Van értelme bemenni a munkaügy központba beregisztrálni, ha nem kapok munkanélküli járadékot? Segítenek munkát találni vagy csak látszat célt szolgál? Tapasztalatok?
Ha te azzal nem vagy kisegítve, hogy - még ha el is küld pár hónap után - nem 20 ezret kapsz kézhez, hanem 80-100 ezret, akkor ne menj be és ne regisztrálj.
Ezek szerint annyira jól élsz, hogy arra az esetleges havi több tízezerre nincs szükséged?
Néhány hónap munka is több, mint a 0 hónap munka, de a te döntésed...
Csak eléggé fel tud húzni, mikor egy munkanélküli így nyilatkozik, hogy "ezzel nem vagyok kisegítve".
ma 13:15
Van félretett pénzem,így annyira nem vagyok rászorulva hogy sz..rként kezeljenek és bánjanak velem,hallottam már ezt azt erről a látszat központról.Arról nem beszélve hogy állítólag munkát sem nagyon keresnek az embernek,magyarul ugyan úgy kereshetem magamnak ahogy eddig.A tanfolyamba meg vagy bekerül valaki vagy nem és hónapokat várhat rá,azt az energiát akkor inkább munkakeresésbe fektetem ahogy eddig.
10 emberből eddig kb 1 embernek találtak munkát,akiket ismerek és beregisztráltak.
Oké rendben,köszönöm.
Na de akkor ha egyszer beregisztrálok oda,és ugyan úgy keresek tovább munkát,akkor ugye nem kell oda hetente,naponta bemászkálni a láblógatók közé,hogy rajtam vezessék le,szánalmas életük feszültségeit?
az első hozzászólást annyival egészíteném ki, hogy a munkanélküli utáni bértámogatás nem automatikus, erre pályázni kell a cégnek és nem mindig van!
egy ismerős bement egy céghez, mondta hogy regisztrált munkanélküli, az ügyvezető meg mondta neki, hogy ezzel ő most mit csináljon?!
drága, ne egészíts ki, hanem értelmezd, amit leírtam.
Nem bértámogatásról volt szó, hanem szocho-kedvezményről.
Ahhoz semmi más nem kell, mint a dolgozó besétál a munkaügyibe és kér egy igazolást arról, hogy 9 hónapon belül 6 hónapig regisztrált álláskereső volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!