Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jár-e a túlórapénz ha 3...

Jár-e a túlórapénz ha 3 órával előbb bementem főnöki utasításra és a helyszínen derült ki hogy hiába de ott várattak 3 órát?

Figyelt kérdés

A főnök berendelt 3 órával korábban. Odaértem kiderült feleslegesen jöttem nem érkezett meg az extra anyag amivel dolgozni kellett volna. De ha már ott vayok el nem menjek mert bármikor megjöhet. Nem jött. Totál semmit se kellett csinálni a 3 óra alatt (aztán indult a rendes meló)

A kérdés jár- e a túlórapénz erre a 3 órára? Főnöki utasításra voltam ott.

2020. jún. 21. 09:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, jár.
2020. jún. 21. 09:10
 2/17 anonim ***** válasza:
10%
Első, mi alapján jár? Tudsz erről mutatni egy ide vonatkozó előírást / törvényt?
2020. jún. 21. 09:16
 3/17 anonim ***** válasza:
97%
Elrendelt túlóra. Az, hogy nem voltak adottak a munkakörülmények, nem a dolgozó hibája.
2020. jún. 21. 09:22
 4/17 A kérdező kommentje:

"Elrendelt túlóra."

Valóban el volt rendelve kérdés a bizonyíthatóság mert telefonon volt elrendelve nem írásban.

És ha később letagadják mit tehetek. papírom nincs.

Bár a belépőrendszer adatai ott vannak.

És az fekete fehér.

2020. jún. 21. 09:23
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Az alapján jár, hogy elrendelték a túlórát és a dolgozó megjelent munkára készen és ott is volt, várva a feladatot.

Az, hogy mi a feladat és van-e valós munkavégzés nem a dolgozó felelőssége, hanem a munkahelyi vezetőé. Azért nem lehet megvonni a bért egy dolgozótól, mert épp nincs mit csinálni. Ilyenkor rengeteg jogi lehetősége van egy munkaadónak (pihenőnap kiírása, szabadság kiírása - mindezt természetesen a hatályos jogszabályoknak megfelelően), de itt egyikkel sem élt, tehát a bér jogosan jár.

2020. jún. 21. 09:26
 6/17 anonim ***** válasza:
78%

Ok srácok bocs, reggel van még. Teljesen félreolvastam a kérdést.

Valami megfoghatatlan módon azt hittem, hogy az utazási időre akar túlórapénzt kapni az illető (miközben a szövegben nem volt erről szó, nem is értem hogy olvashattam ennyire félre).

Ebben az esetben ha berendeltek nyilván jár a fizetés (akkor is ha nem volt meló), bocs.

2020. jún. 21. 09:30
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen jar. A munkaltatonak nem azt kell fizetni hogy szorgoskodsz, pakolsz, hanem az idodet ami elment a napodbol. Nem veletlen mondjak hogy az ido penz.

Az mar nem a te problemad ha be lettel rangatva de nincs feladat

2020. jún. 21. 09:38
 8/17 anonim ***** válasza:
76%
Ha netán nem adnak, akkor egyik nap 3 órával később mennék be (vagy 3 órával korábban lépnék le)
2020. jún. 21. 09:42
 9/17 anonim ***** válasza:
67%
Miért van olyan érzésem, hogy ez megint a munkaügyi troll?
2020. jún. 21. 10:21
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Járni jár, csak nem jut. Le kell csúsztatni, előbb mész el, vagy később mész be. Kérdezz rá, hogy kifizetik-e a 3 órát. Ha nemleges a válasz, akkor vágd rá, hogy akkor lecsúsztatod.
2020. jún. 21. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!