Szeretnék dolgozni, de nem értek semmihez és tapasztalatom sincsen. Így szabad vagy van értelme?
Egyetemista vagyok, még csak jövőre fogok végezni és addig is szeretnék valamilyen munkát vállalni (legalább a nyárra, ha már szeptembertől esetleg nem is férne bele). Viszont nagyon nagyon kevés lehetőség van, nyilván a lakhelyem (“nagyon vidék”) és a ráfordítható idő (szorgalmi időszakban nem biztos, hogy menne) is közbeszól, illetve nem utolsó sorban az is egy lényeges szempont, hogy még soha nem dolgoztam, nincsen semmilyen tapasztalatom és igazából nem is értek semmihez. A tanuláson (de ez is elmélet, szóval a kapcsolódó gyakorlati dolgokhoz nem értek) kívül soha nem csináltam semmit, nem dolgoztam és nincsen munkába fordítható hobbim sem.
Most is pl. küldtek egy lehetőséget, hogy egy tanodába lehet menni gyerekeket korrepetálni... na most ez tök jó lenne, be tudnék járni, érdekes is, de soha életemben nem csináltam még ilyet és fogalmam nincsen, hogy hogyan látnék neki. Vagy keresnek az egyetemre irodai munkákra diákokat (különböző pozíciókba), de ott is ugyanúgy az önálló munkavégzés, ötletek, problémamegoldás stb. szerepel, és ugyanúgy fogalmam nincsen mit kell csinálni. Tulajdonképpen mindig ebbe futok bele. Az nem aggaszt, hogy felvesznek-e vagy sem, nem múlik rajta semmi. Viszont attól félek, hogy felvesznek és hozzá sem tudok szagolni semmihez, mert annyira nem értem, nem ismerem, nem megy.
Hát kérdező, a válaszaidból azt olvasom ki, hogy NEM AKARSZ dolgozni.
Arra szinte semmit nem reagáltál, amit írtam, hogy kétféle lehetőséged is van , MOST, AMIKOR MÁSOK HÓNAPOK ÓTA MUNKNÉLKÜLIEK, de te "félsz" a munkától.
Nem "filmezni", hogy majd nem sikerül, meg majd nem tudom, hanem odamenni és kipróbálni.
Odamész, ha szereted a gyerekeket, majd elmondják, mit várnak el tőled és kész. CSINÁLOD!! Aztán majd belejössz.
Ha nem csinálod, akkor soha nem fogsz belejönni.
Ne várd meg, míg vége az egyetemnek, mert akkor aztán igazán nagyobb bajban leszel...
Így van, ahogy utolsó írja. Amíg van hallgatói jogviszonyod, kis túlzással arany életed van. Féláron utazol, van biztosítás, mindenféle elkötelezettség és kockázat nélkül vállalhatsz gyakornoki állást. Ha nem tetszik, nem jön be az egyik, otthagyod és keresel másikat.
Ha most nem kezdesz tapasztalatot gyűjteni, akkor ott leszel diplomával a kezedben, ugyanúgy nem értesz semmihez, csak jön majd a nyomás, hogy hol lakj, miből fizess lakbért, fizetned kell a tb-t, járhatsz folyamatosan interjúzni és beleszel szarva, hogy nem lesz munkád. Olyannyira, hogy elvállalod majd az első szar melót, ahová felvennének, kevés pénzért és utána még nehezebb lesz kitörnöd a szar fizetés, szar munka ördögi köréből.
Ha akarsz dolgozni, pénzt keresni, akkor megfogadod az itt kapott tanácsokat. Ha csak kifogásokat keresel, akkor nagyon pofára fogsz esni később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!