 4 órásoknak, mint a 8 órásoknak, tehát a cégeknek nem éri meg a részmunkaidős alkalmazott).

De pl. az ügyvédek, jogászok sem járnak minden nap másik munkahelyre.

A vízvezetékszerelő, ács meg nyilván házhoz megy, de pl. az asztalosnak van egy műhelye és ott dolgozik minden nap.

Akárhogy is nézzük, az orvosok elég sajátos jogviszonyban dolgoznak más munkákhoz képest.

2020. jún. 30. 21:44
 16/38 anonim ***** válasza:

15: te le vagy ragadva ott, amikor a Jucikák meg a Mancikák a könyvelésben kézzel írogatták a bérkartonokat...??? :-D

Bakker, mi abban a több adminisztráció...? Eggyel többször kell megnyomnia az Enter gombot, mikor a számítógépen kilistázza a dolgozók bérlistáit..

ROTFLMAO

Teljesen a saját fantáziavilágodban élsz...

2020. jún. 30. 21:47
 17/38 A kérdező kommentje:

Nem tudom, nem vagyok bérszámfejtő, ezt olvastam, legyen igazad.

[link]

[link]

[link]

De a kiírt kérdés nem is igazán erről szól.

2020. jún. 30. 22:08
 18/38 anonim ***** válasza:
Kérdező, miért zavar téged, hogy egy nálad sokkal okosabb és tehetségesebb ember hány helyen dolgozik...? EGyáltalán: mi közöd hozzá???
2020. jún. 30. 22:14
 19/38 A kérdező kommentje:
Nem zavar, csak szimplán érdekel, hogy miért alakult ez így ki :)
2020. jún. 30. 22:18
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha kijössz a kockulós kis világodból, és a net helyett szétnézel a való világban, rájössz, hogy hány kis magánklinika van, csak Bp-en... Annyi orvos az egész országban nincs, hogy ezeket mind megtöltsék saját orvossal.

A klinikatulajdonosok igyekeznek a legjobb szakembereket leszerződtetni, akik a szakmájukon belül a legjobb nevek. Ezzel növelik a magánklinika hírnevét is. Mivel egy-egy speciális szakrendelés mondjuk hetente 2x 2 óra egy ilyen kisebb klinikán, nyilván nem szerződtetnek le napi 8 órára mindenféle szakorvosból egyet-egyet...

De nem magyarázom tovább, mert szemmel láthatóan f.ngod nincs az ilyen klinikák működéséről...

2020. jún. 30. 22:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!