A túlórapénznek nem kéne mindig magasabbnak lennie mint a rendes óradíjnak?
Kis matek. Ha én nettó 110-et kapok egy hónapban és ezért napi 8 heti 40 havi 160 órát kell keccsöljek, akkor 687 a nettó órabérem.
Ha ottfognak túlórára 2 órát és ezért 1000et kapok a 2 órára akkor az hogy van?
Nem úgy van hol alap óradíjat + túlórapótlékot kéne kapjak? Vagyis akármennyit is keresek a túlórapénz eleve csak több lehet mint a rendes óradíj?
Ne sírj, örülj neki, hogy neked legalább kifizetik. Van akinek ki sem fizetik.
Nálunk sem fizetik ki amúgy, csak le lehet csúsztatni, de mivel annyi munkám van, hogy sokszor így is tovább maradok magamtól, mint ahogy a munkaidőm szól és egyszerűen nincs mikor kivegyem, így ajándékoztam már pár órát a munkahelyem javára.
Amúgy imádom a munkahelyemet és a munkámat is, tehát nem panaszkodom, csak leírtam, hogy örülj, hogy egyáltalán kifizetik a túlórádat.
Többnek kéne lennie, de minimum annyi, mint a rendes óradíj..
De amíg többen vannak azok az emberek, akik szerint "ne sírj, örülj, hogy kifizetik" addig nem lesz változás..
Halkan jelzem tanuljatok meg számolni. Kifizetik? Nem fizetik ki.
Ha egy órára 687 jár akkor két órára 1000 = nem fizetik ki...
De, magasabbnak kéne lennie.
Csak ez éppen senkit nem érdekel.
A legtöbb helyen ki sem fizetik a túlórát, úgy vannak vele, hogy fizetnek neked 8-at és ha még tovább bent kell maradnod valamiért, akkor azt te szívességből teszed, ingyen. :P
Nálunk kifizetik a túlórákat is, de ugyanazzal az órabérrel, mint amiért eredetileg is dolgozunk. Egy fillér pótlék nem jár rá. A hétvégi munkavégzésért sem fizetnek többet.
gondolom valami önkormányzati vagy más közalkalmazotti állás
hát azok sajnos ilyen zseniális csúsztatós rendszerben működnek
Nálunk egy kis cégnél hétfőtől péntekig van munkaidő 2 műszakban. Műszakpótlék 18:00-tól 30%.
Hét közbeni túlórapótlék (ha csak egy órát túlórázól is, vagy ha 4et akkor is) 50%.
Szombati túlórapótlék 100%.
Azt hiszem törvény írja elő.
A te munkaszerződésed nem órabér alapú, hanem fix béres? (Havi bér)
Mert ha igen, akkor nem jár.
Ha nem, mint az én esetemben, tehát órabér alapú a munkaszerződésem, úgy van.
Mi az, hogy aki havibéres, annak nem jár a túlóra pótlék?? LOL
Dehogy nem jár!! 174-gyel kell leosztani a havi bért, úgy megkapod az órabért, és az alapján kell hogy adják a bérpótlékot!
Még szép is lenne, hogy ha valaki azért túlórázna kevesebb pénzért, mert a munkáltató úgy döntött, havi bért ír a munkaszerződésbe, nem órabért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!