Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha volt ilyen kollégád hogyan...

Ha volt ilyen kollégád hogyan kezelted őket? Hogy lehet ilyen kollégákkal megfelelően bánni?

Figyelt kérdés

Már 2x szívtam meg olyan kollégákkal, akik vezetői pozícióra hajtottak és ezért rengeteget túlóráztak, hogy felfigyeljenek rájuk és boldog-boldogtalant eszkaláltak mindennel, hogy így is építsék a bizalmat a felettesekkel és kiiktassák a riválisokat.

Egy munkahelyről többek között egy ilyen kolléganő miatt mentem el, aki kiidegelt és éjjelente meg hétvégente is munkával zaklatott a főnökömet pedig kirugatta. Most meg egy másik munkahelyen a koronavírus előtt egy kolléga benyúlt előlem munkákat és a jutalékot is utána, mert neki nagyon meg kellett mutatnia az előléptetési miatt és amikor ezt eszkaláltam annyi fát tett alám hogy amikor bejött ez a vírusos szitu engem küldtek el. Őszintén, mit lehet csinálni ezekkel a történő, karrierista emberekkel, akik mindenre hajlandóak egy promócióért? Tipikus multikatonákról beszélünk, akik lehúztak pár évet egy ilyen darálógépben, rengeteget szivatták őket ezalatt és jól eltanulták ezt is a munka mellett. Aztán ha megüresedik felettük a pozíció nekiállnak minden korábban ellenük bevételt taktikát alkalmazni másokon, hogy Meg csinálják a szerencséjüket...

2020. máj. 9. 22:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
35%

Érdekes, de nyugati országban nincs ez. Magyarországon én is tapasztaltam: extra szorgalmas, ügybuzgóság látszatát keltő kollégák tömkelege a multiknál, megy a nyalás ezerrel, vért izzadnak egy kis pluszért. Itt nyugaton meg mindenki nyugodt, fontosnak tartja a munkán kívüli magánéletét, az egészséges egyensúlyt, nem fognak megfeszülni a még több pénzért, mert már ezzel is elégedettek.

Ha fel akarod venni a versenyt olyanokkal, akkor neked is ugyanazt kell csinálnod, vagy elmész és olyasvalamivel foglalkozol, ahol nincs ilyen.

2020. szept. 3. 15:43
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, erre nem gondoltam. Itthon lehet tényleg több az ilyen kolléga, de én amerikai cégnél dolgoztam és ott is voltak ilyen stakeholderek amúgy, akik ennyire tepertek egy előléptetésért. Szóval azért ez nem egy magyar sajátosság.
2020. szept. 3. 16:34
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező,

a stakeholdernek mégis milyen előléptetésért kellene terelni? Milyen szóval kevered?

2020. szept. 4. 06:59
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
*teperni
2020. szept. 4. 06:59
 15/15 A kérdező kommentje:
Egy nagy hierarchiájú cégnél a vezetőknek is van előrejutási lehetőségük, a magasabb pozícióval további juttatásokat kapnak és magasabb fizetést, esetleg nagyobb döntéshozói feladatkört.
2020. szept. 4. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!