Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a bruttó bér magasabb mint...

Ha a bruttó bér magasabb mint előző hónapban akkor a nettó bérnek is magasabbnak kell lennie?

Figyelt kérdés

Egyik hónapban 291.000 bruttóból 210.000 Ft- ot kaptam, majd 297.000 bruttóból 197.000 Ft- ot.

Két gyermekem után veszek igénybe adókedvezményt.

Közalkalmazott vagyok és sokaknak számolt az Államkincstár tévesen bért...

2016. jan. 15. 12:01
 1/3 anonim ***** válasza:

A másodiknál nem vették őket figyelembe.

Nem váltottak/fejeztek be iskolát, vagy hasonló (ekkor szokott a kincstár ilyeneket "művelni")

[link]

Itt számolgathatsz, én is ezzel jutottam a "nem vették figyelembe őket" következtetésre.

2016. jan. 15. 12:12
 2/3 A kérdező kommentje:

Nem történt semmi változás, egyikük 5, másikuk 9 éves.

Állítólag a közalkalmazottak közül sokan jártak így, az új bérszámfejtőrendszer tévesen számolt.

2016. jan. 15. 12:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez sehogy sem stimmel. Most kb 194500-at kellett volna kapnod ha nem veszik figyelembe a gyerekeket.

Jövő hónapban már jogos lenne a 197 mert 16% szja 15%-ra csökken. De a decemberi bér az még 16%os adóval van.

Szóval nekem úgy tűnik, hogy hibásan, az új évre érvényes kedvezőbb szja-t számoltak viszont a gyerekek utáni adókedvezményt nem vették figyelembe. De azt te vissza tudod kérni 2017 tavaszán. Szóval ha tudod addig nélkülözni azt a pénzt akkor nincs nagy gond, nem veszik el.

2016. jan. 15. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!